Marpy kwiatki i rabatki cz.IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.IV

Post »

Ewciu - różaneczniki i azalie płytko się korzenią, dobrze przyjmują tylko troszkę potem z podlewaniem trzeba je przypilnować. Więc przygotuj torf kwaśny przesadzaj po kwitnieniu jak najbardziej , szkoda czasu i zwlekania .
Gosiu - trzykrotkę mam od zawsze była u mnie też jedną z pierwszych roślin w moim ogródku.Ma to do siebie,że wyrasta tam gdzie jej nie posieją. I czasem stworzy fajną kompozycję z inną rośliną.U mnie ma wolną rękę i sama decyduje gdzie jej odpowiada towarzystwo. :) Miałam też kiedyś białą i różową ale zaginęły i od kilku lat się nie pokazują.Rosły wraz z odętką i bardzo się rozpanoszyły więc je surowo potraktowałam. A teraz znowu mogły by się pokazać.
Comciu :wit ta hosta to stiletto .Mała i wszędzie jej ładnie. :) Moja ulubienica.

póki znów zakwitną...cd...

w lipcowym słońcu...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Witaj Maryniu ależ pięknie i kolorowo u ciebie ;:138
Juz niedługo bedzie tak w realu ,czy widziałaś prognozy ? w ten weekend ma być u nas 9stopni ;:138
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękny masz ogród ,róże cudne .Zastanawiam się czy nie przemarza Ci Alchymist ,bo u mnie słabe ma kwitnienie .Może w tym roku się popisze ,bo jest piękny i zielony. :wink:
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu faktycznie dajesz kolorami po oczach - nadrabiając zaległe strony dostała mi się cała paleta barw za jednym razem.
Widzę,że sporo roślin uprawiasz w donicach bo na fotkach z oddali często je widać.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Muszę powiększyć rabatę, a były różne plany, więc się wstrzymywałam. Teraz sytuacja się wyjaśnia i nareszcie wiadomo będzie, ile miejsca mogę jeszcze zagarnąć. Różanecznik wyleci w lepsze miejsce po kwitnieniu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam moich gości o poranku Obrazek

Ewciu - wiosna tuż tuż... śniegu resztki , dzisiaj zapowiadał się ładny dzień ale ciemno się robi i chyba będzie padać co niestety w prognozie widać ...No ale deszczyk zmyje pozimowe brudy ... do końca tygodnia ciepełko to wszystko ruszy! Na ten weekend czekam! :tan
Ewo-rozalko- pierwszy raz u mnie ,witam serdecznie i dziękuję za miłe słowa! ;:168 Alchymist niestety przemarzł ale zaczął się ożywiać latem, mam nadzieję... :)
Krysiu - wspominki lipcowe więc i kolorów mnóstwo wszak to jeden z najpiękniejszych m-cy . Był czas wspominkowy na FO i było ich wiele ja byłam tylko na podglądzie... :| no i teraz nastał mój czas...spokojnie i bez tłoku a że jestem foto-maniakiem ;:177 to zasoby mam spore więc myślę,że dopóki będzie miał kto oglądać to będę katować jeszcze chwilę moich wiernych gości tych znanych ;:168 i nie znanych ... :wit
Ewciumaj - jak zaczniesz sadzić te nowe nabytki , o które tak całą zimę zabiegasz :shock: to plany Ci się niewątpliwie jeszcze nie raz zmienią ... :) A przypuszczam,że nie tylko ten nieszczęsny różanecznik ;:oj zmieni miejsce . Bo u mnie to żadna moja roślina nie zna dnia ani godziny... ;:306 Chociaż ostatnio trochę jakby im "odpuściłam" bo muszę :wink: mierzyć niestety siły na zamiary...

póki znów zakwitną...

wspomnień CD...

