Kolorowy świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolorowy świat

Post »

Michał patrząc na długoterminowe pogody tracę nadzieję ze zima kiedykolwiek się skończy . ;:7
Marzy mi się już taka łączka krokusów ;:108
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:3
Krokusowa łączka w moich ulubionych kolorach, marzenie ;:167 ;:215
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Michał zapowiadało się, że niedługo będą takie łączki ale po wczorajszych opadach i dzisiejszych, a sypie cały czas, to będziemy je oglądać pod koniec kwietnia ;:202
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Michal M
200p
200p
Od: 8 sty 2013, o 09:04

Post »

Zobaczyłem prognozy pogody i się załamałem... na sobotę i niedzielę mrozy do -18. Wiosna chyba zgubiła drogę do nas...
Michal M
200p
200p

Post »

Skoro zima nie ma zamiaru odpuścić, nie ma póki co szans na zdjęcia z nowego sezonu, to zapraszam do pozwiedzania ogrodu Keukenhof w Holandii, który udało mi się zobaczyć w zeszłym roku Keukenhof 2012
kilka zdjęć na zachętę
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Cudnie...jestem po wrażeniem tych ogrodów, może uda mi się kiedyś to wszystko zobaczyć na własne oczy ;:oj
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

No to rozumiem! Wiosna będzie i u nas - może? Ale takich mrozów to chyba u Ciebie już nie będzie. U nas -15 ma jeszcze być :shock:
Michal M
200p
200p

Post »

Agnieszko, polecam szczerze, jeśli uda Ci się tam kiedyś pojechać to koniecznie zarezerwuj sobie cały dzień. Ogród jest ogromny :D

Zosiu
, jeszcze się nie zdarzyło, żeby wiosny nie było, tylko kiedy. Wszyscy już tacy niecierpliwi. Mam nadziej, że tak silnych mrozów już nie będzie, na razie podchodzę z pewną rezerwą do prognoz długoterminowych
Aga789
200p
200p
Od: 21 lut 2013, o 13:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Michale: i jak tu nie kochać tulipanów?
Ja nie posadziłam tej jesieni ani jednego :( cóż.. nie byłam jeszcze członkiem FO:). Jesienią 2011 posadziłam ich sporo i z 30 krokusów- wszystko zmarzło, co do sztuki...tej jesieni postaram się posadzić tulipany i krokusy w bardziej nasłonecznionym miejscu. Szkoda, że nie można wiosną nadrobić jesieni i posadzić tulipany, by jeszcze w tym roku zakwitły :wink: :wink:
Pozdrawiam Agnieszka
Niewielki ogródek wielu barw
Michal M
200p
200p

Post »

Agnieszko, witaj :wit
Aga789 pisze:Michale: i jak tu nie kochać tulipanów?
Ja nie posadziłam tej jesieni ani jednego :( cóż.. nie byłam jeszcze członkiem FO:). Jesienią 2011 posadziłam ich sporo i z 30 krokusów- wszystko zmarzło,
trafiłaś akurat na kiepską zimę, straty miałaś duże, zresztą tak jak chyba większość z nas. U mnie w ogrodzie zmroziło w zeszłym roku przebiśniegi, które już szykowały się do kwitnięcia, została tylko niewielka kępka :( . Przepadło też sporo tulipanów i trochę krokusów. Zobaczymy jak będzie w tym roku, martwią mnie te ciągłe nawroty zimy.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Michaś ,piękne te cebulowe ogrody ,chciałabym choć namiastkę zobaczyć we własnym . :roll:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Michał u mnie też były duże straty największe w wiosennych kwiatach , ale również lilie , brunery ,róże , i jeszcze wiele innych kwiatów .
Michal M
200p
200p

Post »

Ewo, chyba każdy marzy o takim ogrodzie... zwłaszcza teraz, kiedy za oknami :( (już nie będę wymawiał tego co jest bo szkoda się denerwować). Sprawdzałem dzisiaj prognozy. Jest nadzieja. :D Już od połowy przyszłego tyg. temperatury mają być na plusie a w kwietniu ponad 10 stopni (oczywiście na plusie).

Geniu, jak myślisz, czy tegoroczna zima też wyrządziła duże szkody? Ja mam nadzieję, że nie. W końcu ratunkiem był ten znienawidzony już przez wszystkich śnieg.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Byłam tan pod koniec sierpnia park zamknięty a po kolorach ani śladu. On tylko ożywa na wiosnę ale za to jak ;:oj
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Niesamowite widoki ;:oj Słów nie mogę dobrać,żeby wyrazić podziw!Zastanawiam się,czy co roku są te same wzory,czy zmieniają wszystko.Ileż to pracy :shock:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”