Ogródkowy bloog
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródkowy bloog
oj to fatalnie
Figa to chyba ta kotka która zaopiekowała się maleństwem? Wyobrażam sobie co przeżywasz. Może jeszcze wróci? Dość długo już jej nie ma. Bidulka uciekła w najmniej odpowiednim momencie. A uciekała już wcześniej?

Madziu!
Nie uciekała wcześniej. Lubiała leżeć na oknie i wygrzewać się w słoneczku.
Dziś zostałam do późna na ogródkach.Czekałam aż działkowicze pójdą spać i obeszłam alejki. Nic. Łudziłam się,że wróci na teren ogródków.Tam był przecież jej poprzedni dom.
Nie uciekała wcześniej. Lubiała leżeć na oknie i wygrzewać się w słoneczku.
Dziś zostałam do późna na ogródkach.Czekałam aż działkowicze pójdą spać i obeszłam alejki. Nic. Łudziłam się,że wróci na teren ogródków.Tam był przecież jej poprzedni dom.

- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Aneczko z doświadczenia wiem, że obroża , na dodatek ze skarpety, to mały pryszczyk dla kota. Ściągnie się z niej bez mrugnięcia okiem. Moje koty dostawały obroże na pchły i kleszcze oraz dzwonki ( polowały na ptaki
). Nie raz widziałam jak wieszały się na siatce za obrożę i się z niej wyślizgiwały. Miejmy nadzieję, że młoda dama wróci gdy się już wyszlaja
Lilie jakoś do mnie nie przemawiają ( może jeszcze nie przemawiają ) ale liliowce ..... liliowce masz piękne i to była dla mnie uczta. Liliowce uwielbiam ale dawkuję powolutku, żeby się nie zakrztusić

Lilie jakoś do mnie nie przemawiają ( może jeszcze nie przemawiają ) ale liliowce ..... liliowce masz piękne i to była dla mnie uczta. Liliowce uwielbiam ale dawkuję powolutku, żeby się nie zakrztusić

Witaj " Rudzielcu"!
Troszkę mnie pocieszyłaś. Cały czas myślę o niej,że gdzieś tam pałęta się głodna.Była w trakcie leczenia sterydami.
Cały czas mam nadzieję...
Co do lili to posadź sobie choć jedną cebulkę. To wystarczy.. Zarazisz się. U mnie zaczęło się od jednej biedronkowej cebulki kupionej na próbę. Nie wierzyłam, że ja początkujący ogrodnik, mogę porwać się na sadzenie lilii. Jak zakwitła to żałowałam ,że nie kupiłam więcej cebulek.
Dziś zakwitła Flashpoint

Z liliowców Darla Anita.

Troszkę mnie pocieszyłaś. Cały czas myślę o niej,że gdzieś tam pałęta się głodna.Była w trakcie leczenia sterydami.
Cały czas mam nadzieję...
Co do lili to posadź sobie choć jedną cebulkę. To wystarczy.. Zarazisz się. U mnie zaczęło się od jednej biedronkowej cebulki kupionej na próbę. Nie wierzyłam, że ja początkujący ogrodnik, mogę porwać się na sadzenie lilii. Jak zakwitła to żałowałam ,że nie kupiłam więcej cebulek.
Dziś zakwitła Flashpoint

Z liliowców Darla Anita.

-
Witaj, kolejne piękności widzę u Ciebie. a propos biedronki. Teraz są lilie w doniczkach. Pomarańczowe, różowe i żółte. Oczywiście od razu rzuciłam się i wzięłam kilka do koszyka nie czytając ulotki
no ale na szczęście mąż mnie oprzytomnił. Lilie wyjęłam, bo to tylko doniczkowe. A mnie jednak zależy na tych ogrodowych. Piękna Flashpoint. Co nowego w sprawie z kicią? Dalej ani śladu po niej?

