Geniu ciekaw jestem, czy u mnie gunnera też tak duża wyrośnie, a na liściach faktycznie słońce, wzorki porobiło.
Grażynko ogólnie z daleka zmian jeszcze nie widać bo większość bylin to jeszcze młode i małe sadzonki, a żurawki nie są na skalniaku

tylko na żurawkowej rabatce, tylko trochę kamienista mi wyszła

, postaram sie o szersze zdjęcia.
Asiu kwiatów dużo, nigdy u mnie tyle roślin nie kwitło jednocześnie, a będzie jeszcze więcej
Łukasz iryski mam od czasu gdy trafiłem na forum w większości to ich pierwsze kwiaty

a część jeszcze nie kwitła w tym roku, dzięki Geni, Izie i Jackowi uzbierałem juz małą kolekcję

a tej wczesnej lili i Tobie dałem cebulkę czyżby nie wyrosła
Izo część z tych niespodzianek to Twoje iryski, rosna przy oczku i świetnie tam pasują

te drobne niebieskie maja ogroną ilość kwiatów. Żurawki w cieniu rosną, tak od 16 zagląda do nich słońce ale dają radę

Tak to jaśminowiec Biały Karzeł karłowa obficie kwitnąca odmiana.
Kasiu w ubiegłym roku było widać z daleka tylko kamienie w tym roku żurawki nabrały siły i juz zaczynają, wychodzic na pierwszy plan
Remont trwa nadal ale w ogrodzie nie ma jeszcze strat, małymi krokami ale wszystko idzie zgodnie z planem, w czerwcu już się skończą najważniejsze prace, o ile okna będą na czas, a drobne wykończeniowe, takie jak malowanie po tym wszystkim to juz chyba sobie odłożę na jesień albo jeszcze poźniej. Dziś nie było nic robione bo wylewka schła, więc troszkę od tego wszystkiego można było odetchnąć.

To jeszcze kilka kwiatków bo następne nie wiem kiedy będą

kolejna kanna zakwitła tylko susza i upał im nie służą bo nie zdążyły się jeszcze dobrze ukorzenić a tu juz mało wiosenna pogoda

robinia włochata bardzo nadmarzła ale kwiatów ma całą masę