Między blokami
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Między blokami
Aniu , patyków nie zostawiam a szkoda. Szałwię dodaję do pieczeni (niedużo) i moja córka leczy gardło bolące (pracuje w klimatyzowanych pomieszczeniach) wyciągiem z szałwii. Rozmaryn świetnie komponuje się z ziemniakami. Wszelkie zapiekanki , kociołek dostaje wiąchę rozmarynu na górę. Poza tym ryba lubi rozmaryn (pieczona w folii) i często piekę focaccię właśnie z rozmarynek i czarnymi olewkami. Rozmaryn skropiony oliwą jest chrupiący - pycha!
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Fantastyczna trawka, błyszczy się jak złoto piękna 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- kety
- 200p
- Od: 13 maja 2012, o 12:06
Witaj akl62 Aniu Krajanko
Pooglądałam, popatrzyłam z każdej strony i nie mogę zajarzyć z której strony lotniska ten Twój ogródeczek
Które to bloki tam koło Ciebie te z oś. Wojska Polskiego ? czy Beskidzkiego ?
Wybiorę się kiedyś na spacer może trafię, obejrzę w realu Twój piękny ogródek.
Ja mieszkam na oś. Karpackim, okolice ul. Kowalskiej, ale do mojego ogródka mam 20 km.
Będę tu bywać czasem skoro Cię znalazłam...tzn znalazłaś mnie
Pozdrawiam serdecznie

Pooglądałam, popatrzyłam z każdej strony i nie mogę zajarzyć z której strony lotniska ten Twój ogródeczek

Ja mieszkam na oś. Karpackim, okolice ul. Kowalskiej, ale do mojego ogródka mam 20 km.
Będę tu bywać czasem skoro Cię znalazłam...tzn znalazłaś mnie

Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam.
Zuzanna, zakręcona na zielono !
Zuzanna, zakręcona na zielono !
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pudło !
Bloki to Karpackie. Kowalska i Kolista to moje trasy spacerowe sprzed lat (i to ilu !). Kiedy jeszcze mieszkałam na Beskidzkim, chodziłam tam na spacery z córką. Lubiłam przejście aż w okolice szpitala piękną dolinką nad potokiem. Ależ dawno tam nie byłam... Albo ul. Gościnną. Kiedy przyjechałam do Bielska wzdłuż kolistej były pola, a dziś same osiedla i dużo ładnych, zadbanych ogródków. Fajne miejsce.
Bloki to Karpackie. Kowalska i Kolista to moje trasy spacerowe sprzed lat (i to ilu !). Kiedy jeszcze mieszkałam na Beskidzkim, chodziłam tam na spacery z córką. Lubiłam przejście aż w okolice szpitala piękną dolinką nad potokiem. Ależ dawno tam nie byłam... Albo ul. Gościnną. Kiedy przyjechałam do Bielska wzdłuż kolistej były pola, a dziś same osiedla i dużo ładnych, zadbanych ogródków. Fajne miejsce.
Aniu, poczytałam w necie o grujeczniku. Na wiosnę muszę poszukać w szkółkach i kupić. Czy listki jesienią naprawdę rozsiewają zapach? A co to za trawka? Bardzo ładnie się wybarwia

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Witaj Aniu! Fantastycznie...gdyby każdy podchodzil do sprawy tak jak Ty z córką osiedla byłyby bajeczne. Wielkie
przed tym co robisz- to jest cudowne i godne pochwały. Możecie być dumne z siebie, a te kolorowe bajeczne kwiatki dadzą Wam wiele satysfakcji.
Pozdrawiam weekendowo i zapraszam do mojego ogrodu!

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
Marysiu, dzięki za rady z ziołami. Wiem, że nic na siłę, ale mam świadomość, że przez przyzwyczajenia do ciągle tych samych zestawień, zubożyłam swoją kuchnię. Po to w końcu mam ziołową grządkę, żeby z niej korzystać. Najbardziej intryguje mnie szałwia, której mam 2 gatunki. Pociąga mnie jej aromat i czyję, że jak ja dobrze wykorzystam, to ja polubię.

Chyba tylko kolendry nie potrafię tknąć, choć tylu kuchrzy (medialnych) ją zachwala.

Chyba tylko kolendry nie potrafię tknąć, choć tylu kuchrzy (medialnych) ją zachwala.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu bo kolendrę to trzeba do potraw dodawać z umiarem, żeby nie zdominowała smakiem. Wszystkiego trzeba się nauczyć 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Weszłam do Ciebie Aniu a tutaj kurs gotowania...przyda mi się bo ja zbyt długo trzymam się starych/prostych/ przepisów 

-
Iguś, przecież jesień to fizjologicznie pora kumulowania. Zła na odchudzanie. Wystarczy nie przytyć. Weźmiemy się za odchudzanie wiosną.
Aniu, ja zauważyłam,że dla mnie każda pora na odchudzanie jest zła
Więc dałam spokój.....póki co martwię się,żeby więcej kg nie wrzucić. Sukces połowiczny, ale zawsze SUKCES. I tego się trzymam 

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
-
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
A u mnie oprocz jabłuszek jest jeszcze trochę liści na rajskiej jabłoni, ale owoce czekają na zimowych żarłaczy. Podobnie z jabłonia ozdobną (Malus fontana), ale tak owoców dosłownie kilka, bo to tegroczny zakup 

Pewnie są niezbyt smaczne i dlatego ptaki je zjadają wtedy, kiedy już naprawdę nic innego nie ma do wyboru. Nic to, ważne, że dostaną porcję witaminek w środku zimy.