Amoroso i jej storczyki :)
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Amoroso i jej storczyki :)
Aniu cudne kolory catleyi w te pochmurne dni takie energetyczne kolory coś cudnego. Ja się z tą moją jedną chyba pomału dogaduję 

"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Janeczko, niestety katlejki zostały ustawione do zdjęcia, stoją oddzielnie.
Filigranowa27 i Karnova - bardzo dziękuję za odwiedziny.
Już za chwileczkę, już za momencik ...
Lc. Magic Bell New Trick

a tak wyglądała 19 listopada br.

Filigranowa27 i Karnova - bardzo dziękuję za odwiedziny.

Już za chwileczkę, już za momencik ...
Lc. Magic Bell New Trick

a tak wyglądała 19 listopada br.

- Karnova
- 1000p
Faktycznie już za chwileczke, momencik i będzie. Wygląda na energetyczny pomarańczowy kolor 

"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Ta Lc. przyprawi mnie o zawał - boję się oddychać jak na nią patrzę. 

- Karnova
- 1000p
Hehe to może nie przyglądaj jej się za długo co byś mogła oddychać spokojnie
A czy ona już nie rozkwitła? 

Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Na razie bez zmian... 

Aniu, wygooglowałam sobię tę Lc. i powiem Ci, że nie dziwi się, że czekasz w takim napięciu
. Zapowiada się przepięknie
.

Aniu, kwitnienia pokazane w internecie cudowne są - dlatego skusiłam się na tą odmianę, ale ... wczoraj wieczorem zaczęły się otwierać pąki, niestety kwiaty nie do końca wygląda tak jak na zdjęciach. Albo się jeszcze wybarwią, albo dopiero przy następnym kwitnieniu pokażą prawdziwe oblicze, nasuwa się wiele pytań ... Napisałam wiadomość do sklepu, w którym ją kupiłam i zobaczymy co mi odpiszą, jestem strasznie ciekawa ich opinii.
tak było wczoraj wieczorem:

a tak jest dzisiaj od rana - kwiaty jeszcze nie do końca się otworzyły:

tak było wczoraj wieczorem:

a tak jest dzisiaj od rana - kwiaty jeszcze nie do końca się otworzyły:

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Piękne są Twoje storczyki
, można oglądać bez końca. Mam zaledwie 8 sztuk, ale myślę, ze to się zmieni.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taka też jest piękna
Ta czerwona od Ciebie niestety zasuszyła pąk. Będę trochę musiała poczekać na jej kwitnienie

Ta czerwona od Ciebie niestety zasuszyła pąk. Będę trochę musiała poczekać na jej kwitnienie

Aniu, niestety to się zdarza bardzo często.
Jednak Ty masz pewność jak będzie kwitła następnym razem.
Ja, kupując odmianowe cattleye zawsze mam obiekcje - błędy w oznaczaniu dość często się spotyka ... Człowiek płaci kasę, czeka, a później rozczarowanie ..., oby takich sytuacji było jak najmniej, czego nam Wszystkim życzę. 

Aniu, śliczne jest Twoje kwitnienie
.
Choć jeśli masz wątpliwości to faktycznie należy je wyjaśnić, bo po to się kupuje oznaczoną roślinę, żeby mieć pewność co do kwitnienia. Jednak jak już wiele razy się okazywało, storczyki potrafią wykazywać ogromną zmienność. nawet kwitnienia następujące po sobie potrafią się diametralnie różnić od siebie. jestem ciekawa co odpiszą Ci w sklepie, koniecznie daj znać.

Choć jeśli masz wątpliwości to faktycznie należy je wyjaśnić, bo po to się kupuje oznaczoną roślinę, żeby mieć pewność co do kwitnienia. Jednak jak już wiele razy się okazywało, storczyki potrafią wykazywać ogromną zmienność. nawet kwitnienia następujące po sobie potrafią się diametralnie różnić od siebie. jestem ciekawa co odpiszą Ci w sklepie, koniecznie daj znać.
Aniu, otrzymałam odpowiedź ze sklepu - kwitnienie, które pokazywali na łamach swojej strony nie było ich kwitnieniem, tylko producenta. Kwiaty w trakcie dojrzewania będą zmieniały kolor oraz że zależy on od wielu czynników, m.in.: od pory roku (ilość światła), pH podłoża i nawożenia.
Dzisiaj jest trochę jaśniejsza, ciekawe jak będzie wyglądała za kilka dni.

Dzisiaj jest trochę jaśniejsza, ciekawe jak będzie wyglądała za kilka dni.

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szczególnie to cieniowanie w kwiatach mi się podoba
Niestety zdjęcia rzadko oddają prawdziwe kolory, bo i u nas na forum często widzę poprawianie rzeczywistości za pomocą programów do obróbki zdjęć. A już pogłębianie kontrastu to niemal norma...

Niestety zdjęcia rzadko oddają prawdziwe kolory, bo i u nas na forum często widzę poprawianie rzeczywistości za pomocą programów do obróbki zdjęć. A już pogłębianie kontrastu to niemal norma...