Majkowy zielony dom i .....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i .....

Post »

Witam agatka123-Agnieszka w zielonym buszu :wit , wpadaj zawsze kiedy masz ochotę, każdy gość jest mile widziany.
Krysiu z tym leżaczkiem to dopiero po południu bo jałowce rosną od południa i długo jest cień ale za to skutecznie odgradzają od ulicy. ;:3
Jadziu tę drogę budują już od 30 lat /słownie trzydzieści/ i chyba było już kilkanaście projektów jej lokalizacji, ten opisany wyżej to ten najnowszy i najnowsza wiadomość że cała ta inwestycja za płotem jest zamrożona na 5 lat. Jak tak dalej będą ją budować to prędzej mnie pochowają na 'górce' niż doczekam się tej drogi. Jeszcze przed budową muszą do nas wystąpić z prośbą o sprzedanie im tego gruntu i zawsze idzie to przedłużać i odwoływać się. A hałas to jest największy nie z nowej drogi , z autostrady słychać szum całą dobę, tylko z dziurawej ulicy gdzie na każdej studzience tak trzaskają wielkie auta że czasami myślę że to jakiś wypadek, do tej ulicy mam od płota chyba ze 100m a może mniej. ;:108
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę Maju, że ta droga to taka fatamorgana :P , pewnie lepiej, żeby była inna lokalizacja :roll:
U nas, były 4 warianty przebiegu obwodnicy, a potem jeszcze doszły do tych wariantów literki a i b :wink: .
Dziękuję Basi za roślinę dla Filipa, cyprysiki u nas raczej zagrożone mroźnymi przeciągami, ale spróbować nie zaszkodzi.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basjak pisze:Mam dla Ciebie Filipka, w dodatku złotego :D
Cyprysik lawsona "Filip's Golden Tears" Nazwa łacińska: Chamaecyparis lawsoniana "Filip's Golden Tears"
Piękny ale ten koszt, powalający. ;:223
To nie dla mnie tylko dla elsi-Elżbiety ale i tak bardzo dziękuję za wyszukanie takiego rarytasiku. ;:196
Chociaż do mojego cyprysika nutkajskiego pendula - Chamaecyparis nootkatensis Pendula też by pasował

Obrazek

gdyby nie ta cena no i trudność w zdobyciu. ;:108
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja mam przez ogród (i przez moje oczko :( ) planowaną od jakiś 20 lat drogę osiedlową. Juz nawet kawałek wykupili od teściowej. Ale to tez droga-widmo :wink: przynajmniej na razie.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A no co zrobić Elżbietko, tamci na górze myślą za nas i kreślą drogi na cudzych gruntach nie zastanawiając się co to może przynieść. :evil:
Widać więcej takich dróg-widmowych w naszej rzeczywistości. :cry:
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Cena, rzeczywiście, nie bardzo...ale dostępność? Nie wiem, jak u Eli, ale Majka raczej nie miałaby problemu :) http://zurek.com.pl/pelna-oferta,23.htm ... age=2.html

Ooo, dla Iwonki też cyprysik się znalazł w tej ofercie :D
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, tyle razy bywałam w tamtych okolicach i nawet nie wiedziałam że takie cudne centrum ogrodnicze istnieje ;:223 dzięki za oświecenie ;:196 jest tam w czym wybierać, tylko dla bezpieczeństwa powinnam zostawić kartę kredytową w domu bo stracę tam majątek. :;230
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Ceny faktycznie mogą trochę odstraszać, no wiecie???? trzycyfrowe????
Wnuka mam tylko jednego :roll: , ale może znajdę coś bliżej :wink: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja byłam u Ciebie a Ty u mnie. :;230 ceny trzycyfrowe ale tych większych okazów, najmniejszy Filipek 90zł a wys 80cm , ciekawe czy znajdziesz gdzieś bliżej i taniej. :uszy
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Majka, tam serio można stracić majątek, niemniej warto pojechać i zobaczyć. Oczywiście, zawsze się coś przyklei do ręki :D Byłyśmy tam z Jadzią i Iwoną w zeszłym roku dwa razy. Nawet zrobiłyśmy skromne zakupy :D
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Basia zapomniała dodać, że zakupy były skromne, bo wydałyśmy już pieniążki w dwóch poprzednio odwiedzonych ogrodnictwach. Jedni uprawiają clubbing lub shopping a my gardening :;230

W tym Centrum ogrodniczym jest bardzo dużo roślin i trafiają się naprawdę okazy, a z cenami to już gorzej, ale czasami można kupić coś w dobrej cenie. Pamiętam jak kupiłam tam berberys Bagatella za 15 zł, wszyscy mówili, że to tanio ;:108. Blisko tego centrum jest taka mała rodzinna szkółka - tam tez są fajne roślinki, a ceny normalne. Musimy się tam razem wybrać tego roku :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Drzewka "pendula", a zwłaszcza świerk serbski pendula bardzo mnie sie podobają. Szkoda, że takie drogie.
Pozdrawiam Krystyna
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło się zaczyna dzionek, nie powiem, -14st.C za oknem rano, dobrze że słonko przyświeca to tak jakoś weselej. ;:3
No i dyskusja o cenach roślinek też trochę przygnębiająca bo żeby aż tak drogo no ale za luksusowe centrum ogrodnicze trzeba płacić. :;230
Fajnie to Iwonka ujęła, inni uprawiają clubbing lub shopping a my gardening, tak troszkę skromniejsza nazwa ale kasa pewnie podobna. :;230
Ja mam dość blisko do ogrodniczego, można to nazwać sklepu bo już się troszkę rozbudowali, w Mikołowie i mają 'żywy' towar ale tylko sezonowo bo nie ogrzewane wiaty ale wybór jest dość duży. ;:108
Jeszcze muszę odwiedzić i zobaczyć co mają koło Żor, jak jadę do córki to mijam to centrum ogrodnicze ale jeszcze tam nie byłam, gdzieś u jakiegoś producenta róż byli wypisani jako sprzedawcy róż w doniczkach. ;:108
Ach ten nasz gardening, ile nas kosztuje i pieniędzy i kombinowania. :;230
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJKA no niestety wszystkie pasje jednak trochę kosztują jakby na to nie patrzyć . No cóż a za oknem zima a my już jesteśmy myślami, gdzieś bliżej ku wiośnie . Jedż do tej różanej szkółki w Żorach powiesz co tam ciekawego ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko przejrzałam twój uroczy wątek kilka razy i jestem zachwycona i pełna podziwu.Masz piękne roślinki i super urządzony ze smakiem ogródek :) Gratuluję także wnusi :) Niech się zdrowo chowa ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”