Mój ogród na fotografii - cz.III
-
- 500p
- Od: 31 sie 2012, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii - cz.III
Witaj Bogusiu.Widok warzywniaka piękny chciałoby sie już własnych nowalijek ale jak skoro na termometrze minus 2 na jutro śnieg zapowiadają.Ale byłam w mieście i zaszalałam.Kupiłam dalii ,nasiona kuflika ,koleusa.Jutro kolejne siewy kwiatów .Tak szalałam że nawet nasion kapusty nie kupiłam
.Pozdrawiam

Ogród Majkihttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 47&start=0
Moje hafty i moje ptaki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 21&start=0
Parapety Majki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje hafty i moje ptaki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 21&start=0
Parapety Majki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- becia123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Bogusiu mnie juz kończą się warzywa pomrożone więc świeże ,by sie przydały a tu przyjdzie nam jeszcze trochę poczekac na wiosnę. 

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Dobrze że można takie uroki zobaczyć na zdjęciach bo u nas regularna zima zawieja śnieżna i efektów odśnieżania nie widać 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Aniu...witam...ale wymyslają ...czarne pomidory...fioletowe marchewki..
Ja tam wolę te tradycyjne..Pozdrawiam cieplutko ...choć u mnie śnieznie!
Przemku...moje ziołowe grządki dosyć skąpe były...miałam tylko majeranek, bazylię i lubczyk.
Jadziu!
... na szczęście krety omijają mój warzywniak..a najwięcej spustoszenia robią na trawniku... Może właśnie dlatego omijają rabatki kwiatowe i warzywniak,że sporo sadzę na obrzeżach aksamitek...w warzywach ich nie sadzę i nie bedę sadziła... dotychczasowy sposób zdaje egzamin...
Agniesiu!...dziękuję za miłe słowa..choc przez moment zastanawialam się czy do mnie je kierujesz../ przechrzciłaś mnie...ale to nic/ . Skoro piszesz o warzywniaku na tle brzóz ...to wiem,że to do mnie
Brzozy uwielbiam....pięknie prezentuje sie biała kora na tle zieleni...i te zwiewne gałązki...
Nawet nie przeraza mnie ilość liści do grabienia z ..25 szt.
Życzę miłego popołudnia!
Majko!
... u mnie w nocy i od rana cały czas pada śnieg. Temp. dodatnia więc częściowo topnieje . Już głośno nie wypowiadam swoich marzeń odnośnie wcześniejszej wiosny.Nawet nie chce mi się wychodzic z domu.
Ale będzie wielkie sianie...ja przeglądałam nasionka , aby je posegregować, ktore wysiewać w skrzynki...w tunelu foliowym ...a ktore wprost do gruntu...to mój eM za głowę się chwycił...było tego ponad 30 paczek...a część juz wysiana. Oczywiście dodatkowo około 15 paczek warzyw...Kapustę, kalafiory,por i seler- kupuję rozsadę u ogrodnika .Pozdrawiam cieplutko!
Beciu
....u mnie śnieżnie....Nowalijki częściowo pod folią wysiane....ale stoją w miejscu...bo zimno..
Elu!
...ja juz przestałam snuć marzenia o wcześniejszej wiośnie....Rano miał syn co odsnieżać.... a u Ciebie służby drogowe zawiodły?
A to na poprawienie humoru moim wspaniałym gościom z podziękowaniem od
, że bywacie u mnie i zaproszeniem tych, którzy jeszcze nie byli...

-- 19 lut 2013, o 13:27 --

Ja tam wolę te tradycyjne..Pozdrawiam cieplutko ...choć u mnie śnieznie!
Przemku...moje ziołowe grządki dosyć skąpe były...miałam tylko majeranek, bazylię i lubczyk.

Jadziu!

Agniesiu!...dziękuję za miłe słowa..choc przez moment zastanawialam się czy do mnie je kierujesz../ przechrzciłaś mnie...ale to nic/ . Skoro piszesz o warzywniaku na tle brzóz ...to wiem,że to do mnie

Życzę miłego popołudnia!

Majko!

