Ja bym proponowal takie rozwiazanie odnosnie wywazenia:repas200 pisze:Witam wszystkich forumków![]()
Jak każdy wie zaczyna się powoli już kosić trawę![]()
A wiec dziś pokaże wam patent na kosiarkę z Szlifierki Kątowej![]()
Wszystko sprawdzone elegancko śmiga jedynie szprychy długo nie wytrzymują bo mam na dość sporych obrotach ustawioną szlifierkę![]()
Hmmm Czy silnik + Skrzynia biegów To nie za dużo na jedną oś ?zenmach pisze:Mysle o jakims ciagniku jednoosiowym...
Ogólnie teraz tak jak mam nie bije i działa wszystko dobrzezenmach pisze:Ja bym proponowal takie rozwiazanie odnosnie wywazenia:
Hmmmm Nie wiem może jakaś kosiarka na duża trawę ? Bo ma to dość sporą moc ;)_fox_ pisze:Panowie mam sprawny silnik spalinowy od piły spalinowej,
Traktorek odpada, potrzebuje cos zgrabniejszego. na pewno masa nie bedzie za duza, istnieja konstrukcje jednoosiowe znacznie wieksze.repas200 pisze:Hmmm Czy silnik + Skrzynia biegów To nie za dużo na jedną oś ?zenmach pisze:Mysle o jakims ciagniku jednoosiowym...
Ja jak bym miał dostęp do narzędzi to bym zrobił mały traktorekZ napędem do jakichś innych maszyn
![]()
Wtedy miał byś większy pożytek z tego silniczka![]()
Ogólnie teraz tak jak mam nie bije i działa wszystko dobrzezenmach pisze:Ja bym proponowal takie rozwiazanie odnosnie wywazenia:I tu nie jest problem z wyważeniem tylko z wytrzymałością szprych
![]()
Przy większych obrotach się urywają a przy mniejszych ledwo co koszą![]()
Hmmmm Nie wiem może jakaś kosiarka na duża trawę ? Bo ma to dość sporą moc ;)_fox_ pisze:Panowie mam sprawny silnik spalinowy od piły spalinowej,
na razie nie mam więcej pomysłówAle jak coś mi przyjdzie do głowy to tu napisze
Popatrz tutaj: http://www.pomyslowastrona.pl/ciekawe/j ... -z-mozaikagajowa pisze:Mam metalowy stolik ogrodowy niezwykłej urody - tak uważamChciałabym go jakoś odnowić, oczywiście wchodzi w grę odmalowanie, ale przede wszystkim muszę coś zrobić z blatem (bo poprzedni użytkownik wywiercił w nim 4 dziury celem przymocowania blatu ze sklejki, brr). Marzenie mam takie, żeby zrobić na nim mozaikę, ale nie mam pojęcia, jak się do tego zabrać i czy to w ogóle jest wykonalne
![]()
![]()
![]()