Lidka
Podziwiam Twoje roślinki, same dorodne okazy; anturia.. i ja jestem pod ich stałym wrażeniem, jak dla mnie to bezproblemowe rośliny
kolejny dziś wątek, w którym trafiłam na belcię, szybkiego przyrostu, i.. wiadomo.. kwiatuchów na pęczki
Tomku, moje mają tylko ziemię torfową i nie miałam nigdy doświadczenia z mchem, ale z tego co słyszałam od znajomych, dobrze się sprawdza w hodowli owadożerek. Zamierzam też się w mech zaopatrzyć przy najbliższej okazji i sprawdzić, w czym lepiej rosną
Marta dziękuję !!! Cieszę się że lubisz anturium będę miała do kogo zwrócić się o pomoc w razie czego ! Bo jak widziałaś u mnie było tylko zielono dopiero zaczynam z kwitnącymi !
Heh, to te spokojnie można zaliczyć do stale kwitnących
A najchętniej kwitnie chyba / u mnie bezustannie/ odmiana zwana potocznie przez kwiaciarki 'prosiaczkiem' -to ta z zawiniętym ogonkiem. Od roku nie próżnuje :P
Marto to cudownie będę się cieszyła jak dziecko ! Wiesz zastanawiam się jeszcze czy dużo kolorów kwiatów można znaleźć ? I czy też będą tak kwitły i rosły jak mówisz
Jeśli szukasz w anturiach, to .. odmian mnóstwo, czerwone, różowe, zielone, białe, i .. dzisiaj widziałam ciapate: biało- zielone i zielono-czerwone; gdyby nie hojka, którą trafiłam z pewnością jedno byłoby moje
U mnie to trafisz ale palcem w oko !!!! Mają anturia ale czerwone tylko i to z ceną że o raju nic tylko wiać ! Swoje przywlokłam z Poznania z giełdy kwiatowej ale jak tam dotarłam to już się zwijali więc wybór praktycznie żaden chociaż to co dostałam bardzo mi się podoba . Cena również całą dychę kosztował . Chciałabym tak mało dyskretnie zapytać ile takie cuda jak kupiłaś u was kosztują ale nie wiem czy wypada ?
wypada, wypada.. za hojkę całe 23zł natomiast anturia chyba poza 3 dyszki, musiałabym dokładnie sprawdzić..
czasem trafiają się okazje /jak moja dzisiaj /
Za takie cudo ja Ty dostałaś też dałabym tyle i nawet bym nie pisła ! W Poznaniu na tej giełdzie anturia w granicach do 30 a u mnie około 70 !!i to takie lekko zdechłe !
To też właśnie nie zastanawiałam się ani chwili, pozostało wybrać tylko sztukę.. tę najzdrowszą i najbardziej obfitą..
7 dyszek to już za ho-ho! Jestem pewna , że w swoim czasie trafisz na tę, która będzie czekała na Ciebie