Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

:wit

Witaj Dalu :)
Zagladam sie przywitac po powrocie ;:7
Wiosna u Ciebie w ogrodzie jak zwykle piękna ;:138 U mnie migdałek juz przekwitł i nie zdążyłam się nim nacieszyć ;:224
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Daluś, no nie mów, że masz kwitnącego migdałka.....arrrrrrr :twisted: niechrześcijańskie uczucia się we mnie budzą ;-) Pięknie wygląda Twój wiosenny ogródek :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
x-d-a

Post »

100krotko, powiem więcej - mój migdałek już przekwita :( Martwiłabym się bardzo, gdyby nie to, że zaczynają kwitnienie wiśnie i jabłonki ozdobne:

Obrazek Obrazek

Aguś, cieszę się, że już wróciłaś do nas :P Czy podróż się udała? Migdałaki są piękne, ale - niestety- tak krótko kwitną :cry:

Izo, ziarnopłon u mnie się panoszy niemiłosiernie, ale ja go kocham tak jak wszystkie moje roślinki, w tym także chwasty...Niektóre są takie ładne! No, może nie aż tak, jak kwitnące właśnie drzewa owocowe i ozdobne, ale swój urok mają ;:224

Grażynko, tak, dereń już rośnie w reprezentacyjnym miejscu i nawet zaczął wypuszczać maleńkie listeczki :D Na razie nie mam jego fotki, więc dla Ciebie dzisiaj już kończące kwitnienie narcyzy:
Obrazek

Vito, magnolia na tle kwitnących śliw wiśniowych wygląda zjawiskowo i zwraca nawet uwagę przypadkowych przechodniów... Jabłonie wprawdzie jeszcze nie kwitną, ale za to w pełnym rozkwicie są czereśnie i już pękają pąki na wiśniach :lol:
Spotkanie było jak zwykle baaardzo sympatyczne :P

Małgosiu, ja swojego też kupiłam jako malutkie drzewko w zeszłym roku od jednej z naszych forumek - i zobacz jak to maleństwo w tym roku obsypało się kwiatuszkami :wink:

Alu, z dnia na dzień robi się coraz piękniej, coraz bardziej kwieciście i zielono! Jeśli tylko czas mi pozwala, siedzę w ogrodzie. Chociaż "siedzę" to akurat niezbyt adekwatne słowo, bo ja oczywiście cały czas coś tam sobie grzebię w ziemi....

Olu, u mnie trawniczka rzeczywiście jest sporo i raczej tyle pozostanie z dwóch powodów - trawnik dla mnie jest w ogrodzie niezbędny, stanowi tło dla roślinek, miejsce odpoczynku i zabaw :lol:

Keetee, Dawidzie, Danielu, Olu, miło, że wpadliście do mojego wiosennego ogrodu ;:7

Tomku, ja też czytałam tę informację, że skimia w naszym klimacie nie nadaje się do uprawy w ogrodzie :roll: Moje dwie skimie są całkowitym zaprzeczeniem tej tezy; mam też w gruncie dwie spore aukuby, wielką laurowiśnię i kilkunastoletniego cedra - w ogóle nie okrywane przystosowały się do naszego klimatu ;:108
Koniecznie powąchaj kwiatuszki skimii - ich zapach na pewno Cię zachwyci!

Dzisiaj portreciki narcyzów, bo powolutku już kończą kwitnienie - zaczyna się czas tulipanków!
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ten drugi narcyz jaki piękny :) Mój migdałek dopiero w pąkach, jeszcze kilka dni zanim rozkwitnie. Szalone tempo ma Twój ogród, oj szalone :D
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

U mnie narcyzy i żonkile dopiero rozkwitają, a u Ciebie już przekwitają :shock:
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Dalu widzę ze pięknie ci kwitnie magnolia gwiazdzista ja też ją mam pierwszy rok, tak bardzo mi się podobają jej kwiaty takie delikatne.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
x-d-a

Post »

Halinko, magnolia gwiazdzista, niestety, już mi przekwitła...Na szczęście w trakcie kwitnienia jest równie ładna magnolia Galaxy:
Obrazek

Dawidku, narcyzy przekwitają, ale kwitnie coraz więcej tulipanków, więc jest co podziwiać :D

Paulo, teraz od kilku dni jest naprawdę ciepło i w ogrodzie zrobiło sie już bardzo ładnie. Przede wszystkim kwitną drzewa owocowe i ozdobne, a ja ten moment uwielbiam...Nie wiem, czy nie najbardziej :P

Jeszcze kilka fotek sprzed paru dni, bo dzisiaj już zrobiłam nowe, tylko muszę je wgrać...Oj, dzieje sie w ogrodzie, dzieje :!:

Przywrotnik ostroklapowy ładnie wygląda po deszczu:

Obrazek

Za chwilę zakwitnie laurowiśnia:

Obrazek

...a lilie śmiało już pokazują swoje zielone wachlarze:
Obrazek
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

A ja się spytam trochę z innej beczki. Jak powojniki. Dziś przypomniało mi się jak pokazywałaś u mnie początek prowadzenia ich na tujach. Ja zrobiłam tak samo w tym roku i ciekawi mnie to bardzo. Wszystkie ci się obudziły?
Oj tak gdy kwitną owocówki, jest i zapach i biało i pięknie. To chyba najlepszy czas w ogrodzie ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Daluś pięknie ukwiecony Twój migdałek, ja na swojego muszę poczekać jeszcze kilka dni, ale jak ciepełko dopisze to mam nadzieję, ze niedługo rozkwitnie :D
Narcyzy piękne :D
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Dalu, tak pięknie i kolorowo jest w twoim ogrodzie.
U nas zaczynają powoli rozkwitać magnolie i ozdobne wisienki, niestety dzisiejszy przymrozek -4 chyba "załatwił" gwiaździste. Nie wiem co w moim ogrodzie zastanę po powrocie z pracy. Kwiatów magnolii, która zaszczyciła mnie aż sześcioma pąkami chyba nie zobaczę :( nie wspominając już o moich tegorocznych nabytkach powojnikowych.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
trzysta
50p
50p
Od: 31 sie 2010, o 07:29

Post »

pięknie pięknie ;:167 będę odwiedzać!
Pozdrawiam, Agatka
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Widzę Dalu, że i u Ciebie dziś fotki w kolorze wiosennej soczystej zieleni ;:138
x-d-a

Post »

Aguś, zieleń jest w tej chwili taka śliczna, taka świeża, taka zielona, że chciałoby się ją cały czas oglądać i pokazywać :D

Agatko, witam i zapraszam ;:7

Dorotko, u Ciebie był dzisiaj taki spory przymrozek? Oj, to szkoda :( Biedna magnolia i powojniki :cry: Znam ten ból, ale na szczęście w tym roku na razie pogoda w moich okolicach jest dosyć sprzyjająca roślinkom i obie magnolie pięknie mi kwitły :P A kwitnąca magnolia to bezcenny widok.

Agnieszko, jeśli podoba Ci się migdałek, to specjalnie dla Ciebie jeszcze jedna odsłona mojego maluszka:
Obrazek

Paulo, niestety, te dwa powojniki, które miały piąć się po tujach nie obudziły się po zimie - coś im w tamtym miejscu nie pasowało; być może na tej rabacie jest za kwaśna ziemia, której powojniki baaardzo nie lubią :evil: Teraz się zastanawiam, czy powtórzyć tę próbę, bo pomysł bardzo mi się podoba...

Dzisiaj była przepiękna pogoda, a ja prawie cały dzień spędziłam w ogrodzie. I nawet udało mi się pół godziny pobujać w hamaczku ;:224 Nie wiem, czy pisałam, ale w moim ogrodzie już odbyło się wczoraj pierwsze koszenie, a trawka jest już śliczna - bujna i soczysta, choć - jak to u mnie - pełna mniszków, koniczynek, stokrotek i ziarnopłonu, ale nic, a nic mi to nie przeszkadza :P
Ale fotki pokażę aktualnej gwiazdy ogrodu - magnolii Galaxy, która ma kwiaty wielkości mojej głowy :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Daluś nieprawdopodobnie wielkie te kwiaty na magnolii :shock: jest przepiękna, prawdziwa gwiazda wiosennego ogrodu :D
Dziękuję za fotkę migdałka , jest przepiękny :D
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 13:49

Post »

Jakie kwiaciory :shock: Ale piękne takie duże ;:108
My name is Daniel
Zablokowany