Majka 411 - róże 2012 cz.4 (wspomnienia)

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majka 411 - róże 2012 cz.4 (wspomnienia)

Post »

Kasiu ja zrozumiałam, że masz jedną pergolę ozdobną i o tą pytałam. Wszystkie Twoje pokazywane w wątku dobrze znam ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majka, tą też pokazywałam - na pierwszej stronie wątku, zdjęcia we mgle ;:108
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju ja bardzo na kary zasługuje ,karz mnie jeszcze :) najbardziej zapatrzyłam się na pierwsze zdjęcie na tej stronie .Majeczko teraz pytanie czy u Ciebie pastella ,Chipek i heidi mają porównywalny wzrost ? I jeszcze jak możesz proszę o jak najwięcej ujęć tych trzech a zwłaszcza pastellki , z tych które znam tylko ze zdjęć na razie Chipka najbardziej potrafię sobie wyobrazić dzięki Twoim zdjęciom
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Majeczko u nas już jest zima :heja z każdą minutą coraz więcej śniegu i świat stał się baśniowy ;:170
Kolorowe umilacze w nagrodę superowe. ;:215
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia , dziękuję? ;:196 jeszcze raz pooglądałam.

Monikwiaty, ? 8-) zaraz znajdę Pastellkę dla Ciebie.
Pastellka jest na pierwszym zdjęciu od góry, to ta na pierwszym planie, rozłożysta róża.
Moniczko każda z wymienionych róż ma inną wysokość. Najniższa jest HeidiiKlum ? tworzy zdecydowanie mniej rozłożysty krzaczek, raczej zwarty. Natomiast Pastella i Chippendale to rozłożyste krzaczki, ich wysokość w pierwszym kwitnieniu jest w miarę równa. Drugie kwitnienie niestety charakteryzuje się tym, że obie roże potrafią wypuścić długie badylki nawet ponad metr. Na końcach oczywiście kwitną. Co do Pastelli i Chippendale mam wyrobione zdanie, natomiast Heidi Klum miałam pierwszy sezon, może i ona się mocniej rozkrzewi. Ja mam posadzone po dwa krzaczki Heidi, po to, żeby mieć własnej ja szerszą. ;:108

Majeczko, byłam u Ciebie czytałam, ale nie chciałam się powtarzać, zima ;:168 ;:167 Ja czekam na nią ;:65 ;:65

Moniczko, zobacz tu się szykuje drugie kwitnienie, widać na Pastellce długi badylek z pakami.
Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Majeczko to co pisałam u siebie to było 2 godziny temu, ciągle sypie że już kopczyków nie widać. :heja
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

no to już wiem czemu pierwsze zdjęcie mnie tak przyciągało , to jednak miłość ;:167 Maju tak podpytuje bo zastanawiam się czy one pod tą siatką sobie poradzą widziałabym je tam po środku i od środka do końców niższe okrywowe ,ale jeśli nie to znajdę im inne miejsce . Strasznie mnie to męczy czy mogą tam być czy nie
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko, zazdroszczę śniegu :;230

Moniczko popatrz dalej, zdjęcia pokazują teraz ta samą gałązkę Pastellki.
Na tym etapie ona się robi szersza, bo gałązki się przewieszają.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsze zdjęcie Pastellki było z 8 września, a ostatnie z 5 października.
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

Jejku Maju jak ja ja kocham :) dobrze że będzie moja ,myślę że powinna dać tam radę a jeśli nie to przesadzę , jest doskonała
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

No nie napisałam posta, wysłałam i wcięło ;:223, więc próbuję jeszcze raz, bo zachwycając się Twoimi różami znów "wpadłam jak śliwka w kompot" :;230 i jakby nie było przez ostatnie dni "studiowałam" na okrągło ofertę Ewki i znów kilka domówiłam, a że nie ma wszystkich na jakie mam chrapkę, teraz siedzę w innych szkółkach i aż się boję myśleć, co też będzie działo się wiosną w moim ogrodzie, a tak naprawdę to nie mogę się doczekać ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko, ta którą tu oglądamy, to moja Pastellka o imieniu giganciara. ;:306 ona ma już ze 4 dobre latka.
Mam drugą nieco młodszą, ale nie chce tak rosnąć. Kupowana w innym miejscu, w tym się dopatruję różnicy.
Może i Tobie się trafi ta mniej wyrywna ;:306 , a wtedy i przesadzać nie będziesz musiała.

Ilonko, ale Cię wzięło ;:306 ja się już pogubiłam. Na jesieni przecież odbierałaś od Ewy roże.... i co znowu zaszalałaś :;230
Wiesz co, ja chyba zmądrzałam, teraz się delektuję które zaproszę na jesieni.... :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wciąż wykonuję gesty przymilająco-namawiające, pokazałam aksamitki przy drzewach owocowych, swoje zdjęcia w różnych wątkach z wyrazami zachwytu (wszystko prawda :D), obiad podałam, koszula wyprasowana. I tak do wiosny-ale to nie męczące, wręcz przeciwnie :D
Postanowiłam twardo-to był ostatni rok bez Pastelli. Musi się pojawić.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 :;230 Ewcia, spodobało Ci się przymilanie ;:306 , a pergole będą ;:oj
Aż Ty Pastellka Ci się nie podoba. ;:185
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Wzięło mnie i to na całego ;:14 , ale to już chyba ostatnie, bo musiałabym powiększyć działkę, chociaż nigdy nic nie wiadomo, jesienią sie okaże ;:223 i po trochu też taka taktyka (tylko M jest wtajemniczony), gdyż wszystkich nie zdążyłam odebrać i poprosiłam Ewkę o zadołowanie, a że w domu wiedzą, że na wiosnę odbieram resztę, to się nie połapią ile jeszcze domówiłam :;230, bo już patrzą na mnie jakbym zbzikowała, a wszystko przez to, że zawsze mówiłam, że ja róż nie lubię i ich nie chcę :;230 :;230 :;230. Oczywiście za sprawą Pashminki pojawiły się następne na nową rabatkę, a że znalazłam miejsce na dwie kolejne pergole to pnące też musowo.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

A ja już nie muszę kombinować, bo i tak się wyda!!! Po pierwsze - róże z Rosarium odbiera dla mnie mąż i ... płaci za nie :heja Róże są niedrogie więc za dużo go nie naciągam ;:224 Jak Gosia z Serbii mi zamówiła - podwiózł mnie do Gosi i tak rzuciłam: "daj dwie dychy!" I dał! :tan I obiecał, że wiosną też coś mi kupi! O tych droższych mu nie mówię, a myśli, ze kosztują tak samo ;:224

Pastelka Twoja urocza, nie raz ją podziwiałam i chwaliłam ;:oj Moja mizerniejsza, ale dam jej dużo jeść na wiosnę. Może zrozumie, czego od niej oczekuję... :D
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”