Mój ogród na fotografii - cz.III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
majka1971
500p
500p
Od: 31 sie 2012, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii - cz.III

Post »

Witaj Bogusiu.Widok warzywniaka piękny chciałoby sie już własnych nowalijek ale jak skoro na termometrze minus 2 na jutro śnieg zapowiadają.Ale byłam w mieście i zaszalałam.Kupiłam dalii ,nasiona kuflika ,koleusa.Jutro kolejne siewy kwiatów .Tak szalałam że nawet nasion kapusty nie kupiłam :;230 .Pozdrawiam
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu mnie juz kończą się warzywa pomrożone więc świeże ,by sie przydały a tu przyjdzie nam jeszcze trochę poczekac na wiosnę. :D
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Dobrze że można takie uroki zobaczyć na zdjęciach bo u nas regularna zima zawieja śnieżna i efektów odśnieżania nie widać ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aniu...witam...ale wymyslają ...czarne pomidory...fioletowe marchewki..
Ja tam wolę te tradycyjne..Pozdrawiam cieplutko ...choć u mnie śnieznie!
Przemku...moje ziołowe grządki dosyć skąpe były...miałam tylko majeranek, bazylię i lubczyk. ;:180
Jadziu! :wit ... na szczęście krety omijają mój warzywniak..a najwięcej spustoszenia robią na trawniku... Może właśnie dlatego omijają rabatki kwiatowe i warzywniak,że sporo sadzę na obrzeżach aksamitek...w warzywach ich nie sadzę i nie bedę sadziła... dotychczasowy sposób zdaje egzamin... ;:168
Agniesiu!...dziękuję za miłe słowa..choc przez moment zastanawialam się czy do mnie je kierujesz../ przechrzciłaś mnie...ale to nic/ . Skoro piszesz o warzywniaku na tle brzóz ...to wiem,że to do mnie :;230 Brzozy uwielbiam....pięknie prezentuje sie biała kora na tle zieleni...i te zwiewne gałązki... ;:215 Nawet nie przeraza mnie ilość liści do grabienia z ..25 szt.
Życzę miłego popołudnia! ;:196
Majko! :wit ... u mnie w nocy i od rana cały czas pada śnieg. Temp. dodatnia więc częściowo topnieje . Już głośno nie wypowiadam swoich marzeń odnośnie wcześniejszej wiosny.Nawet nie chce mi się wychodzic z domu.
Ale będzie wielkie sianie...ja przeglądałam nasionka , aby je posegregować, ktore wysiewać w skrzynki...w tunelu foliowym ...a ktore wprost do gruntu...to mój eM za głowę się chwycił...było tego ponad 30 paczek...a część juz wysiana. Oczywiście dodatkowo około 15 paczek warzyw...Kapustę, kalafiory,por i seler- kupuję rozsadę u ogrodnika .Pozdrawiam cieplutko! ;:196
Beciu :wit ....u mnie śnieżnie....Nowalijki częściowo pod folią wysiane....ale stoją w miejscu...bo zimno.. ;:196
Elu! :wit ...ja juz przestałam snuć marzenia o wcześniejszej wiośnie....Rano miał syn co odsnieżać.... a u Ciebie służby drogowe zawiodły? ;:196

A to na poprawienie humoru moim wspaniałym gościom z podziękowaniem od ;:167 , że bywacie u mnie i zaproszeniem tych, którzy jeszcze nie byli...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 19 lut 2013, o 13:27 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Bogusiu ale masz wielki ogród. ;:oj A ile wspaniałości , dalia najpiękniejsza. ;:173
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu skalniaczki przecudnej urody. ;:138
Masz duży, piękny ogród, podziwiam Cię, jak Ty to wszystko ogarniasz.
Ja na warzywniaku także wysiewam jednoroczne kwiaty, przeważnie astry i cynie, żeby były na bukiety, gdyż bylin z ozdobnej części szkoda mi ciąć. ;:306
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jak pięknie, letnio, soczyście...
Bogusiu, to poletko paproci to pióropuszniki?
Pozdrawiam ciepło, mimo okropieństwa za oknem... ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu!...teraz mam już więcej czasu...ale gdy pracowałam zawodowo/ do czerwca ubieglego roku - było przy czym uganiać się/ . Oczywiście domownicy pomagali i ta pozostanie ;koszenie- syn; cięcie drzew i krzewów -eM, synowa przy warzywniaku a moja i wnuczki działka to rabatki z kwiatami. Oczywiście...musiałam być wszędzie obecna ..bo jak tylko eMa zostawiłam samego to ciachałby piłą co się da....posadzone małe krzewy trzeba było synowi pokazywać ..bo jechał ciagniczkiem nie zwracając uwagi, byleby szybciej. :;230
Jeśli mogę wzbogacić Twoje skalniaczki - to proszę napisz... ;:108 ;:196
Aguś!...chyba tak...wiem,ze ogrodowe paprocie...Lubię je bo nawet po przemarznięciu ...pościnałam,ponownie odbiły i prezentowały się właśnie tak.jeśli jesteś zainteresowana mogę Ci podesłać.U mnie też od nocy pada nieustannie śnieg...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taka u mnie zrobiła się znowu od nocy zima.

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Bogusiu, dziękuję za odpowiedź... mam trzy sztuki pióropuszników i pytałam, chcąc się dowiedzieć czy moje też się tak ładnie rozrosną :)
Przepraszam za poprzednie przechrzczenie ;:196 Nie intencjonalnie ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krystianie!... dalia była moim ubiegłorocznym nabytkiem. Faktycznie kwitła slicznie i obficie ...ale o dziwo miała niewiele bulw, ale bardzo okazałe. Dalie bardzo lubię....mimo,ze trzeba je wykopywać. Zdobyłam sporo bulw od koleżanek z F...zobaczymy jak przechowają się przez zimę... mam dosyć ciepłą... piwnicę. jeśli będziesz zainteresowany to po jesienych wykopkach mogę Ci podesłać. Najpierw musimy poczekać na efekt kwitnienia.

-- 19 lut 2013, o 14:31 --

Aguś..nic się nie stało.... ;:196
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

No i na co nam znowu ta zima? ;:145
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No właśnie, na co ;:223 ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko! Iwonko!...juz nic nie mówię....ale w kościach tak mnie łupie...a do tego rwa kulszowa... ;:222
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”