Arletko , przy tak pięknie kwitnących roślinach to tło jest tylko dodatkiem , więc jak ono się może znudzić jeśli podziwiamy piękno kwiatów a nie tło ( to taka mała dygresja więc proszę nie miej mi jej za złe ).
Masdewallia rzeczywiście śmignęła więc tylko czekać na pojawienie się pędzika czego bardzo Tobie życzę bo wiem jak bardzo się czeka na takie momenty u naszych milusińskich.
Jagódko no keiki na pewno będą dwa a to z pomiędzy listków to mi raczej na pędzik wygląda. Keiki to on już dwa wydał teraz kolejne dwa, a to z listków wygląda inaczej
No cóż niebawem się okaże
Józefie proszę bardzo i zdradź co Ty robisz tym sabotkom, że ciągle Ci kwitną?
Justynko jak pisałam wyżej w tamtym roku miał dwa i teraz dwa się szykują więc one chyba faktycznie tak mają
Marku na kwiatki masdevalli też czekam z utęsknieniem Asia/Joane pisała, że może to się stać niebawem
A propo Joane zaraz się zbieram na spotkanie z nią
To zostawiam kilka fotek poprzesadzanych Ludisi i spadam się zbierać.
Justynko a czego brakuje Ci do Twojego marzenia? Z Joane oczywiście nawijałyśmy o storczykach masdevalliach i sabotkach , a jej mąż dzielnie to znosił
Super dziewczyna i szkoda tylko, że tak krótko, bo mogłabym z nią gadać godzinami no ale zmęczeni byli po długiej podróży a i rodzina pewnie już na nich czekała.
Leszku mam nadzieję, że jak się rozrosną to będzie to jeszcze ładniej wyglądało
A to efekt spotkania z Joane Asiu
To moja siewka phal. Tetrasambo i masdevallia
Reszta siewek to jedna mojej siostry i jednej naszej koleżanki forumkowej, a w woreczku hoja curtisi moje wielkie marzenie hojowe
Arlet...na razie brakuje mi kasy i...miejsca
No...wiedziałam, że jakaś masdevallia trafi do Ciebie Znasz jej odmianę?
Siewka Tetrasambo śliczna, niech obie, nowe roślinki zdrowo Ci rosną