Jak będą robić się białe to dobre oznaki a z tą galaretką to nie wiem nie spotkałam sięMadiW pisze:nie umiem wklejac zdjec:( no ale sa otoczone w przezroczystej galaretce.kazde jedno.
Szaleństwa z nasionkami
- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: szaleństwa z nasionkami
- MadiW
- 200p

- Od: 15 mar 2011, o 09:09
- Kontakt:
[/url]Napisane: Pt 18 mar 2011 12:36
udalo siee:)
- Lamia
- 500p

- Od: 27 maja 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie Osteospermum ma już listki właściwe.Wyszedł też niecierpek i pokazały się funkie 
Ale jeszcze maleńkie są
Ale jeszcze maleńkie są
-
mmgg
- 200p

- Od: 16 mar 2010, o 09:23
- Kontakt:
U mnie ładnie kiełkują dalie kołnierzykowe, gazanie zaczynają mieć pierwsze liście właściwe, aksamitki drugą parę liści właściwych, wykiełkowała także cerinte, tujałka i przypołudnik oraz pierwsze cynie i słoneczniki. Powolutku kiełkuje również diaskia, wenidium a kobee mają drugie liście właściwe. Nadal czekam na datury jednoroczne.
MadiW moim zdaniem te nasiona zamiast moczyć powinnaś posiać prosto do ziemi, zapewnić stałą wilgotność i odpowiednią temperaturę i wykiełkują na pewno.
- paola1a
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 paź 2010, o 22:25
U mnie aksamitki rozwijają się ładnie, serduszka puszcza listki spod ziemi, podobnie jak kłącze malwy. Tylko werbena nadal nie daje znaku życia.
Paulina
- MadiW
- 200p

- Od: 15 mar 2011, o 09:09
- Kontakt:
JustynaK pisze:MadiW moim zdaniem te nasiona zamiast moczyć powinnaś posiać prosto do ziemi, zapewnić stałą wilgotność i odpowiednią temperaturę i wykiełkują na pewno.
alez ja ich nie moczylam.posialam w szklarence w ziemi do siania,delikatnie przykrylam a one sie tam takie zrobily.wyjelam 2 wyplukalam i polozylam na talerzyku zeby bylo widac o co mi chodzi.
MadiW jeśli nasionka są świeże to powinny wykiełkować w ziemi, niektóre nasiona mają grubsze osłonki i czasem potrzebują więcej czasu
choć nie ukrywam, że mi się trafiły nasionka delphinum które były przeterminowane i nic z nich nie wykiełkowało
(były kupowane na alllegro)
-
mmgg
- 200p

- Od: 16 mar 2010, o 09:23
- Kontakt:
Ja także myślę że powinny być w ziemi. Spokojnie tam sobie wykiełkują:)
- czarownica00
- 100p

- Od: 21 lis 2010, o 22:02
Do ziemi do ziemi,ja tylko oglądam efekty a nie patrzę co tam w ziemi się dzieje-nic tak oczu nie cieszy jak małe listeczki
wychodzące
Już w końcu funkie zaczęły wyłazić-troszkę słabo lawenda-reszta jakoś sobie w dalszym ciągu radzi:)i maciejka i szałwia,aksamitek parę,groszek pachnący(ma już chyba z 15 cm
(popikowany i teraz myślę o patyczkach -podpórkach,ależ to rośnie szybko)lobelia,żeniszek, dalie popikowane, nawet kuklik wylazł i galardia czy cuś takiego
A w moim ogrodzie fotka mojego mieczyka,rumianków i jedna sztuka groszku i czegoś co wsadziłam i nie wiem co to
Za rok to działka w bylinach a siewki tylko na balkon
bo tu mi się ogród w domu zrobił a miejsca brak.....reszta do gruntu i co wzejdzie to będzie 
Już w końcu funkie zaczęły wyłazić-troszkę słabo lawenda-reszta jakoś sobie w dalszym ciągu radzi:)i maciejka i szałwia,aksamitek parę,groszek pachnący(ma już chyba z 15 cm
A w moim ogrodzie fotka mojego mieczyka,rumianków i jedna sztuka groszku i czegoś co wsadziłam i nie wiem co to
Za rok to działka w bylinach a siewki tylko na balkon
- Wiktoria_W

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To bardzo dobry objaw. Moje bazylie też tak miały (czerwona i cytrynowa - zwykłej aż tak nie podglądałamMadiW pisze:...nasiona szalwii dostaly takich glutowatych otoczek.nie wiecie czy tak powinno być?...
- Zibi_41

- Od: 11 maja 2010, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam problem z nasionami aksamitki
Już trzeci raz wysiałem , tym razem z nowej paczki , z dobrej firmy (Plantico) i nic. Równolegle zrobiłem próbę kiełkowania na chusteczce pod szkłem i też porażka. Nigdy nie miałem takich problemów więc nie wiem jak długo można czekać na wschody nasion aksamitki rozpierzchłej. Będę wdzięczny za info

Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Mnie zaczęły kiełkować dalie i lewkonie?
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI