W niralowym ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W niralowym ogródku.

Post »

:wit Róże nasze kofane ;:168 cudne , bidulki pod śniegiem śpią ale chyba im ciepło :lol:
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Róże-niezły zestaw!
A iglaki same moje chciejstwa ;:138
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Wow Kasiu jakie piękne iglaczki kupiłaś. Śliczne mają igiełki. Ja muszę u siebie więcej iglastych posadzić, bo zimą i wiosną smutno w ogrodzie.
Pozdrawiam Ida
Kasiaflo
200p
200p
Od: 1 cze 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aż się cieplej w sercu robi oglądając te różyczki
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Kasiaflo pisze:Aż się cieplej w sercu robi oglądając te różyczki
dokładnie to pomyślałam jak je zobaczyłam
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Kasiu ale zaszalałaś tymi zdjęciami róż i to moimi faworytkami Szopenem i Gloria Dei.
Czy zdążyłas odebrać zamówione rarytasy od pana Z? Mnie zaskoczyła zima i już wizytę u niego odłożyłam na wiosnę. Gdybym miała adres mailowy do Reni to napisałabym do niej kilka słów, czy możesz mi go podać na pw.
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Iwonko u nas też biało choć temperatura ciut wyższa niż w ostatnich dniach.Niech taka biel utrzyma się do świąt bo nie cierpię chlapy.W biegu już pookrywałam rh a róż nic a nic nie kopczykowałam-muszą przeżyć! Renia obiecała tuż po świętach dołączyć do forumowego grona ale na wątek to tak bym od razu nie liczyła ;:306

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Iguś dokładnie to te same róże! Na dodatek część przesadzana już dość późną jesienią i martwiłam się czy poradzą sobie...jak widać dały radę. To naprawdę bardzo trafiona decyzja była z rozsadzeniem ich - nie ma problemu z dojściem do każdej z osobna.Iguś Ty jako chyba jedyna widziałaś je jako całą grupę :roll:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Drogie Ewy, Kasiu ,Sylwio-róże były moim oczkiem w głowie póki nie poznałam żurawek,kulek...Jednak nadal uważam je za najpiękniejszy kwiat w moim ogrodzie.Dobrze że śniegu ciut popadało bo żadnej z nich nie okopczykowałam..zresztą tak samo w ubiegłym roku i przetrwały. A igalaczki... to w tym sezonie tak z nimi poszalałam i ciesze się bardzo że ich sporo przybyło bo teraz gdy większość bylin znika to one nadrabiają pustkę w ogrodzie.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Ido tak jak pisałam wyżej -iglaki teraz uzupełniają uśpione byliny. W ubiegłym roku było tak pustawo w zimie ale najbardziej na wiosnę zanim pojawiły się hosty i inne co ciut opóźniają się z pokazaniem. Bardzo chciałam by cały rok było na coś ciekawego popatrzeć i dlatego ten sezon był iglakowy -choć na przyszły też mam kilka zaplanowanych.

Aniu Chopin to też jedna z moich ulubionych-wydaje się być taka krucha a i kolor bardzo uwielbiam.Była jako ostania z przesadzanych i to już tak prawie na granicy przymrozków więc nie liczyłam że się przyjmie.Faktycznie na wiosnę dość długo się ociągała by pokazać jakiś znak zycia i już szpadelek obok niej stał ale zawsze coś innego miałam do zrobienia i na jej wykopanie brakło czasu. Teraz wiem że warto było czekać.Pięknie zakwitła i na dodatek dość obficie. Nie wiem czy to jej taka uroda będzie ale jakaś wysoka w tym sezonie się zrobiła :)
niestety nie dałyśmy rady podjechać do Z ale już tel wykonany i sosna ma czekać na nas.
Aniu adres już masz -pisz i działaj ;:301

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz wiele pięknych róż :D Nie wszystkie rozpoznaje :( Mogłabym prosić o podpisy ;:168 Jeśli to nie jest wielki kłopot...
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu z moich róż to co nazw znam tylko kilka. Dwa lata wstecz wszystkie rosły na jednej ogromnej rabacie (ponad 50sztuk) i to był czas gdy je jakoś segregowałam i wiele było z nazwami-jednak nadszedł czas gdy wszystkie porozsadzałam po kilka sztuk na inne rabaty jako uzupełnienie a o nazwach nie myślałam. Planowałam dać je do identyfikacji ale w sumie jakoś nie mam potrzeby. Fachowcem różanym nie jestem ale na forum jest wspaniała ekipa ekspertów :uszy
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Sama tak mam, choc część róż już ma imiona. Nazwa przydaje sie, jak mi się któraś niezwykle podoba i muszę ją mieć ;:224 Wiele kupiłam pod szumnymi nazwami np. herbaciana rabatowa :;230
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Bardzo ładnie kwitły Twoje róże, widać ze nie zaszkodził im brak kopczyka zimą.
Ja też planuję w przyszłym roku dosadzić trochę iglaków, tylko muszę poczytać o odmianach, nie chcę samych wielkich tylko raczej takie kompaktowe mi się marzą wśród roślinności na rabatach.
Pozdrawiam Ida
Kasiaflo
200p
200p
Od: 1 cze 2012, o 12:22

Post »

Zanim weszłam na to forum nie wiedziałam, że istnieje aż tyle odmian róż. Najbardziej mi się ta fioletowa.
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Bardzo ładnie u Ciebie. ;:oj Wpisuję się, żeby wrócić.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Kasiu cudne różane fotki wstawiłaś, aż się rozmarzyłam o lecie . ;:138
Ostatnio bardzo polubiłam żółte i pomarańczowe róże.
Chociaż różowa Nostalgia bardzo za mną chodzi.
Może jeszcze ją kiedyś kupię.
Powiedz proszę jak nazywa się ta bordowa róża?
Pierwsze ją widzę, jest piękna.
Miłego weekendu Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu właśnie tak bywa i to nie na targach u babć tylko w sklepach że nazwy są różne od rzeczywistości albo co często spotykałam :róża czerwona,róża żółta.... więc kupowałam zwracając uwagę na jej wygląd a nazwy były drugorzędne.
Iguś moje rośliny chyba się zorientowały że jak nie chcą skończyć na kompostowniku to muszą sporo dać od siebie.
Dla mnie też najlepszym rozwiązaniem jest posadzenie róż pośród innej roślinności jako uzupełnienie.
Kasiu witaj u mnie :wit na forum to wiele ciekawych informacji odkryłam, czytając wątki i odwiedzając forumowe ogrody można uniknąć sporo niepotrzebnych pomyłek a niestety mnie one nie ominęły. Teraz moje nasadzenia są bardziej przemyślane.
Róża o której piszesz jest jedną z najpóźniej rozwijających się i co roku mam dylemat czy pokaże w końcu jakieś listki czy nie?!
Podobnie w tym sezonie było z Chopinem.
Mario witaj u mnie i zapraszam ponownie.Biegnę za chwilkę do Twoich wątków bo jak widzę w stopce moje ulubione górskie widoczki tam są skryte :)
Teresko róża o którą pytasz to miniaturka - miała być- i choć krzaczek malutki to kwiaty ma dość spore, takie mocno aksamitno-bordowe czego nie widać dokładnie na zdjęciu.
Teresko a ja wręcz przeciwnie za żółtymi nie przepadam a to dlatego że w tym sezonie wyjątkowo robactwo się akurat tego koloru czepiało. Wszystkie żółtaśne były podziurkowane mimo że je pryskałam.
Również Tobie życzę miłej niedzieli ;:196

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”