Ania Zuzia i Chłopaki
Re: Ania Zuzia i Chłopaki
Ja mam chyba aż za dużą wyobraźnię, przez nią mam fobie
Z jednej strony bardzo mi się przydaje a z drugiej chciała bym jej nie mieć .

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy wrzucacie zdjecia przez fotosik logujac się czy nie?
Pomyśl czego się boisz i zaprzyjaźnij sie z tym
Pomyśl czego się boisz i zaprzyjaźnij sie z tym

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu Wielkakulka-od kilku lat mam takie dynie ozdobne jakie postanowiła kolekcjonować Twoja Zuzia,pierwsze dostałam od studentów z działki,kolejne kupowałam na placu,wybieram takie które dobrze,stabilnie stoją,bo eksponuję je na okapie nad kuchenką,wytrzymują do wiosny,zwykle wysychają i wydobywam pestki,rozdaję je Forumowiczom,bo nie mam możliwości uprawiać sama.No i z takiej turecki turban miniaturki mieszczącej się w kobiecej dłoni nasiona dałam tej wiosny znajomym zakonnikom,w piątek w dumą wręczyli mi wyhodowaną z nich
dynię o obwodzie części szerszej,pomarańczowej w kolorze czyli turbana 61 cm,a zielonej prążkowanej 39 cm i wysokości od piętki po początek ogonka około 23 cm,waży tak z 3 kilo.Rosła na kompoście.Będzie musiała leżeć na parapecie.Ciekawa jestem,czy i u Zyty wyrosły takie kolosy,ma bardzo dobrą ziemię(czarnoziem).

- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu Twoje dynie są przepiękne (a czy można je zjeść?).Tłumaczysz sny? a masz szklaną kulę?
Jesteś Wróżką - dobrą Wróżką !!!
Jesteś Wróżką - dobrą Wróżką !!!
- wielkakulka
Dynie nie są jadalne, choc moja córka je wszystko, więc kto wie. Ewciu, chetnie porozmawiam na pw o nasionkach dyni - ale dopiero w przyszłym miesiacu - w tym krucho z kasą
Nie tłumaczę snów. Nie jestem wróżką, nie specjalnie wierzę we wrózki, ale usłyszałam dziś ciekawą anegdotke o wiedźmach.
Pewnego razu króla Artura schwytał inny król i wsadził do więzienia. Potem pożałował bo wszyscy poddani kochali króla Artura i byli z nim. Obawiając sie buntu powiedział, że go wypuści, jeżeli ten odpowie na jedno bardzo trudne pytanie. Królowi Arturowi był dany jeden rok, żeby znaleźć odpowiedź. Jeżeli nie będzie mógł, to będzie stracony. Pytanie było takie: ? Czego tak naprawdę pragnął kobiety??
Król Artur przepytał wszystkie kobiety: bogate i biedne, damy dworu i przekupki, mniszki i prostytutki, ale odpowiedzi nie znalazł. W końcu przyszła do niego jedna stara wiedźma i powiedziała, że może odpowiedzieć, ale jej cena będzie bardzo wysoka. Król nie miał wyboru, poszedł do niej i zapytał, czego będzie sobie życzyła. Wiedźma była straszna, stara, obrzydliwa, z jednym zębem, ale chciała wyjść za mąż za jego najlepszego rycerza Gawaina. Król powiedział, że nie chce zmuszać swego przyjaciela do tego i woli umrzeć. Nie mniej Gawain powiedział, że życie Artura jest bardzo ważne dla królestwa i on się zgadza ożenić ze starą wstrętną wiedźmą. Po tym czarownica odpowiedziała na pytanie: Kobiety najbardziej chcą decydować o własnym życiu.
Życie Artura było uratowane, wszyscy się cieszyli. I nastał czas wesela. Rycerz Gawain okazał się prawdziwym dżentelmenem nawet wtedy, kiedy wiedźma zachowywała się obrzydliwie, żarła rękoma i w czasie uczty puszczała bąki. Gawain pił ile mógł, żeby widzieć ładniejszą żonę. Kiedy nadeszła noc poślubna, Gawain, ze ściśniętym sercem wszedł do sypialni. Przed jego oczyma stanęła najpiękniejsza kobieta, jaką kiedykolwiek widział. Ze zdumieniem spytał:
- Co się stało? - Wiedźma odpowiedziała:
- Za to, że byłeś tak dobry dla mnie, będę jedną połowę czasu młodą pięknością, a drugą ? starą wiedźmą.. Następnie zapytała go: - Którą powinnam być w dzień, a którą w nocy?
Gawain się zamyślił. Czy chcę, żeby w dzień widzieli mnie z pięknością, a noce spędzałbym ze starą jędzą. Albo w dzień ze straszną wiedźmą, a w nocy z pięknością? Wstawiony powiedział
- A rób co chcesz, sama zadecyduj. Gdy wiedźma to usłyszała, powiedziała, że zawsze będzie piękną kobietą, ponieważ dał jej możliwość decydowania o swoim własnym życiu.
CZAS NA MORAŁ: każda piękna ma pod skórą wiedźmę
Sprawdzę, czy uda mi sie wrzucić kilka zdjęć przez zapodaj.net
nie udaje się w poście pojawia się link, nie zdjęcie

