Funkia - kiedy pojawia się na wiosnę
-
- 100p
- Od: 13 mar 2007, o 18:19
Pisałam wam już , że kupiłam kilka kłączy HOSTA MEDIOVARIEGATA i mam teraz takie pytanie. Ponieważ były rozhartowane już po przysłaniu to teraz po miesiącu maja już po 3-4 liscie, ale te liscie są całe zielone a brzegi maja ciemno zielone-czy tak powinny wyglądać? Wiem, że na wybarwienie host ma wpływ wiele rzeczy, ale ponoc ta hosta ma nawet jak jest mała lisci w białe prążki ? 

Aneta
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
I tak jest na prawdę - tak wygląda ona dziś (trochę przemrożona)niezapominajka567 pisze:..... Wiem, że na wybarwienie host ma wpływ wiele rzeczy, ale ponoć ta hosta ma nawet jak jest mała liście w białe prążki ?

Nawet jeszcze nie rozwinięty liść ma taki kolor (nie najlepszej jakości zdjęcie, ale kolory widać)

Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
-
- 100p
A moje mają liście już całkiem rozwinięte i te liście są całe zielone a brzegi mają ciemnozielone tzn. że to nie ta funkia
Kupiłam ją na Allegro od kogoś o loginie Benek- chyba nastąpiła pomyłka...
Pewnie i tak mi się spodoba, bo zachorowałam ostatnio na funkie, ale już się nastawiłam , że będzie inna... 

Aneta
-
- 100p
Wiem, że to niecelowa pomyłka, bo muszę przyznać, że jak paczka z funkiami przyszła to byłam pod wrażeniem jak były super zapakowane- każde kłącze było w osobnym woreczku z ziemią i było podpisane. No trudno, będę miała dzięki tej pomyłce sposobność aby kupić więcej funkii- a w piątek zrobię zdjęcia i wkleję te moje "pomylone" funkie, bo nadal nie wiem jak się nazywają

Aneta
-
- 100p
Witaj Basiu w ten zimowy poranek!
Ja też martwię się o swoje funkie i nie tylko . Wprawdzie nie mają jeszcze listków ale niektóre powychylały już łebki. Pogoda u nas jest parszywa. W nocy był mróz. W tej chwili jest 0 stopni. Pada śnieg i wieje bardzo silny wiatr. Dobrze, że niektóre rośliny jeszcze śpią.