Małgosiu śliczna altanka, obiadek, albo picie kawki w niej to prawdziwa przyjemność
Bardzo podoba mi się pęcherznica, lubię te krzewy, moje jeszcze maleńka, ale może w tym roku będzie już bardziej widoczna na rabacie
Hortensje marzenie, ależ ukwiecone aż wykładają się pod ciężarem kwiatów.... piękne
Małgosiu ,zdjęcia super optymistyczne. Tak mnie wciągnęły, przeglądałam stronę po stronie i zachwycałam się.Ależ Ty tam masz pięknie! Istna rajska kraina - wszystko mi się podoba, przecudne zakątki i dom, i altanka - jestem zachwycona całym klimatem i zgraniem wszystkich elementów!
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
Elu , Ewciu, Aguś, Julianna dziękuję za odwiedzinki i przemiłe słowa. Po spacerze w ogrodzie zapraszam na odpoczynek w cieniu altanki.
Pochwały oczywiście przekażę mojemu lubemu gdyż altanka podobnie jak wszystkie drewniane akcesoria ogrodowe to jego dzieło. Ale się "spuszy"...
Pęcherznicę też bardzo lubię i dlatego rozmnożyłam ją w kilku egzemplarzach. Jedna z tych malutkich rośnie przy altance ale to jeszcze maleństwo i nie bardzo ją widać.
Agusiu jak miło,że jesteś. Ja chyba dostaję bzika i nie mogę doczekać się wiosny. Dobrze, że chociaż mamy zdjęcia ogrodów - działają lepiej niż niejeden antybiotyk uleczają ciało i duszę... Aniu kwiaty dla Ciebie na Dzień Dobry. Fajnie,że wpadła Ci w oko daturka. Faktycznie ma piękny kolor kwiatów bo najpierw jest żółciutka a potem wybarwia się na kolor ciemnopomarańczowy. W tym roku powinno to jużbyć duże drzewo. Ewciu-Rozalko jakże mi miło, że jesteś moim gościem. Dziękuję za przemiłe słowa i zapraszam częściej. Ewuniu mam również złotą pęcherznicę ale mniejszą , która nie zakwitła w zeszłym roku. Cały rok tworzy fajny zółciutki akcent kolorystyczny. Iwonko na ostatnim zdjęciu to lilie . Uwielbiam kiedy jest ich dużo i tworzą spore kępy.
Iwonko zobaczymy co będzie w tym roku z tych kępek bo mam bardzo żarłoczne nornice . Ale jestem przygotowana na dosadzanie.
Liliowce mam również ale tylko 2 odmiany szlachetne i 1 pospolity /ten nie za bardzo mi się podoba/
Ewuniu dla Ciebie zdjęcie złotej i bordowej pęcherznicy