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aniu, jaki liliowiec
Kociaki urocze a gość mnie rozbawił

Kociaki urocze a gość mnie rozbawił

Madziu!
Już widzę ,że zarażasz się chorobą liliową. Zaintrygowałś mnie tymi liliami. U nas w Biedronce nic takiego nie było.
Madziu! Nie ma lilii doniczkowych. Przynajmniej ja o takich nie słyszałam. Wszystkie lilie można uprawiać w donicach. Z reguły te miniaturowe azjatki najlepiej się do tego nadają. Z orientalnych Mona Lisa (wys ok 50 cm). Te miniaturowe azjatki mam posadzone w gruncie z przodu rabaty liliowej. Ja była cena tych lilijek? Ile sztuk w doniczce?
Kici nadal nie ma.
Witaj Reniu!
Cieszę się że wpadłaś do mnie.
Moja liliowa rabatka
Rozkwitła biała Ovatie. Jest śnieżnobiała i dośc dobrze komponuje się z Urandi. Reszta kompozycji do bani.
Jesienią muszę przekomponawać całą rabatę.

Już widzę ,że zarażasz się chorobą liliową. Zaintrygowałś mnie tymi liliami. U nas w Biedronce nic takiego nie było.
Madziu! Nie ma lilii doniczkowych. Przynajmniej ja o takich nie słyszałam. Wszystkie lilie można uprawiać w donicach. Z reguły te miniaturowe azjatki najlepiej się do tego nadają. Z orientalnych Mona Lisa (wys ok 50 cm). Te miniaturowe azjatki mam posadzone w gruncie z przodu rabaty liliowej. Ja była cena tych lilijek? Ile sztuk w doniczce?
Kici nadal nie ma.

Witaj Reniu!
Cieszę się że wpadłaś do mnie.
Moja liliowa rabatka

Rozkwitła biała Ovatie. Jest śnieżnobiała i dośc dobrze komponuje się z Urandi. Reszta kompozycji do bani.
Jesienią muszę przekomponawać całą rabatę.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu nie mogę oderwać wzroku od Twoich lilii...... przepiękne i tak cudnie sfotografowane.....
Czemu nie odpowiada Ci Twoja liliowa rabata???...... ma swój urok takie bogactwo lilii w przeróżnych kolorach
Ja każdą kolejną jaką widzę i nie mam chcę mieć
ale nic z tego...... nie mam miejsca nawet na jedną jedyną odmianę 
Czemu nie odpowiada Ci Twoja liliowa rabata???...... ma swój urok takie bogactwo lilii w przeróżnych kolorach

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu piękne zdjęcia
konwalia na pierwszej stronie robi ogromne wrażenie. Nie obejrzałam jeszcze całego wątku a czuję że zapowiada się na piękny ogród no i kociaki które uwielbiam
Pozdrawiam cieplutko i pędzę oglądać Twój watek

Pozdrawiam cieplutko i pędzę oglądać Twój watek

Agnieszko!Jak się cieszę!
"Cudnie sfotografowane" to naprawdę cenny komplement. mój M cały czas krytycznym okiem patrzy na moje zdjęcia, chociaż lekcja o kącie padania światła i oświtleniu była cenna.
Tak samo jak ty jak tylko zobaczę jakąs liliową pięknotę natychmiast kombinuję jak ją zdobyć i z tej mojej zachłanności zrobił mi się mały galimatias na rabacie. Niektórych kolorów nie powinno się łączyć.
Niefortunnie posadziłam różowe pod czerwonymi.Twoje lilie rosną w grupach i tobią niesamowite wrażenie.
To mój pierwszy sezon orientpetów i dopiero mam okazję zobaczyć jak wyglądają w realu.Nie wiem jak u Ciebie rośnie Satysfaktcion , czy w słońcu czy w półcieniu ale u mnie po dwóch dniach kwiaty wyblakły i straciły kolor. Z tego wniosek,że lubi cień. Białe lilie są tak majestatycznie piękne,że powinny rosnąć na tle zieleni bez kolorowych towarzyszek.
To takie moje subiektywne kompozycyjne przemyślenia..
Tosiu!
Podobno jeże żywią się ślimakami ale z tego co widzę to wolą kocie jedzonko. Ostatnio ten sam jeż po kolacji podreptał w stronę kranu z wodą. Pojemnik z wodą dla kotów był dla niego za wysoki. Teraz codziennie wieczorem dostaje wodę w płaskim talerzyku. Na zimę zrobię jakiś domek i zakryję gałęziami. Może zamieni stołówkę na miejsce zamieszaknia.
Anym!
Witam Cię gorąco. Każdy gość jest mile widziany w moim ogródku. Jestem bardzo towarzyska a większośc czasu w ogrodzie spędzam w w towarzystwie kotów. Cieszę się, że mam z kim pogadać o roślinkach.Pochwały mobilizują i zobowiązują,żeby nie spoczywać na laurach.