lipcowa poranna róża
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia! :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam oczywiście wiele planów, tylko rabaty trzeba przygotować :D Jeśli tania siła robocza zedrze darń, z resztą sobie poradzę.
Ponuro, ale z dachu kapie. Może wreszcie białe zniknie i będę mogła chociaż krzewy przyciąć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Marynko piękne Twoje różyczki .Ja to już kompletny świr różany ,jak widzę jakąś pięknotę ,to doznaję gwałtownego skurczu sercowego Takie widoki nie są dla mnie bezpieczne . ;:oj
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale piękności mam pokazałaś,,,,eóże cuuuudne wszystkie :wink: a ta warwick castle naj najcudniejsza,,i ten kolorek i kwiat taki pełny,no ;:333 Heliotrop tez bardzo lubie i lilie ;:167 Hosty śliczne i żuraweczki :D Piękna doza energetyczna na te pochmurne ,,,mokre dni
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Widoczki tak kwieciste że aż pachnie latem.
Maryniu jeszcze trochę a znowu będziemy cieszyli się zielenią i kolorami naszych kwiatów.
Jeszcze dwa tygodnie i ......do pracy...... :heja

-- Wt 26 lut 2013 14:16 --

Widoczki tak kwieciste że aż pachnie latem.
Maryniu jeszcze trochę a znowu będziemy cieszyli się zielenią i kolorami naszych kwiatów.
Jeszcze dwa tygodnie i ......do pracy...... :heja
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu - prognozy się zmieniają jak w kalejdoskopie raz w górę raz w dół , szkoda się podniecać niezdrowo ... :? Ja tam poczekam z pracami do terminów właściwych dla naszego klimatu wszystko w swoim czasie , nie ma co się gorączkować bo z tym więcej szkody niż pożytku może wyniknąć ;:173
Ewo rozalko - miło Cię gościć ;:168
ewa_rozalka pisze: .Ja to już kompletny świr różany ,jak widzę jakąś pięknotę ,to doznaję gwałtownego skurczu sercowego Takie widoki nie są dla mnie bezpieczne . ;:oj
Doskonale Ciebie rozumiem , bo takie odczucia nie są mi obce! ;:173
Aniu- miło,że wpadłaś! ;:180 Wspominkami wypełniam czas oczekiwania na lepsze czasy a jak
jeszcze się komuś coś u mnie podoba to dla mnie zachęta... ;:oj
Grażynko - prognoza się zmieniła :roll: więc nic to pewnego kiedy wyruszymy do pracy...chciałoby się już !!!!Ale prognozy się zmieniają z godziny na godzinę ;:oj , synoptycy twierdzą ,że nie są w stanie przewidywać na dłużej niż dobę...no to czekamy i będziemy same obserwować aurę i się dostosowywać do niej !

DZISIAJ PIĘKNIE ŚWIECI SŁONECZKO !!! ;:3 jadę zobaczyć co tam u mnie na działce piszczy... :tan

póki znów zakwitną...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słońce za oknem, słońce na zdjęciach-aż szkoda, że to ciągle mokre przedwiośnie. Jednak przedwiośnie, nie zima :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam dzisiaj w swoim ogródeczku! Pogoda nadspodziewanie cudowna!!! Słoneczko ,bezwietrznie,cichutko - bajka! Temp ok.15 * musiała być w południe jeszcze teraz mam za oknem w cieniu +8*.Wielu działkowiczów też pogoda wygoniła z domów i licznie przybyli na obchód działkowy.
Resztki śniegu ,roślinek jeszcze niewiele, małe kiełki krokusów i innej drobnicy cebulowej.
Kilka kwiatków ma 1 ciemiernik wschodni ale fotka nie wyszła :? kwitnie cuchnący ale okryty włókniną więc tylko zajrzałam.Sarny urzędują , boję się o azalie i rh bo dość dużo mają pąków :(

parę fotek ... dzisiejszych !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nowy sezon :tan U mnie dużo więcej śniegu, wystają spod niego tylko czubki przebiśniegów. Przeszłam się trochę po ogrodzie, mokry śnieg przemoczył mi buty :evil: Ale ptaki śpiewją głośno :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ale fajnie ;:138 ;:138 ;:138 A u mnie wszystko pod solidną warsttwą śniegu ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”