Nie tłumaczę snów. Nie jestem wróżką, nie specjalnie wierzę we wrózki, ale usłyszałam dziś ciekawą anegdotke o wiedźmach.
Pewnego razu króla Artura schwytał inny król i wsadził do więzienia. Potem pożałował bo wszyscy poddani kochali króla Artura i byli z nim. Obawiając sie buntu powiedział, że go wypuści, jeżeli ten odpowie na jedno bardzo trudne pytanie. Królowi Arturowi był dany jeden rok, żeby znaleźć odpowiedź. Jeżeli nie będzie mógł, to będzie stracony. Pytanie było takie: ? Czego tak naprawdę pragnął kobiety??
Król Artur przepytał wszystkie kobiety: bogate i biedne, damy dworu i przekupki, mniszki i prostytutki, ale odpowiedzi nie znalazł. W końcu przyszła do niego jedna stara wiedźma i powiedziała, że może odpowiedzieć, ale jej cena będzie bardzo wysoka. Król nie miał wyboru, poszedł do niej i zapytał, czego będzie sobie życzyła. Wiedźma była straszna, stara, obrzydliwa, z jednym zębem, ale chciała wyjść za mąż za jego najlepszego rycerza Gawaina. Król powiedział, że nie chce zmuszać swego przyjaciela do tego i woli umrzeć. Nie mniej Gawain powiedział, że życie Artura jest bardzo ważne dla królestwa i on się zgadza ożenić ze starą wstrętną wiedźmą. Po tym czarownica odpowiedziała na pytanie: Kobiety najbardziej chcą decydować o własnym życiu.
Życie Artura było uratowane, wszyscy się cieszyli. I nastał czas wesela. Rycerz Gawain okazał się prawdziwym dżentelmenem nawet wtedy, kiedy wiedźma zachowywała się obrzydliwie, żarła rękoma i w czasie uczty puszczała bąki. Gawain pił ile mógł, żeby widzieć ładniejszą żonę. Kiedy nadeszła noc poślubna, Gawain, ze ściśniętym sercem wszedł do sypialni. Przed jego oczyma stanęła najpiękniejsza kobieta, jaką kiedykolwiek widział. Ze zdumieniem spytał:
- Co się stało? - Wiedźma odpowiedziała:
- Za to, że byłeś tak dobry dla mnie, będę jedną połowę czasu młodą pięknością, a drugą ? starą wiedźmą.. Następnie zapytała go: - Którą powinnam być w dzień, a którą w nocy?
Gawain się zamyślił. Czy chcę, żeby w dzień widzieli mnie z pięknością, a noce spędzałbym ze starą jędzą. Albo w dzień ze straszną wiedźmą, a w nocy z pięknością? Wstawiony powiedział
- A rób co chcesz, sama zadecyduj. Gdy wiedźma to usłyszała, powiedziała, że zawsze będzie piękną kobietą, ponieważ dał jej możliwość decydowania o swoim własnym życiu.
CZAS NA MORAŁ: każda piękna ma pod skórą wiedźmę
Sprawdzę, czy uda mi sie wrzucić kilka zdjęć przez zapodaj.net
nie udaje się w poście pojawia się link, nie zdjęcie

- misia i klusek
- 1000p
AniuChcesz czy nie i tak jesteś dobrą wróżką,a jak nie - to zdecyduj sama !!!
Krzysiek

Krzysiek
- wielkakulka
- misia i klusek
- 1000p
No widzisz jakie piękne zdjęcie - a wystarczyło trochę czarów 

- wielkakulka
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
jej a ja tu wchodzę i mi takie wielkie cacho wyskoczyło
wow już się częstuje
Aniu a wiesz co to za roślinki ??

- wielkakulka
A więc przez ten fotoimageshack do sie miałaś racje
Tyle , ze ja wrzuciłam kilka zdjęć na raz- wyswietliło sie mnóstwo miniaturek i nie było żadnego linka. Trzeba wtedy kliknąć na literkę "i" - taka mała ikonka obok zdjecia i wyswietli sie okno w linkiem - wtedy kopiuj i wklej i juz. Logowałam sie na tego całego fotoImaga - początek jest po polsku - reszta po angielsku. Smiem twierdzić, że Fotosik najprostszy...
Teraz tak nowe roslinki posadzone dzięki Wam, kochani

Te, które wyrosły gdzie bądź, niekoniecznie siane i sadzone przez ludzi

___________________________________________________________________________________
W trawie znalazłam jeżyne kolczastą

Myslałam, że to astry - a to wysiane marcinki - białe - takie półdzikie

___________________________________________________________________________________
Dorzucę swoja fotkę - nasz rodzinny mały zaprzęgowy kucyk robi grządke

Tyle , ze ja wrzuciłam kilka zdjęć na raz- wyswietliło sie mnóstwo miniaturek i nie było żadnego linka. Trzeba wtedy kliknąć na literkę "i" - taka mała ikonka obok zdjecia i wyswietli sie okno w linkiem - wtedy kopiuj i wklej i juz. Logowałam sie na tego całego fotoImaga - początek jest po polsku - reszta po angielsku. Smiem twierdzić, że Fotosik najprostszy...

Teraz tak nowe roslinki posadzone dzięki Wam, kochani

Te, które wyrosły gdzie bądź, niekoniecznie siane i sadzone przez ludzi

W trawie znalazłam jeżyne kolczastą

Myslałam, że to astry - a to wysiane marcinki - białe - takie półdzikie

Dorzucę swoja fotkę - nasz rodzinny mały zaprzęgowy kucyk robi grządke

- wielkakulka
Chyba zaprzestanę wrzucać zdjęcia. Przez fotosik się nie da. Przez Imageshach nie umie, a reszta to porażka. Trudno.
Już wiem jak to zrobić, więc zmieniam zdjęcia na poprawne
Już wiem jak to zrobić, więc zmieniam zdjęcia na poprawne
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
to zapewne problem rozdzielczości zdjęcia nie może być większe niż 640 na 480 pikseli, w imageshack można ustalić zmianę rozdzielczości przy wrzucaniu w innym programie pewnie trzeba to zrobić samemu przed dodaniem zdjęcia