Mufka - ogrodowe marzenia...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mufka - ogrodowe marzenia...

Post »

:wit

Pozwolicie, ze odpowiem wspólnie, bo mam kłopot z myszą - zbuntowała się ! ;:174

Moniko, Dorotko, Ulu, Agatko, Aniu, Iwonko, Mirko, ;:cm

Bardzo, bardzo, bardzo serdecznie dziękuję w imieniu mojego M za Wasze, tak pochlebne słowa, na temat kapliczki.
To on był pomysłodawcą i wykonawcą , a ja dostałam kapliczkę w prezencie urodzinowym, dość okrągłym zresztą. Bo i ze względu na ilość latek, jak i kształt kapliczki ;:306
Ja tylko ją trochę ubrałam kwiatkami, co jak wiecie, jest samą radością :heja

Cieszę się, że to nasze wspólne dzieło zyskało tak pozytywną ocenę w Waszych oczach. To miód na moje serce, bo bardzo lubię tą ogrodową aranżację.

Ewo /ewamaj66/ kopiuj kochana, kopiuj, to przecież po to mamy FO ;:108 A potem my do Ciebie na wątek, jak w dym, i mamy gotowca z najlepszymi pomysłami :;230
Beatko /misia/ cieszę się, że do mnie zajrzałaś, bo dzięki temu mogłam poznać Twój prześliczny, pełen kwiatów ogród. Jestem nim oczarowana i zachwycona ;:oj
Masz rację, jesienią w trawiastym zakątku przy altanie, przepięknie szumią trawy. Bardzo lubimy tam odpoczywać z popołudniową herbatką :D Pytasz jakie odmiany szałwii kupiłam. Już nie pamiętam wszystkich nazw, ale kupiłam je w Bergenii. Dwie różowe /Rosakoenigin, Amethyst/, trzy fioletowe /Tanzerin, Wesuwe/ i jedną białą/Alba/. Każdej odmiany po trzy sztuki. Bardzo się rozsiewają i te, które rosną przy Abrahamie Darby są z samosiewu.

Krysiu wielkie dzięki, tak pięknie to napisałaś ;:196

Ewo /constancjo/ nie czekaj proszę, bo to bez sensu. ;:185 Czasem najlepsze dzieła powstają tylko i wyłącznie w 'odmiennym stanie świadomości'. Może Twój ludowy twórca właśnie należy do takiego gatunku ? :;230
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Zapach lip cudowny, mam jedna taką dużą przy moim polu jest przy niej postawiony przydrożny krzyż zawsze jak kwitnie to tam chodzimy na spacery z eM a pszczółek to są tam może tysiące Lipowy miodek miodzio, a herbatka lipowa z takim miodkiem samo zdrowie ;:113
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Koci świat :D

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

i zimowe zajęcia :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację Ulu, my też kochamy lipy. Dlatego postanowiliśmy posadzić ich tak wiele :D Zwiedzając okolice zauważyliśmy, że rosną w pobliżu wspaniałe, potężne, wprost imponujące! To było oczywiście dodatkową zachętą. Przy dwóch ogromnych, rosnących po sąsiedzku / pewnie widać czasem ich korony na moich zdjęciach/ też stoi krzyż. To piękna, wiekowa tradycja i nie powinno nikomu przeszkadzać, gdy w swojej wędrówce spotka wiejską kapliczkę, czy krzyż przydrożny. Te stare,drewniane, są piękne ! Dodają kolorytu i blasku swojskim krajobrazom.
Miodek oczywiście też pycha ;:333
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Kocie zdjęcia cudne ;:167 A mnie dodatkowo zainteresowała ta rozczochrana roślina. Czyżby to była jakaś paproć ;:oj ?
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie Aniu, to nie paproć, to Asparagus Meyerii. Bardzo pięknie rośnie. Na wiosnę rozdawałam znajomym sadzonki, bo musiałam go przesadzić. Warunkiem jest jednak chłodne pomieszczenie zimą
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 20:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Roslinki i kociaki Marysiu mają u Ciebie istny raj ;:333 ;:138 Zdjęcia pokazują jak wiele serca wkładasz we wszystko czego sie dotkniesz ;:108 ..jak ;:15
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witaj zgadzam się z poprzedniczką koty mają u Ciebie raj ,widać jakie są zadowolone. :wit
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Ile to masz w sumie tych kociaków- cztery? asparagus bardzo żle u mnie rósł niestety bo bardzo mi sie podoba a Twój jest jeszcze inny taki mocniejszy jakby :wink:
Wątek może otworzę wiosna jak będzie co pokazywać to zapraszam juz teraz ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYSIU....aleja lipowa jest teraz jeszcze pasieka.....malutka ale tam będzie ona niezbędna..... ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko tak naprawdę to zwierzęta rządzą naszym życiem ;:131 Od nich jest wiele uzależnione, np.: dłuższe wspólne wyjazdy...
Roślin mam może nie tak wiele /w porównaniu np. z Wandzią, która samych fiołków ma 200 doniczek !/ ale za to w większości duże gabaryty :;230 Ponieważ i ja jestem wysoka, więc jakoś się to równoważy :;230

Różyczko one może mają u mnie koci raj, ale ile ja mam z nimi radości, tego nie da się przeliczyć w żaden sposób. Staram się by miały jak najlepsze warunki i opiekę, a one odwdzięczają się miłością i psotami. Tak samo jest z roślinami, darzymy się wzajemną sympatią :D

Ewo kotów na zdjęciach jest trzy :lol: Wiosna już niebawem, więc otwieraj wątek, będziemy Cię odwiedzać ;:65 Asparagus potrzebuje chłodu zimą i cienistego, ale bardzo jasnego pomieszczenia. Może u ciebie było zbyt ciepło lub za mało światła ?

Krysiu O pasiece mój M już dawno myślał, ale działka jest tylko sezonowa i dość daleko, bo ponad 80 km od W-wy, więc pewnie nic z tych planów nie wyjdzie :?
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś kilka moich hortensji :

Anabelle

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Limelight

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Masz piękny domeczek , a Hortensje okazałe, zkwitnięte krzaczorki ;:215 Ile lat one już mają :?: :?: a obok nich te różowy to sadziec :?: ;:88
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu hortensje mają dwa sezony, a obok rzeczywiście sadziec :D
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co zajrzę do tego wątku to jestem w szoku ;:oj A to róże a to hortensje a to inne cuda.... i to wszystko na piachu ;:333
Gratuluje wyczucia i ładnych kompozycji.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”