Promyczkowy przed ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Promyczkowy przed ogródek

Post »

A ja bym chciała tego fioletowego iryska :) Mam granatowe i żółte a takiego nie mam :) Napisałam PW ale teraz doczytałam, że Dolina Wieprza czyli daleko ode mnie.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jedyny ale jaki piękny :wink:
Z każdym dniem ogród pięknieje.,Tulipanki iryski piękne :wink:
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Beatko nie ma sprawy jakoś się podzielimy tylko chyba z podziałem trzeba czekać aż przekwitną.... ?

Aniu przyznam Ci się po cichu że i mi zaczyna się podobać to co widzę.... ale to dopiero jakieś 20 % tego co bym chciała osiągnąć...
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p

Post »

Korzystając z deszczowej pogody - oczywiście okna zdążyłam umyć ;:223 - mam chwilkę na forum bo tak to ciągle coś w biegu, a to doprowadzam do ładu kolejną rabatę, a to ogród warzywny też się prosi o plewienie i reszta rabat również.... więc kilka fotek z ostatnich dni
Azalie zaczęły królować w ogrodzie, niestety dwie coś się zbuntowały w tym roku i nie zakwitły....

azaliowo-irysowo
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i moja Susan zrobiła mi niespodziankę... :heja
Obrazek

a o to mój pierwszy rh Rasputin... mam nadzieję że będzie mu u mnie dobrze.... podsypałam mu w dołek wiaderko ściółki leśnej może mu się spodoba
Obrazek
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Coraz ładniej u Ciebie. Przepiękna kolekcja tulipanów.
Powiedz jak przezimowały Ci Barleburgi? Bo u mnie jeden nie daje oznak życia i muszę dokupić jedną szt.
Róża od Ciebie wypuściła malutki pęd mam nadzieję, że da sobie radę.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
marzenaruda
200p
200p
Od: 7 paź 2012, o 11:29

Post »

Witaj Promyczku
Pięknie u Ciebie ;:224
widzę, że znasz się na wszystkich roślinkach.
Ja niestety moje różaneczniki wywaliłam w nieodpowiednie miejsce,które moim zdaniem było dobre,
a one mówią, że nie i pousychały wszystkie ;:131
Pozdrawiam Marzena
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Witaj Sylwio :wit
Pamiętam swoją magnolię i pierwszy jej kwiat-radość wielka ale i pragnienie kolejnych ale na to trzeba było czasu. zajęta przesadzaniem i komponowanie rabat w kolejnych latach szybko doczekałam się w tym roku ponad 8 sztuk ;:224
Moja jedyna azalia też kwitnie choć mniej obficie niż w ubiegłym roku a to pewnie w nagrodę że nie oberwałam zeszłorocznych kwiatostanów ;:131
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p

Post »

Witajcie Kochane, trochę z opóźnieniem odpisuję bo dopadła mnie angina..... ;:145 czyżby lody popite kawą zaszkodziły ;:223 i jakoś tak bliżej mi było do łóżka niż komputera...

Monisiu witaj u mnie w ten wiosenno-letni czas, cieszę się że różyczka ode mnie się rozwija, ale u kogo ma być jej dobrze jak nie u Ciebie, a u mnie też niestety jedna z Barleburgi wypadła a druga jest taka mini mini no ale może da rade, też się rozglądam za dokupieniem i uzupełnieniem brakującej, na jesieni były u mnie w ogrodniczym to może będą i teraz...

Marzenko gdzie ja tam się znam na wszystkich roślinkach, chociaż przyznać muszę że dzięki mojej obecności na forum dość dużo się uczę, ale to i tak nic w porównaniu z wiedzą innych forumowiczów... a ostatnio po prostu nauczyłam się że niektóre rośliny na prawdę potrzebują porządnego przygotowania podłoża żeby rosły w szczególności u mnie na tym moim piachu, dlatego też na ile mi sił starczy to kopie doły i wybieram ziemie i mieszam z odpowiednią wg upodobań rośliny i mam nadzieję że będzie rosła, a na koniec jeszcze podczytane na forum magiczne zaklęcie.... tfu, tfu na psa urok ( oczywiście to tfu to splunięcie) :;230 :;230 :;230

Witaj Kasiu no tak każdy kwiatek cieszy, mam nadzieję że i u mnie będzie ich coraz więcej z każdym rokiem, na razie cieszyłam się że wszystkie magnolię przezimowały bo jakoś wcześniej mi trzy wypadły, a tu jeszcze taka niespodzianka...
A co do azali to ja nadgorliwie poobcinałam sekatorem wszystkie przekwitłe kwiatostany pewnie już z zalążkami nowych pęków ;:223 więc pewnie dlatego się zbuntowały mi dwie, także czasami lepiej nic nie robić niż robić i to w nadmiarze.... :;230
Awatar użytkownika
marzenaruda
200p
200p
Od: 7 paź 2012, o 11:29

Post »

"A co do azali to ja nadgorliwie poobcinałam sekatorem wszystkie przekwitłe kwiatostany pewnie już z zalążkami nowych pęków ;:223 więc pewnie dlatego się zbuntowały mi dwie, także czasami lepiej nic nie robić niż robić i to w nadmiarze.... :;230"

Tak , tak, moje dzieci mówią, że przesadzam z tym przesadzaniem ;:306
Pozdrawiam Marzena
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p

Post »

Marzenko Twoje dzieci mają rację że z czym jak czym ale z tym przesadzaniem to przesadzamy.... :;230 , mój M też ciągle marudzi, że dopiero to było tu a już jest gdzie indziej i zawszę się odgraża że jak coś się nie przyjmie z powrotem to już na nic nie da kasy.. :?
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sylwuś , mój ''pomocnik'' tez narzeka jak przesadzam. Motam i tłumaczę , że musiałem lepsza warunki dać roślince lub zmienić sąsiedztwo , bo to nie sprzyjało wzrostowi. Jak nie za bardzo zna temat to kupi ;:333
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p

Post »

Tadziu to tak jak ja tłumaczę tłumaczę ale czy osoby nie w temacie zrozumią że np, modrzew nie lubi być koło świerku..? świerka? a u mojego M to chyba większy problem stanowi ten wąż w kieszeni.... :;230
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sylwuniu!...witam serdecznie!
Podziwiam mnóstwo, pięknie kwitnących rododendronow, magnolii i innych śliczności... ;:108
Ja jestem ...już ostrożna z przeszdzaniem...tylko kiedy naprawdę trzeba.
a mój pomocnik kwituje stwierdzeniem" czy na pewno nie przesadzasz ...z ciągłym kupowaniem" Odpowiedź...oczywiscie,ze nie ...dopóki mam gdzie sadzić.
pozdrawiam cieplutko ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p

Post »

Witaj Boguniu rozbawiłaś mnie swoim wpisem, tak to juz jest z nami, że mamy skłonności to przesady, ale chyba dobrze że w tym akurat kierunku.... mój M to jak widzi że coś tam kupiłam to zaraz marudzi, ale jak zaczyna być widoczny efekt a jeszcze ktoś obcy pochwali że zaczyna się ładnie robić u nas to chodzi jak ten paw... ;:306
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

:wit Sylwia
A gdzież to się pani podziewa że wcale nie zagląda do nas i nie pokazuje co się tam dzieje w ogódeczku. Jak Twoje lilie, u mnie pomalutku zaczynają rozkwitać na razie jest 3 w tym dwie mi się zgadzają z tym co zamawiałam a jedna nie, a jak u Ciebie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”