100krotko, powiem więcej - mój migdałek już przekwita

Martwiłabym się bardzo, gdyby nie to, że zaczynają kwitnienie wiśnie i jabłonki ozdobne:
Aguś, cieszę się, że już wróciłaś do nas :P Czy podróż się udała? Migdałaki są piękne, ale - niestety- tak krótko kwitną
Izo, ziarnopłon u mnie się panoszy niemiłosiernie, ale ja go kocham tak jak wszystkie moje roślinki, w tym także chwasty...Niektóre są takie ładne! No, może nie aż tak, jak kwitnące właśnie drzewa owocowe i ozdobne, ale swój urok mają
Grażynko, tak, dereń już rośnie w reprezentacyjnym miejscu i nawet zaczął wypuszczać maleńkie listeczki

Na razie nie mam jego fotki, więc dla Ciebie dzisiaj już kończące kwitnienie narcyzy:
Vito, magnolia na tle kwitnących śliw wiśniowych wygląda zjawiskowo i zwraca nawet uwagę przypadkowych przechodniów... Jabłonie wprawdzie jeszcze nie kwitną, ale za to w pełnym rozkwicie są czereśnie i już pękają pąki na wiśniach
Spotkanie było jak zwykle baaardzo sympatyczne :P
Małgosiu, ja swojego też kupiłam jako malutkie drzewko w zeszłym roku od jednej z naszych forumek - i zobacz jak to maleństwo w tym roku obsypało się kwiatuszkami
Alu, z dnia na dzień robi się coraz piękniej, coraz bardziej kwieciście i zielono! Jeśli tylko czas mi pozwala, siedzę w ogrodzie. Chociaż "siedzę" to akurat niezbyt adekwatne słowo, bo ja oczywiście cały czas coś tam sobie grzebię w ziemi....
Olu, u mnie trawniczka rzeczywiście jest sporo i raczej tyle pozostanie z dwóch powodów - trawnik dla mnie jest w ogrodzie niezbędny, stanowi tło dla roślinek, miejsce odpoczynku i zabaw
Keetee, Dawidzie, Danielu, Olu, miło, że wpadliście do mojego wiosennego ogrodu
Tomku, ja też czytałam tę informację, że skimia w naszym klimacie nie nadaje się do uprawy w ogrodzie

Moje dwie skimie są całkowitym zaprzeczeniem tej tezy; mam też w gruncie dwie spore aukuby, wielką laurowiśnię i kilkunastoletniego cedra - w ogóle nie okrywane przystosowały się do naszego klimatu
Koniecznie powąchaj kwiatuszki skimii - ich zapach na pewno Cię zachwyci!
Dzisiaj portreciki narcyzów, bo powolutku już kończą kwitnienie - zaczyna się czas tulipanków!