Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem
Ja osobiście nie mam Flamentanz ,ale wszystkie,które widziałam bujnie rosły i kwitły poza tym zbytnio nie chorowały.Kwitnie długo i bardzo obficie ,szkoda tylko,że nie powtarza gdyż jest naprawdę efektowna.
Magdziu ja też zrobiłam kilka zakupów, część dotarła na resztę czekam jak zmieni się pogoda i to właśnie mnie dobija.Masz rację że gdy ma się w domu najbliższych trzeba myśleć pozytywnie tym bardziej gdy są małe dzieci.
- mada83
- 200p
- Od: 3 lut 2012, o 14:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie Kochani.
Dzień spędzony po pracy w ogrodzie z grabiami w rękach - wszystkie rabaty posprzątane - zdjęć brak, bo nie mogłam się oderwać od roboty jak efekty widać było gołym okiem. W zakątku dębowym zawsze zostawiam jesienią liście na rabatach aby zabezpieczyć rośliny, więc było co robić
.
Zostało część trawników, muszą niestety zaczekać do środy bo jutro w pracy do wieczora.
Kawka wypita na tarasie w promieniach słońca. Cudownie.
Pochwalę się jeszcze, że Milka nauczyła się dziś jeździć na rowerku bez bocznych kółek - nawet dzieciaczki poczuły wiosenną energię.
Aguś właśnie twoimi zdjęciami się sugerowałam wybierając tą różyczkę, oby było jej dobrze u mnie.
Beatko mam nadzieję, że w moim ogrodzie też będzie rosła bez problemu.
Danusiu moja różyczka jeszcze nie przyszła, wysyłkę mają rozpocząć od połowy kwietnie, więc mam nadzieję, że już niedługo przyjdzie. Masz rację dzieciaki potrafią wyciągną z człowieka pozytywne emocje nawet z samego dna
.
Dzień spędzony po pracy w ogrodzie z grabiami w rękach - wszystkie rabaty posprzątane - zdjęć brak, bo nie mogłam się oderwać od roboty jak efekty widać było gołym okiem. W zakątku dębowym zawsze zostawiam jesienią liście na rabatach aby zabezpieczyć rośliny, więc było co robić

Zostało część trawników, muszą niestety zaczekać do środy bo jutro w pracy do wieczora.
Kawka wypita na tarasie w promieniach słońca. Cudownie.
Pochwalę się jeszcze, że Milka nauczyła się dziś jeździć na rowerku bez bocznych kółek - nawet dzieciaczki poczuły wiosenną energię.
Aguś właśnie twoimi zdjęciami się sugerowałam wybierając tą różyczkę, oby było jej dobrze u mnie.
Beatko mam nadzieję, że w moim ogrodzie też będzie rosła bez problemu.
Danusiu moja różyczka jeszcze nie przyszła, wysyłkę mają rozpocząć od połowy kwietnie, więc mam nadzieję, że już niedługo przyjdzie. Masz rację dzieciaki potrafią wyciągną z człowieka pozytywne emocje nawet z samego dna

Pozdrawiam Magda
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Czekam na fotki wiosenki w twoim ogrodzie 

-
- 200p
- Od: 9 sty 2013, o 21:42
Tak,tak prosimy wiosenne fotki
oby jak najwięcej
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Joanna
ale metamorfozy ...

Madzia sezon wiosenny otwarty u Ciebie.
. Ja jeszcze nie zniosłam mebli na taras, ale pewnie niebawem to uczynię i może grill w sobotę?

- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Piękna ta róża Flammentanz,na pewno będzie pięknie kwitła!
Madziu bardzo trafiony zakup róży." Flammentanz " to jedna z najpiękniejszych, sprawdzonych w uprawie i niezawodnych w kwitnieniu ciemnoczerwonych odmian róż pnących. Wykazuje wytrzymałość na złe warunki pogodowe oraz zimowe, jak i bardzo obfite długie kwitnienie.Sezon wiosenny już u Ciebie Madziu otwarty, rabaty posprzątane,teraz możecie się relaksować na tarasie. Buziaki 

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Witam wieczornie 
Przejrzałam szczegółowo wątek i jestem zachwycona. Dokonałaś niesamowitej przemiany domu i ogrodu. Pięknie wkomponowałaś swoje wizje w otoczenie a to wielka sztuka.
Dom też przeszedł sporą metamorfozę. Lubimy podobne klimaty. Też mam takie kolory w salonie i podobny kominek.
Jestem zachwycona i będę wpadać w oczekiwaniu kolejnych rewolucji.
ps. Gwiazdeczkę masz piękną będzie chłopakom serca łamać ;)

Przejrzałam szczegółowo wątek i jestem zachwycona. Dokonałaś niesamowitej przemiany domu i ogrodu. Pięknie wkomponowałaś swoje wizje w otoczenie a to wielka sztuka.
Dom też przeszedł sporą metamorfozę. Lubimy podobne klimaty. Też mam takie kolory w salonie i podobny kominek.
Jestem zachwycona i będę wpadać w oczekiwaniu kolejnych rewolucji.
ps. Gwiazdeczkę masz piękną będzie chłopakom serca łamać ;)
- mada83
- 200p
Witam wszystkich i każdego z osobna
.
Przepraszam, że tak długo nie wstawiałam obiecanych fotek ale jakoś nie wyrabiam z czasem, a poza tym jakoś nie mam daru do robienia zdjęć, więc wszystko lepiej wygląda w rzeczywistości niż na fotkach (przynajmniej tak mi się wydaje).
Ale ok wrzucę to co mam na aparacie.
No więc cała działka wyglądała tak;

Później zrobiło się czyściej:

A z każdym dniem coraz bardziej zielono...

... i kolorowo

Pomalowałam wreszcie pergolę i wsadziłam zamówioną różę, a padający od dwóch dni deszcz zdecydowanie się jej przyda.

Przepraszam, że tak długo nie wstawiałam obiecanych fotek ale jakoś nie wyrabiam z czasem, a poza tym jakoś nie mam daru do robienia zdjęć, więc wszystko lepiej wygląda w rzeczywistości niż na fotkach (przynajmniej tak mi się wydaje).
Ale ok wrzucę to co mam na aparacie.
No więc cała działka wyglądała tak;

Później zrobiło się czyściej:

A z każdym dniem coraz bardziej zielono...

... i kolorowo

Pomalowałam wreszcie pergolę i wsadziłam zamówioną różę, a padający od dwóch dni deszcz zdecydowanie się jej przyda.

Pozdrawiam Magda
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ślicznie,jest na co popatrzeć i... podpatrzeć 

- mada83
- 200p
Dorotka podpatruj ile wlezie, zapraszam.
Pozdrawiam Magda
Cześć Magdo
Jestem Ci winna rewizytę i komentarz, ale zanim cokolwiek napiszę (poza tym, że działka i Twój pomysł na nią mi się podoba - faktycznie ma duży potencjał) to muszę nadrobić trochę zaległości w Twoim wątku. Zapisuję sobie do lektury i pozdrawiam

Jestem Ci winna rewizytę i komentarz, ale zanim cokolwiek napiszę (poza tym, że działka i Twój pomysł na nią mi się podoba - faktycznie ma duży potencjał) to muszę nadrobić trochę zaległości w Twoim wątku. Zapisuję sobie do lektury i pozdrawiam

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Coraz ładniej, a pokaz coś kwitnacego
Ciągle mi mało tych kolorów