Leśny ogród Elli - 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Leśny ogród Elli - 2011

Post »

Ellaa pisze: Eluś - Twoje zapytanie skłoniło mnie do policzenia moich odmian....wyszło mi 84, w tym 18 NN.
Za te 'nieziemsko' piękne trzeba trochę zapłacić....to fakt ;:108
Pięknie pięknie tyle odmian :D nie zazdraszczam ilości ale tej różnorodności w kwitnieniach , musi to wszystko wyglądać niesamowicie ;:108 moja skromna kolekcja lada moment tez się powiększy o aż i aż tylko 14 sztuk :tan
Żółta trąbkowa cudowna , faktem jest że na żółty już patrzeć nie mogę bo sporo tego w ogrodzie ale lilię mogę w każdej chwili ;:224 Teraz czekam na kolejne wspominki z urlopowania
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny masz ogród, w takim stylu, jak ja lubię. ;:138 Juz go oglądałam i ciągle wracam. Ciekawa jestem czym obsadzisz to nowe oczko. ;:65
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

tija pisze: Pięknie pięknie tyle odmian :D nie zazdraszczam ilości ale tej różnorodności w kwitnieniach , musi to wszystko wyglądać niesamowicie ;:108 moja skromna kolekcja lada moment też się powiększy o aż i aż tylko 14 sztuk :tan
Żółta trąbkowa cudowna , faktem jest że na żółty już patrzeć nie mogę bo sporo tego w ogrodzie ale lilię mogę w każdej chwili ;:224 Teraz czekam na kolejne wspominki z urlopowania
Eluś moje liliowce są jeszcze młode, a semi. i ever. nie rozrastają się wcale tak szybko jak bym sobie tego życzyła :evil: 4 lata i po 2 - 4 odrosty :roll: to gdzie tu mówić o bujnym kwitnieniu :twisted: 'Niesamowitych' widoków niet :evil:
Aleś zaszalała 14 na raz....to Ci się robota szykuje kochana :wink: :shock:

Wspominki już wkrótce...muszę poprzeglądać zasoby i coś sensownego wybrać :wink:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

dangar1 pisze:Piękny masz ogród, w takim stylu, jak ja lubię. ;:138 Juz go oglądałam i ciągle wracam. Ciekawa jestem czym obsadzisz to nowe oczko. ;:65
Witaj dangar1 w moim leśnym ogrodzie :wit

Bardzo mi miło, że mój ogród przypadł Ci do gustu ;:138
Oczka jeszcze nie obsadzam, to będzie na końcu, najpierw muszę się zająć oprawą, a myślę o żwirze wokół oczka, żeby rośliny nie zasłaniały go za bardzo bo 'zniknie' pod nimi....ale to wszystko w swoim czasie :wink:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zaległe fotki z ogrodu

'Outrageous'
Obrazek

'Catherine Woodbery'
Obrazek

'Midnight Raider'
Obrazek

NN
Obrazek

'Samoan Song'
Obrazek

'Cherry Cheeks'
Obrazek

'Moonlit Masquerade'
Obrazek

'Siloam Double Classic'
Obrazek

'Prairie Charmer' w tle 'Cherry Cheeks'
Obrazek

NN
Obrazek
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę twoje liliowce i wzdycham. Ja postawiłam na inne roślny. Boję się liliowców, bo mają potężne korzenie i są trudne do wykopania. Podobnie niektóre kępowe irysy, a ja nie mam sił i zdrowia do takich wyczynów. Już raz robiłam akcje wykopywania i teraz pół wsi ma moje irysy. :;230 Po tamtym wydarzeniu mam dosyć. Oczywiście wykopki robił sąsiad. Dobrze, że mam takiego uczynnego i chętnego. Własnie dzisiaj ma mi wykopać spory krzew i przyciąć orzech włoski. Przy okazji sobie zarobi trochę. :D
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

