Moje parapety cz.II
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje parapety cz.II
Grażynko bardzo dziękuję za informację i jeżeli możesz to będę wdzięczna za zdjęcia.
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Grażynko
, falki obdarowały cię samymi piegami i paseczkami .
Przepięknie wyglądają.
O cymbidium już nie piszę bo cóż można napisać, tylko same pochwały a tych już tyle na tym wątku?..

Przepięknie wyglądają.

O cymbidium już nie piszę bo cóż można napisać, tylko same pochwały a tych już tyle na tym wątku?..

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Trzy, różne żółte...ale, każdy z nich jakże piękny 

- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oba Falki są śliczne 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Cymbidium powoli przekwita.Ale jestem mu wdzięczna, ze kwitł w okresie świątecznym bo sprawił mi wiele radości.Obiecałam mu, ze znów go wystawie od wiosny na poniewierkę.
Vandzia rośnie i w korzonki i liście. Wszystkie moje vandeczki moczone są tylko 1 x w tygodniu po parę godzin.Słońca, jak na lekarstwo, więc nie ma co liczyć na szybki wzrost.

Vandzia rośnie i w korzonki i liście. Wszystkie moje vandeczki moczone są tylko 1 x w tygodniu po parę godzin.Słońca, jak na lekarstwo, więc nie ma co liczyć na szybki wzrost.

No super. Zobaczymy jak tam moje cymbidia ... A Vandę to mogę sobie pooglądać, bo u mnie to nie ma... 

Grażynko ta twoja vandzia to spora vanda
i na pewno zbiera siły by niedługo wypuścić pędziki 

Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Grażynko szkoda że to już koniec kwitnienia cymbidium ale po wczasach na balkonie może znów obdarzy Cię kwiatami na przyszłe święta .
Vanda wspaniała ,ale muszę Tobie powiedzieć że moja także przez ostatnie 3 miesiące ani kapkę się nie ruszyła z miejsca .Moczona jest także raz w tygodniu a codziennie spryskuję korzenie.
Vanda wspaniała ,ale muszę Tobie powiedzieć że moja także przez ostatnie 3 miesiące ani kapkę się nie ruszyła z miejsca .Moczona jest także raz w tygodniu a codziennie spryskuję korzenie.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Szkoda, że cymbidium już przekwita, ale...może za rok znowu zakwitnie
Vandzia - cudna ;)
A moja Ascocenda ładnie rośnie, listeczek się wydłużył i korzonki też. Choć stoi na zachodnim oknie, to kolor liści ma ładny.

Vandzia - cudna ;)
A moja Ascocenda ładnie rośnie, listeczek się wydłużył i korzonki też. Choć stoi na zachodnim oknie, to kolor liści ma ładny.
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Vandzia prezentuje się świetnie,widać zbiera siły na obfite kwitnienie.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Goskle,Goska1307,marwes,justus,darekp witam u siebie serdecznie.
Wydaje mi się, że na przekwitanie cymbidium ma wpływ centralne ogrzewanie. Średnio w pokoju jest 20*C a więc ciepło i tu upatruje jego szybkiego przekwitania. Teraz po kwitnieniu pozwolę mu odpocząć.Wiosna potrzebna jest od zaraz, bo wystawiła bym go na balkon.
Wydaje mi się, że na przekwitanie cymbidium ma wpływ centralne ogrzewanie. Średnio w pokoju jest 20*C a więc ciepło i tu upatruje jego szybkiego przekwitania. Teraz po kwitnieniu pozwolę mu odpocząć.Wiosna potrzebna jest od zaraz, bo wystawiła bym go na balkon.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Grażynko to i tak sukces że cymbidium zakwitło a że krótko no cóż nie warunki na długie kwitnienie za ciepło za mroczno za sucho
ale wandę masz zarąbistą 

-
Celinko dziękuje Ci bardzo. Wszystkie vandy w dobrym stanie przetrwały do tej pory. Ale podsumowania czas dopiero przyjdzie, bliżej wiosny.
-
Mam nadzieje, widzieć jej kwiaty w tym roku. Bo inaczej.... eksmisja.