Ale będzie wielkie sianie...ja przeglądałam nasionka , aby je posegregować, ktore wysiewać w skrzynki...w tunelu foliowym ...a ktore wprost do gruntu...to mój eM za głowę się chwycił...było tego ponad 30 paczek...a część juz wysiana. Oczywiście dodatkowo około 15 paczek warzyw...Kapustę, kalafiory,por i seler- kupuję rozsadę u ogrodnika .Pozdrawiam cieplutko!

Beciu

Elu!

A to na poprawienie humoru moim wspaniałym gościom z podziękowaniem od

-- 19 lut 2013, o 13:27 --

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Bogusiu ale masz wielki ogród.
A ile wspaniałości , dalia najpiękniejsza. 

- bwoj54
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu skalniaczki przecudnej urody.
Masz duży, piękny ogród, podziwiam Cię, jak Ty to wszystko ogarniasz.
Ja na warzywniaku także wysiewam jednoroczne kwiaty, przeważnie astry i cynie, żeby były na bukiety, gdyż bylin z ozdobnej części szkoda mi ciąć.

Masz duży, piękny ogród, podziwiam Cię, jak Ty to wszystko ogarniasz.
Ja na warzywniaku także wysiewam jednoroczne kwiaty, przeważnie astry i cynie, żeby były na bukiety, gdyż bylin z ozdobnej części szkoda mi ciąć.

Jak pięknie, letnio, soczyście...
Bogusiu, to poletko paproci to pióropuszniki?
Pozdrawiam ciepło, mimo okropieństwa za oknem...
Bogusiu, to poletko paproci to pióropuszniki?
Pozdrawiam ciepło, mimo okropieństwa za oknem...

- bwoj54
Tereniu!...teraz mam już więcej czasu...ale gdy pracowałam zawodowo/ do czerwca ubieglego roku - było przy czym uganiać się/ . Oczywiście domownicy pomagali i ta pozostanie ;koszenie- syn; cięcie drzew i krzewów -eM, synowa przy warzywniaku a moja i wnuczki działka to rabatki z kwiatami. Oczywiście...musiałam być wszędzie obecna ..bo jak tylko eMa zostawiłam samego to ciachałby piłą co się da....posadzone małe krzewy trzeba było synowi pokazywać ..bo jechał ciagniczkiem nie zwracając uwagi, byleby szybciej.
Jeśli mogę wzbogacić Twoje skalniaczki - to proszę napisz...

Aguś!...chyba tak...wiem,ze ogrodowe paprocie...Lubię je bo nawet po przemarznięciu ...pościnałam,ponownie odbiły i prezentowały się właśnie tak.jeśli jesteś zainteresowana mogę Ci podesłać.U mnie też od nocy pada nieustannie śnieg...

Jeśli mogę wzbogacić Twoje skalniaczki - to proszę napisz...

Aguś!...chyba tak...wiem,ze ogrodowe paprocie...Lubię je bo nawet po przemarznięciu ...pościnałam,ponownie odbiły i prezentowały się właśnie tak.jeśli jesteś zainteresowana mogę Ci podesłać.U mnie też od nocy pada nieustannie śnieg...
- bwoj54
Bogusiu, dziękuję za odpowiedź... mam trzy sztuki pióropuszników i pytałam, chcąc się dowiedzieć czy moje też się tak ładnie rozrosną 
Przepraszam za poprzednie przechrzczenie
Nie intencjonalnie 

Przepraszam za poprzednie przechrzczenie

- bwoj54
Krystianie!... dalia była moim ubiegłorocznym nabytkiem. Faktycznie kwitła slicznie i obficie ...ale o dziwo miała niewiele bulw, ale bardzo okazałe. Dalie bardzo lubię....mimo,ze trzeba je wykopywać. Zdobyłam sporo bulw od koleżanek z F...zobaczymy jak przechowają się przez zimę... mam dosyć ciepłą... piwnicę. jeśli będziesz zainteresowany to po jesienych wykopkach mogę Ci podesłać. Najpierw musimy poczekać na efekt kwitnienia.
-- 19 lut 2013, o 14:31 --
Aguś..nic się nie stało....
-- 19 lut 2013, o 14:31 --
Aguś..nic się nie stało....

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
No i na co nam znowu ta zima? 

- bwoj54
Dorotko! Iwonko!...juz nic nie mówię....ale w kościach tak mnie łupie...a do tego rwa kulszowa...