Pasja - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pasja - cz. 2

Post »

Madziu, no to koniecznie jakaś ;:40 w ogródku i przyjemna temperatura co by głowy nie urwało :lol: ;:3
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Zapraszam ;:215
Sprawdzałam e-sklep u Tracza. Wszystko sprzedają przez Al, ale wiaderka niet ;:145. Nie będziesz pod Łódź śmigać jeszcze raz :?: ;:224

Kasia pryskałaś już głóg?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia pojawia się i znika :;230
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Magdo, w sprawie wiaderek posłałam Ci pw :wink:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję, już sprawdziłam ;:cm
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu, a jak tam nasadzenia na nowej rabatce?
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Kasiu! Trudno powstrzymać się od pracy w ogrodzie wiosną, ale dbaj o siebie, zdrowie najważniejsze.Dobrze,ze masz pomocników.
Ja też dostałam powojniki z e-clematis i z powodu zimna czekają w kartonie, mam nadzieję ,że da się po niedzieli posadzić.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Zajrzałam i już mam następną pokusę. Śliczne bratki, ;:oj
Dzisiaj w programie "Rok w ogrodzie" też kusili bratkami takimi do koszy wiszących. ;:170
:wit
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień dobry w sobotni paskudny dzionek :wink:
Madziu, pojawiam się i znikam :oops: bo ostatnio słabo się ogarniam, jakby mnie ktoś odłączył od prądu...Jestem meteopatką niestety i trudno mi się skupić, więc FO cierpi...Do tego zapominam, że powinnam się jeszcze oszczędzać ;:219
Głogu nie pryskałam, bo szczerze mówiąc nie wiem na co najpierw spryskać, jak będą młode listki to na pewno od robali, więc teraz może od grzyba? A ty pryskałaś swojego? Do tego muszę od Melona przywieźć jeszcze dwa, chyba wystawię je przez dach, bo nie mam innego pomysłu na przewiezienie... Niestety do Ł rzadko się wybieram, ale w sezonie na pewno tam zajrzę, mam na myśli czerwiec - lipiec. Dam znak, jakbym się wybierała.
Iwonko na razie ;:222 słabo. Pogoda nie pomaga, a M ma pracę nieregularną i tak to widzisz wygląda, poniżej mała relacja z prac. Będę korzystać ze swoich roślin i szczerze mówiąc nie wiem czy mogę na przykład krzewuszkę i dwie ogrodowe teraz wykopać i przesadzić... Tu czekam , na wasze sugestie ;:162
Izo staram się oszczędzać, złapałam nawet za grabie, ale po kilku machach dałam sobie spokój. Dobrze, że M nie widział bo by mi manto spuścił ;:124 :lol: Czeka nas wertykulacja jeszcze , bo nawóz muszę rozsypać, niestety pogoda nie pomaga. Właśnie moje clemki też czekają, hartuję je na dworze i chciałabym już, żeby były w ziemi, bo są bardzo wybujałe, ale boje się minusowej temperatury i gradu, który co raz leci z nieba. Pochwalę się, pod kwaśnolubne wysypałam kwaśną próchnicę z obornikiem :tan i pod każdą posadzona roślinkę też sypię ziemię z kompostu. Mam jeszcze kupę g w misce, ale nie mam pojęcia jak się do tego wziąć. :lol:
Krysiu moje brateczki marzną, boję się, że mi oklapną, nie mam do nich chyba ręki... Też uwielbiam takie miniaturki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, robota przy nowej rabacie wre i efekty już są fajne! Pokazuj kolejne etapy, bo łatwiej oglądać zmiany niemal na żywo, niż sobie je wyobrażać... Już widzę, że będzie pięknie; naprawdę z głową przemyślałaś cały plan nasadzeń...
Czy wiadomo już co będzie z maglem?

Strasznie paskudny dziś dzień, najlepiej w ogóle nie ruszać się spod koca... Mam nadzieję, że od poniedziałku pogoda będzie znośniejsza, zapowiadają lekkie ocieplenie i ciśnienie wzwyż... Mnie już głowa łupie, więc niech się to wszystko zmienia na prawdziwą wiosnę...
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguniu,
Mieliśmy nadzieję kopać dalej w poniedziałek, ale obejrzałam właśnie prognozę i się zmartwiłam ;:145 Cały tydzień ma być paskudnie i nie wiadomo co z weekendem świątecznym, najprawdopodobniej zimny.
Wniosłam do domu z powrotem clemki, różaneczniki, fairy nawet bratki bo mi się ich żal zrobiło. Okryłam magnolię agro ale słabo bo łeb urywa....i boję się że pąki zmarzną...W nocy ma być -2, więc u mnie będzie z -5 jak znam życie. Teraz już jest prawie -1.
Planowałam hortensje ogrodowe przesadzić, zwolniło by się miejsce pod koreankę, którą muszę przesadzić ze względu na zagęszczenie, ale to chyba nie ten czas...
Magiel póki co w planach, ale raczej na wczesne lato. Najpierw wymiana halogenów i podczas wymiany okaże się co z maglem ;:218 głowa mnie też przez moment zabolała, ale jakoś przeszło.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Kawal roboty juz posuneliscie sie do przodu. Na tym pierwszym zdjeciu zarys Myszki Miki jest?
Jakie azalie sobie kupilas? czy nie doczytalam moze?
A z robota, to spoko bez nerwow ... jeszcze zdarzycie zrobic, teraz odpoczywaj i sie oszczedzaj. Ta pogoda, to chyba specjalnie dla Ciebie zebys nie szalala :wink:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julka , hahahah Myszka Miki dobre.. nie zwróciłam na to uwagi :lol:
Moja azalie są białe odmiana Palestrina. Całe szczęście, że jej jeszcze nie wsadziłam. Stoi na klatce schodowej obecnie :)
To prawda pogoda jak dla mnie, nie jestem w stanie nic zrobić, bo mi ręce odpadają z zimna. Chyba pójdę jednak okryć lepiej magnolię, bo czarno widzę te mrozy...
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Super zmiany w ogrodzie, a wiosna u Ciebie już na całego. U mnie na razie kilka krokusów i to wszystko :roll: Nie pomyślałam o magnolii i mam okryte tylko hortensje ;:oj
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasieńko, :wink: niestety pogoda taka prawie zimowa i z perspektywą przymrozków nie nastraja do pracy w ogrodzie.
Też na razie dałam sobie spokój, bo można więcej szkody z tego mieć niż pożytku.
Na szczęście swojej magnolii jeszcze nie odsłoniłam. :lol:
:wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”