Tak samo jak ty jak tylko zobaczę jakąs liliową pięknotę natychmiast kombinuję jak ją zdobyć i z tej mojej zachłanności zrobił mi się mały galimatias na rabacie. Niektórych kolorów nie powinno się łączyć.
Niefortunnie posadziłam różowe pod czerwonymi.Twoje lilie rosną w grupach i tobią niesamowite wrażenie.
To mój pierwszy sezon orientpetów i dopiero mam okazję zobaczyć jak wyglądają w realu.Nie wiem jak u Ciebie rośnie Satysfaktcion , czy w słońcu czy w półcieniu ale u mnie po dwóch dniach kwiaty wyblakły i straciły kolor. Z tego wniosek,że lubi cień. Białe lilie są tak majestatycznie piękne,że powinny rosnąć na tle zieleni bez kolorowych towarzyszek.
To takie moje subiektywne kompozycyjne przemyślenia..
Tosiu!
Podobno jeże żywią się ślimakami ale z tego co widzę to wolą kocie jedzonko. Ostatnio ten sam jeż po kolacji podreptał w stronę kranu z wodą. Pojemnik z wodą dla kotów był dla niego za wysoki. Teraz codziennie wieczorem dostaje wodę w płaskim talerzyku. Na zimę zrobię jakiś domek i zakryję gałęziami. Może zamieni stołówkę na miejsce zamieszaknia.
Anym!
Witam Cię gorąco. Każdy gość jest mile widziany w moim ogródku. Jestem bardzo towarzyska a większośc czasu w ogrodzie spędzam w w towarzystwie kotów. Cieszę się, że mam z kim pogadać o roślinkach.Pochwały mobilizują i zobowiązują,żeby nie spoczywać na laurach.
-

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu
ale tych kotów masz,fajniutko,ja tez lubie koty i ma kotkę
i jeż jaki fajniusi,,przyszedł na kolacyjkę
lilie cuudne

ale tych kotów masz,fajniutko,ja tez lubie koty i ma kotkę

i jeż jaki fajniusi,,przyszedł na kolacyjkę

lilie cuudne

Madziu!
Ty sie kuruj a nie biegaj za liliami. Widziałam je w Biedronce. Cena nie jest taka atrakcyjna. Taką samą doniczkę kupiłam jesienią w Obi za 2,00 na wyprzedaży, Przezimowały na oknie a wiosną posadziłam w ogródku.
Jesienią będzie taka oferta cebulek,że dostaniesz zawrotu głowy.
Witaj Aniu!
Tak nie do końca fajniutko. Teraz jest lato, mają ciepełko wygrzewając się na słoneczku. One powinny mieć własne domy, swojego właściciela i ciepły kąt zimą i pełną miskę. Niedługo znowu przyjdzie zima...
Ty sie kuruj a nie biegaj za liliami. Widziałam je w Biedronce. Cena nie jest taka atrakcyjna. Taką samą doniczkę kupiłam jesienią w Obi za 2,00 na wyprzedaży, Przezimowały na oknie a wiosną posadziłam w ogródku.
Jesienią będzie taka oferta cebulek,że dostaniesz zawrotu głowy.
Witaj Aniu!
Tak nie do końca fajniutko. Teraz jest lato, mają ciepełko wygrzewając się na słoneczku. One powinny mieć własne domy, swojego właściciela i ciepły kąt zimą i pełną miskę. Niedługo znowu przyjdzie zima...
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ścieżka liliowcowa jak marzenie.
I do tego tyle wspaniałych lilii, pewno ogródek tonie w zapachach.
Kociambry urocze......moje też tylko się wylegują i jedynie reagują na obiadki.

I do tego tyle wspaniałych lilii, pewno ogródek tonie w zapachach.
Kociambry urocze......moje też tylko się wylegują i jedynie reagują na obiadki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki