Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

Dobry wieczór wszystkim :wit
Niefajna pogoda dziś u nas - wieje jak u Małgosi, a jak kończyłam kosić trawnik 20min temu, to zapadał już zmrok... teraz jest całkiem ciemno, a niby jeszcze wczesna pora...

Gosiu, i mnie się nic nie chce już robić... mam paczkę cebul do posadzenia i to wsio... poza porządkami związanymi głównie ze spadającymi liśćmi, sezon w ogrodzie powoli kończę.
Iwonko-majowa, bywałaś w wielkim świecie - pozazdrościć :) na pewno zaopatrzyłaś się we wspaniałe cebulowe :)
Wydaje mi się, że jednolite kolorystycznie wrzosy posadzone w grupach, fajnie się prezentują... zwłaszcza białe - podzielam Twoje upodobania :)
Miłego!
Jula, tu popołudnie też zimne i wietrzne, chociaż na szczęście w słońcu... pogaduszki się udały?
Doris, obawiam się, że przymrozki tuż tuż... ale trzeba sięgać dalej oczami wyobraźni i myśleć o wiośnie :)
Leokadio, mam ten sam problem z gałęziami... chciałam dokończyć palenie dzisiaj, ale jeszcze trzeba dać im przeschnąć... oby nie popadało choć jeden dzień...
Marysiu, to jest bardzo możliwe ;-)) Udanego wieczoru! Mnie zleciał dzień błyskawicznie... miałam mnóstwo pracy w pracy i zero nudy - to lubię :)

Pozdrawiam ciepło!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga,
właśnie zobaczyłam najpiękniejsze istniejące na kuli ziemskiej zdjęcie 'Nostalgie' :shock: :shock: :shock:
Pozdrawiam
x-ag-a
---

Post »

:D
Justi, ta róża jest zjawiskowa, to prawda :) Cieszę się, że Ci się podoba!
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Aguś. chyba przyjdzie Tobie ściąć te róże do wazonu bo jak przyjdzie pod koniec tygodnia przymrozek to będzie po nich a szkoda... Pogodnego jutrzejszego dnia.
x-ag-a
---

Post »

Justynko, kwitną jeszcze ostatnie róże, ale zdaję sobie sprawę, że to już finisz... Noce bardzo chłodne i tylko patrzeć jak przyjdą przymrozki... Ten sezon był łaskawy dla róż - dużo słońca, a one to lubią najbardziej :)
Pozdrawiam ciepło!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Z paleniem w piecu czy kominku nie mam problemu, bo zimą normalnie"piecuję", ale nie lubię tego robić. Wolę marudzić, że mi zimno :;230 Wiać na dobre zaczęło nie tak dawno, ale dodatkowo pada i zrobiło się przygnębiająco. Większość kotów siedzi w domu.
Brother Cadfael zmieniła kolor, zrobiła się wściekle różowa.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie tez zimno sie zrobilo pod wieczor jak slonce zaszlo brrr pogaduszki jak zwykle sie udaly ale zawsze sie zastanawiam, jak to jest mozliwe zeby gadac ze soba az tyle jak sie czlek spotka - przez telefon tez gadamy, to i tak wiadomo co sie dzieje :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, pogoda straszna. Ja wieczna optymista wysiadam. Wiatr mnie dołuje.
Pokazuj więcej tak cudnych zdjęć. Od razu milej na sercu.
Nostalgia zjawiskowa. Płatki jakby porcelanowe były, przezroczyste na końcach
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Aguś! U mnie też wieje, aż w całej chacie dudni. Przydałoby się kilka cieplejszych dni na spóźnione prace ogrodowe, a tu ciągle pada...miłego :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---

Post »

O mamuniu, co za paskudna pogoda... nie znoszę wiatru i zimna... hulało całą noc i teraz wcale nie jest lepiej.... czapka już dymi... chyba zapadniemy w zbiorową depresję :roll:
Ewcia, Jula, Gosia, Kasik - ja chcę do domu :twisted:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Damy rade Agus nie pekaj , zawezmij sie mocno w sobie i skumuluj dobre mysli...no mi łatwo mówic , słoneczko cudne mam za szybąi wiatru zero...ale ponoc i mnie to to nawiedzi ;:4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry Agus :wit u mnie zapowiada sie dosc przyjemny dzien, chociaz na razie 5 stopni tylko. Wczoraj tez bylo ladnie we Wrocku ale w dzien, bo jak slonce zaszlo to wlasnie taki obrzydliwy wiatr sie zerwal brrrr a bylam w tym czasie na dzialce u cioteczki, bo mi siewki bialego hibiskusa przygotowala... tego wielkiego co na wiosne mialam dostac a ktory padl w zimie, tylko siewki zostaly :;230 .., to tak mnie przewialo, ze rozgrzac sie przez godzine w domu nie moglam.
Trzeba chyba juz na takie zewnetrzne dluzsze przebywanie jakas opaske zakladac, bo pozniej czapka zaczyna sie odzywac :roll:
x-ag-a
---

Post »

Julek, a jakże - głowę trzeba chronić, bo wiesz że później czaszki nam dymią... ja wczoraj kosiłam w czapeczce, sweter, bluza, bezrękawnik dla himalaistów ;-) Słońce u nas się przebija od strony lotniska i bardzo dobrze, niech ogrzeje choć trochę ten świat ;-) Biały hibiscus brzmi cudownie... czy to ten bylinowy, który ja mam?
Doris, zawezmę się w sobie... mamy inne wyjście? Można sobie ponarzekać, a i tak trzeba się zmierzyć z kolejny dniem.. dobrze, że już z górki do weekendu :) Mówisz, że zero wiatru? Mam wrażenie, że dmucha w całej Polsce, ale oby Cię ominęło. Noc u nas była głośna - dudniło okropnie.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Czy ktoś wie, jakie są prognozy? Ma się poprawić, czy już coraz gorzej? Muszę jeszcze poryć trochę w ogrodzie, właściwie to dużo nawet, więc czekam na jakiś bezwietrzny dzień jak na zbawienie, najlepiej, żeby był to weekend :roll:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Hmm jednak z reguły weekend jak na złość deszczowy.
Aguś mówisz że już taki zestaw ogrodowy obowiązuje (czapka,bluza i bezrękawnik :? ) jakoś nie umiem się przyzwyczaić.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”