dangar1 pisze:Widzę twoje liliowce i wzdycham. Ja postawiłam na inne roślny. Boję się liliowców, bo mają potężne korzenie i są trudne do wykopania. Podobnie niektóre kępowe irysy, a ja nie mam sił i zdrowia do takich wyczynów. Już raz robiłam akcje wykopywania i teraz pół wsi ma moje irysy. :;230 Po tamtym wydarzeniu mam dosyć. Oczywiście wykopki robił sąsiad. Dobrze, że mam takiego uczynnego i chętnego. Własnie dzisiaj ma mi wykopać spory krzew i przyciąć orzech włoski. Przy okazji sobie zarobi trochę. :D
dangar1- rozumiem Cię, z wiekiem ciężkie prace odbijają się na naszym zdrowiu, zwłaszcza kręgosłupie....sama coś o tym wiem i też o pomoc czasem proszę sąsiada ;:108
Ja jednak świadomie postawiłam na liliowce i hosty, właśnie dlatego, że są długowieczne i raz posadzone mogą rosnąć w jednym miejscu przez wiele lat.
Trzeba zatem dobrze przemyśleć gdzie się chce je posadzić, żeby już ich nie ruszać i nie robić sobie kłopotu.
Taki bujny system korzeniowy jest raczej zaletą, niż wadą.
Roślina sama sobie radzi nawet w trudniejszych warunkach....czyż o liliowcach i hostach nie mówi się, że to rośliny 'bezobsługowe' :wink:

Wiem, że jesteś kocio-zakręcona :wink: ...dla Ciebie mój 'przytulaniec' - Obek, który właśnie sobie ziewnął :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kolorki z mojego ogrodu

Casablanka

Obrazek

Liliowcowy bukiet

Obrazek

Mini Pearl

Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Elu, twoja kicia wygląda jak groźna pantera. :lol:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

iga23 pisze:Elu, twoja kicia wygląda jak groźna pantera. :lol:
Iguś - :;230
Hmm....żeby chociaż był tak łowny jak na drapieżnika przystało.... :roll:

Ostatnio odkryłam gdzie sobie upatrzył miejsce do odpoczynku....skubaniec :shock:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Elu hahahhah czy ja wiem czy kicia wygląda na przytulańca :;230 A tak poważnie to fajny kominiarz, takiego samego mam w domu czarny jak diabeł :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Dodam że taka mini pantera :;230 aleś ją uchwyciła ;:138 i niby mam nie chwalić ;:224
Eluś czy ten liliowiec Outrageonus w realu jest taki żarówiasty :shock:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam po długiej przerwie.

Przepraszam, że nie odpisuję i nie odwiedzam....zupełnie nie mam teraz głowy do zdjęć i forum....moje myśli ciągle krążą wokół dramatu jaki przeżywa teraz nasza rodzina.

Miesiąc temu siostra mojego M trafiła do szpitala po nagłym omdleniu....diagnoza jest druzgocząca....nowotwór z przerzutami, nieoperowalny.... rokowania.... cóż....nie mogą być gorsze....2 tygodnie, może miesiąc życia.....rozpacz nasza jest ogromna, ale nie poddajemy się, chociaż medycyna konwencjonalna nie może już wiele jej zaoferować.

Dowiedzieliśmy się o metodach nieuznawanych przez świat medyczny (leczenie witaminą B 17), a z którymi każdy powinien się zapoznać, bo być może właśnie one są lekarstwem na tę chorobę, która jest zmorą świata cywilizowanego.

W poszukiwaniu ratunku dla siostry M trafiliśmy na środki, które są, podobno, skuteczne w walce z rakiem:

- ESSIAC - http://www.vol-mal.com.pl/essiac/
- witamina B 17 ,letril - http://www.eioba.pl/a/1zy7/witamina-b17 ... wo-na-raka

Zdecydowałam się o tym napisać, ponieważ sądzę, że każdy ma prawo wiedzieć !!!!!
Wystarczy kliknąć w link ;:108

Czas pokaże czy terapia tymi środkami ma uzdrawiającą moc....nic więcej chyba już nie można zrobić..... ;:145 ;:145 ;:145 ;:145 ;:145
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

jollla500 pisze:Elu hahahhah czy ja wiem czy kicia wygląda na przytulańca :;230 A tak poważnie to fajny kominiarz, takiego samego mam w domu czarny jak diabeł :lol:
Joluś to mamy bardzo praktyczny model kota....taki niebrudzący :wink:
A przytulaniec z niego jest, ale tylko wtedy, kiedy sam tego chce ;:108
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tija pisze:
Dodam że taka mini pantera :;230 aleś ją uchwyciła ;:138 i niby mam nie chwalić ;:224
Eluś czy ten liliowiec Outrageonus w realu jest taki żarówiasty :shock:
Chwal Eluś....chwalenie nigdy się nie nudzi, a poprawia nastrój... :wink:

Outrageous jest właśnie taki jak na zdjęciach....bije po oczach i widać go z daleka ;:108

Piękny jest

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”