Pewnie masz rację bo ja na tym się nie znam, jak wpisałam w wyszukiwarkę to każda inna , nawet różne kolory kwiatów. Jak mi sie kwiatek zgadzał to znowu sam kaktus troszkę inaczej wygladał ale chyba z lobivkami tak jest ;) a ja podpisuję się pod wszystkim, bo nazwami nie operuję
A mi się właśnie podobają te formy grzebieniaste zwłaszcza Austrocylindropuntia (?), bo mój brat ma identyczną (lub bardzo podobną) roślinę tylko trochę mniejszą - na żywo robi jeszcze lepsze wrażenie. Bardzo korzystnie wygląda w białej doniczce podsypana jasnymi kamyczkami, ale to tylko moje zdanie
Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa. Wczoraj miałam zupełnego doła, cały dzień lało i musiałam jakoś się pocieszyć. To moje pierwsze grzebyki, zobaczymy jak się będą spisywały :P
Kasiu nie znam nazw Krysiu cieszę się bardzo, postaram się żebyś była zadowolona
Mam jeszcze 3 zdobycze, ale zostawię je na podwieczorek. Jak wrócę wybiorę się z nimi do fotografa
nyskadu pisze:Kasiu nie znam nazw Krysiu cieszę się bardzo, postaram się żebyś była zadowolona
Mam jeszcze 3 zdobycze, ale zostawię je na podwieczorek. Jak wrócę wybiorę się z nimi do fotografa
Obiecane fotki ja wiem, że spdziewałyście się jakiś kolosów a tu mikroskopijne kłujaczki, ale sami wiecie, że takie najbardziej cieszą. Będą rosły na waszych oczach a to chyba najwspanialsze jest w tym świecie wirtualnym