Mój skrawek raju...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój skrawek raju...

Post »

:wit Przejrzałam cały wątek - piękne masz rośliny. Zaznaczam i będę zaglądać :wit
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudny Tłustosz ;:138 ;:138 ;:138 ;:167
Awatar użytkownika
Krzysia
Przyjaciel Forum - silver
Od: 3 lip 2012, o 10:07

Post »

Fraszka_1 Natalio aniołek miał być prezentem, ale zostaje ze mną ;:166 Scilla to było takie moje ciche marzenie, które właśnie się spełniło, te łaciate liście naprawdę są cudowne ;:oj

olgierdyna Kingo tak szczerze Ci powiem najbardziej mnie uwiódł ten goły brzuszek ;:306

justus27 Justynko to prawda kto raz tak szczerze pokocha fiołeczki to już się z tego raczej nie wyleczy, ja wyleczyłam się tylko z ilości bo miałam około 300, teraz jak doszły storczyki, hoje to niestety ale musiałam nieco przystopować ;:151 Zresztą teraz szczególnie w lecie w domu jestem tylko gościem więc nie dawałam rady z taką ilością. A lacunosy to tak szybko rosną, że przeważnie wiszą w doniczkach bo jak spróbowałam lacunosę Lankawi Island na takim patyku pookręcać to po tygodniu okazał się być już za mały bo jej wąsiska już właziły na sąsiadki :;230

Filigranowa27 Pati już mam nasuszonych, nasmażonych i zamrożonych sporo grzybków :tan Oncidia w tym roku były na wakacjach na balkonie, niestety były takie upały i w nocy też było gorąco i jak na razie widzę keiki a nie pędziki kwiatowe...

Blueberry Natalio mi coraz bardziej podobają się takie ciapate listeczki, wtedy kwiaty nawet kwitnąć nie muszą ;:215

madusia Madziu :wit i dobrze, że jesteś już zakochana w hojach bo są piękne, a będąc tu na forum to raczej trudno nie zakochać się w jakimś gatunku. Ja z braku miejsca zakochuję się w malutkich roślinkach i głośno mówię małe jest piękne ;:167

baasik Basiu :wit dziękuję bardzo i zapraszam częściej :D

AliWas Alinko tak tłustoszek też mi się podoba i jak się okazało rośnie bezproblemowo, obżera się i co chwilę zakwita, teraz musimy przetrwać zimę ;:202 a wiosną czeka nas przesadzanie bo tu się zrobiły aż trzy sadzonki ;:24

Zobaczmy co nowego na parapetach no może lepiej u kwiatuszków bo przecież nie wszystkie są na parapetach :;230

nareszcie doczekałam się pędzika na mojej vandzie Thai Peachtak bardzo bym chciała aby zakwitła

Obrazek

Restrepia brachypus niedawno kwitła a dziś oprócz ziemiórek, które już dostały dawkę rumianku zauważyłam jeszcze to

Obrazek

Niedawno pokazywałam kwiaty nagarbii, niestety po sesji zdjęciowej spadła mi z półki i nieco się połamała...szybciutko ją pocięłam i dałam do ukorzeniania, dostała już nowy domek i pomimo wypadku nadal kwitnie

Obrazek

a przy okazji czy aeschynanthus marmoratus nie jest piękny ;:oj tak cudownie wybarwiają mu się listki

Obrazek

Obrazek

episcia Chocolate Cream nadal kwitnie

Obrazek
Awatar użytkownika
Anulka0207
100p
100p
Od: 9 sie 2013, o 22:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam, też walcze z ziemiorkami w niektorych doniczkach ;:223 Podlałam subtsralem - nic ,Stosuje napar z czosnku,ale chyba za wczesnie na rezultaty,a czy Twoja metoda z rumiankiem przynosi efekty?
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaka śliczna Wandzia ;:63 , jak długo jest u Ciebie Krzysiu?
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

:wit :wit :wit co ja widzę aeschynanthus marmoratus śliczny i kwitnie a ja ostatnio chciałam kupić i słyszałam że trudno o kwitnienie...a tu ;:oj kwitnie i to jak ślicznie ;:138
Awatar użytkownika
Krzysia
Od: 3 lip 2012, o 10:07

Post »

Anulka0207 Aniu do tej pory stosowałam wywar z papierosów i tym podlewałam fiołki - pomagało, ale teraz postanowiłam spróbować bardziej pachnącej metody ;:306 zobaczymy czy sobie rumianek poradzi, ale oprócz tego mam żółte tabliczki lepne w niektórych doniczkach i tłustosza - obżarciucha, który się pasie.

baasik Basiu vandy mam od roku, jak na razie mam 5 ale jedna to maluszek, a druga dorosła tylko wzrostem niewielka, a trzy wiszą sobie w oknie one też są dorosłe, i to jedna z nich właśnie ma pączki, ale to będą moje pierwsze własne kwiaty ;:oj

madusia Madziu ale to jeszcze nie kwiat, mam nadzieję, że pączek, jak się rozwinie to na pewno się pochwalę, a czy u marmurka trudno o kwitnienie ;:24 no nie wiem dla mnie to on taki sam jak pozostałe aeschynanthusy, tyle, że liście o wiele piękniejsze :tan
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

;:223 a ja myślałam że to kwiat ;:223 ale same listki śliczne fakt ;:108
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje 2 Wandy udało mi się utrzymać tylko 2 sezony :oops: z jednym moim kwitnieniem. Trzymam kciuki aby Tobie poszło lepiej :)
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Też bym sobie zostawiła takiego aniołka :wink:
Piękne storczyki ;:138 a aeschynantus, faktycznie, śliczny ;:167
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Też bym chciała już zobaczyć kwiatki Thai Peach ;:65
Aeschynanthus marmoratus - ma naprawdę śliczne listki ;:138
Szkoda Nagrabii ale teraz przynajmniej będziesz miała dwie ;:224
Pozdrowionka :wit
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Pięknie kwitnąco u ciebie... ilez ty masz episcii... proszę je pokazać:). :wit

Oncidia zapewne zakwitną, ja widzę,że u mnie one polubiły wiosną kwitnąć, choć 1 z nich miał w tym roku przerwe w kwitnieniu... :wit
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Nagarbia, mimo wypadku - bardzo ładna.
Gratuluję pędzika na Vanzie ;:138

A episcia ślicza i fajne się "przeplata" chyba z jakąś lacunosą ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

:wit Mnie ciągle ciekawi aeschynanthus marmoratus czy jego wybarwienia na listkach zależy od ilości światła :?: Szukałam sadzonek na all ale one jakby takie bledsze ;:24 i już sama nie wiem a strasznie mi się podoba ;:108
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Witaj Krzysiu fiołeczki Ci pięknie kwitną ;:215
Nagrabnia bardzo mi się podoba mam malutką sadzonkę myślę że kiedyś mi też tak ładnie zakwitnie :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”