No właśnie ja też wielka ogrodniczka dwa razy kupowałam jaśminowca a okazało się że jeden jest pełen i nie pachnie a drugi też nie wiadomo co już go wywaliłam z ogródka i już też nie wierzę sprzedającym nawet na poważnej giełdzie To samo jest z chryzantemami niby zimującymi i kurcze jeszcze taka mi się nie trafiła
MISIU, my tu na FO kształtujemy nowe trendy, oczywiście. Rynek będzie się musiał do nas dostosować.
ELU, no właśnie, ja te jaśminy kupiłam normalnie w sklepach ogrodniczych! Ale zanim się przyjęły, rozrosły, zakwitły, to już było za późno na jakieś reklamacje.
Ale ten niepachnący (miałam kiedyś na innej działce) ma za to piękne duże kwiaty. I jaśmin pachnie tylko w określonej porze dnia albo warunkach pogodowych. W ogrodzie musi być. A masz Linetko złotlin?
MASECZKO, to ja może poszukam jakiejś sadzonki niepachnącego, jeśli chcesz? Może Ci się przyda. Złotlin mam, owszem, choć młody krzaczek, w zeszłym roku posadzony, w tym roku kwitł pierwszy raz.
MISIU, może nie my, tylko nasi naśladowcy. Nam to powinni jeszcze podsyłać wiosną całe kosze sadzonek za wyznaczanie trendów w ogrodowej modzie.
Linetko,ja mam dwa jaśminowce,zwykły z biedronki i ze szkółki wariegata.Ten drugi ma zapach nieziemski i o wiele dłuzej kwitnie.Dziewczyny brały ode mnie patyki wiosna i wiem,ze Justynce ukorzeniły sie.
ELU, mój złotlin też ładnie rośnie, mam nadzieję, że w przyszłym roku pokaże, co potrafi. Też lubię te jego wesołe kwiaty, takie słoneczne punkciki w ogrodzie.
MASECZKO, dziękuję. Ale i tak chyba spróbuję z tymi patyczkami, skoro czasem się udaje.
MAŁGOCHA, dziękuję. Miło wiedzieć. Może i mnie się uda.
Witaj Linetko
Troche mnie u ciebie nie było ale zaraz nadrobie zaległości a Ismena piękna, moje trzy duze cebule poszły do wyrzucenia, jakiś grube białe robale sobie je podrzerały
Miłego dnia!
Cześć, Renatko! Rzeczywiście kawał czasu Cię nie było. Chyba szkoda, że zamknęłaś wątek na zimę, bo tu, jak widzisz, życie ogrodowe wre, choćby tylko wspomnieniowo-projektowe.
Kochana, ja już pokazałam moje przemiany w tym roku a na dodatek troche starych fotek mi znikło w kompie i nie mam za bardzo co pokazywać, ale do wiosny już niedaleko i nowy wątek będzie