Mój piękny ogród- anulka cz.1 2007 r.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anulko, zatem masz wspaniałą znajomą. Ten ogród jest pewno duży, skoro takie rośliny jak gunera tam rosną. Dobrze mieć kogoś takiego w pobliżu jeżeli zajmujemy się ogrodem.
Ale ten twój ogród też jest piękny
, poświęcasz mu cały swój czas i energię. A najważniejsze że tworzysz go sama tak, żeby dobrze się w nim czuć.
Cudze chwalicie swego nie znacie.Pokaż jeżeli masz fotkę z oczka wodnego które z takim zapałem tworzysz. Nie mogę się doczekać.
Ale ten twój ogród też jest piękny

Cudze chwalicie swego nie znacie.Pokaż jeżeli masz fotkę z oczka wodnego które z takim zapałem tworzysz. Nie mogę się doczekać.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko oczko ''wyszło'',jak wyszło.Z folią nie wygląda rewelacyjnie,ale to lepsze niż puste oczko.Folię kupił i sam wybrał pan ,który miał mi to oczko zrobić.Teraz mi się wydaje ,że czarna lepiej by wyglądała.Jest ,jak jest a najważniejsze są rośliny.Właśnie staram się zdobyć lilię wodną -białą a jutro zobaczę co mają w ogrodniczym.Cieszę się z tego oczka ,jak małe dziecko
Co do ogrodu mojej znajomej to rzeczywiście ogród jest fantastyczny i bardzo duzy.Tam rosną rosliny po kilka lat i dlatego tak kapitalnie wyglądają.Postaram się zrobić jeszcze kilka zdjęć min.hortensji dębolistnej

Co do ogrodu mojej znajomej to rzeczywiście ogród jest fantastyczny i bardzo duzy.Tam rosną rosliny po kilka lat i dlatego tak kapitalnie wyglądają.Postaram się zrobić jeszcze kilka zdjęć min.hortensji dębolistnej
Anulko od jakiegoś czasu poszukuję lnu nowozelandzkiego. Jest piękny i bardzo mi sie podoba. Czy u Twojej znajomej można by było zakupić sadzonkę? Jeżeli jeszcze kiedyś do niej zaglądniesz to bardzo Cię proszę popytaj. Przepraszam, że zawracam głowę ale Wiesz jak to jest jak coś chcemy mieć u siebie, a nie możemy tego zdobyć
Pozdrowienia

Pozdrowienia
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Anulka, widzę że na działeczce byłaś. Roślinki ekstra, ale ja chciałbym napisać o oczku wodnym. Bardzo ładnie wkomponowane w otoczenie. Folia jasna ja też mam jasną. Wydaje mi się że czarna nie byłaby najlepsza. Chociaż widać co jest w wodzie. Jak będziesz miała ryby to mozna zawsze popatrzeć. Widzę, że fontanne zakupiłaś. Czy w celach dekoracyjnych czy do filtrowania wody. Nie wiem czy masz jakąś specjalistyczną, bo moja za 115 zł to za bardzo nie wpływa na czystość wody.
Już wkładasz roślinki do oczka. Ja u siebie troche czekałem, aż woda trochę się ostoi. U Ciebie taka czysta, czy roślinki polubią takie warunki.
Poszukujesz białej lili, jeżeli moje się przyjmą to chętnie Ci odstapię. Sam dostałem od znajomych. Oni wyrwali ze swojego stawu. Posadziłem w doniczki. Niektóre liście pożółkły ale wypuszczają nowe. Jeżeli Ci się nie śpieszy, to na jesieni albo wiosną chętnie się podzielę. Mam jeszcze różową, ale ją zakupiłem w sklepie. Jeżeli na wiosnę będzie miała jakąś szczepkę również będziesz miała ją jak w banku. Ja mam jeszcze czermień błotną, bobrek trójlistny. Wszystko to nie dawo posadzone więc na wiosnę jeżeli się przyjmie też mogę się podzielić. Aha jeszcze mam babkę wodną (żabieniec). Jeżeli wypuści szczepkę to na wiosnę również odłożę dla Ciebie i wywłócznika kłosowego jeżeli go można dzielić odrywając kawałek, to również jak będziesz oczywiście chciała, to dam.
Już wkładasz roślinki do oczka. Ja u siebie troche czekałem, aż woda trochę się ostoi. U Ciebie taka czysta, czy roślinki polubią takie warunki.
Poszukujesz białej lili, jeżeli moje się przyjmą to chętnie Ci odstapię. Sam dostałem od znajomych. Oni wyrwali ze swojego stawu. Posadziłem w doniczki. Niektóre liście pożółkły ale wypuszczają nowe. Jeżeli Ci się nie śpieszy, to na jesieni albo wiosną chętnie się podzielę. Mam jeszcze różową, ale ją zakupiłem w sklepie. Jeżeli na wiosnę będzie miała jakąś szczepkę również będziesz miała ją jak w banku. Ja mam jeszcze czermień błotną, bobrek trójlistny. Wszystko to nie dawo posadzone więc na wiosnę jeżeli się przyjmie też mogę się podzielić. Aha jeszcze mam babkę wodną (żabieniec). Jeżeli wypuści szczepkę to na wiosnę również odłożę dla Ciebie i wywłócznika kłosowego jeżeli go można dzielić odrywając kawałek, to również jak będziesz oczywiście chciała, to dam.
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, świetnie wygląda oczko z tą jasna folią (mam nadzieję je wkrótce obejrzeć w realu
)

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- stokrotka12311
- 500p
- Od: 18 gru 2006, o 00:43
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Ależ u Ciebie pięknie!!! Tyle różności, takie wyrośnięte i kolorowe
A oczko jest rzeczywiście fantastyczne, kiedy zarośnie będzie mniej "walić po oczach", nie wyrzucaj sobie, że zostawiłaś decyzję o kolorze folii fachowcowi, on chyba wie co robi (miejmy nadzieję) 

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No i proszę - jest oczko , jest tęcza, są nowe roślinki i jeszcze struś do tego nam zawitał na forum. A niech mnie ....
Tyle wspaniałych widoków naraz, że nie wiadomo na czym oko powiesić
Anulko ale "dałaś czadu".....
Oczko wyszło pięknie a folia niedługo zzielenieje jak osadzą się na niej glony. Ale i tak jest pięknie.Teraz tylko leżaczek , usiądż na nim i odpoczywaj, czego Ci życzę
8) 8) 8)
Tyle wspaniałych widoków naraz, że nie wiadomo na czym oko powiesić

Anulko ale "dałaś czadu".....
Oczko wyszło pięknie a folia niedługo zzielenieje jak osadzą się na niej glony. Ale i tak jest pięknie.Teraz tylko leżaczek , usiądż na nim i odpoczywaj, czego Ci życzę

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki