Mój ogród - grazyna56

Zdjęcia naszych ogrodów.
Grzegorz B

Post »

Grażynko, ale u Ciebie przytulnie. Ta soczysta zieleń jest niesamowita. Wspaniałe Masz iglaczki oraz krzaczki. Bardzo mi się wszystko podoba, te obsadzenia i kompozycje :shock: . Uroczo to wszystko wygląda. I te gęste nasadzenia. Masz fantastyczne miejsce do wypoczynku.

A co na pierwszym zdjęciu okrywa ten budyneczek. :?: Zjawiskowo to wygląda :shock:

Grażynko Masz naprawdę pięknie i spacer po Twoim świecie to prawdziwa przyjemność
Serdecznie dziękuję :D
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Oj Grażynko bardzo mi się podoba. Aż mi szkoda że moje iglaczki, berberysy i "reszta" są takie maleńkie. Pocieszam się tym, że urządazjąc kolejne miejsca tamte, założone na początku po prostu sobie rosną. :lol:
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Witajcie wszyscy którzy odwiedzili moją działeczkę :D
Arielu,barbarko,Mario F.KaRo.Lilu Ewo 888,Grzesiu bardzo Wam dziekuje za miłe słowa i pochwały ,ale gdzie mnie do działek, które niektórzy z Was mają.po prostu staram sie jak mogę, żeby było na niej miło i przytulnie,
Grzesiu to pnącze na moim ganku to wiciokrzew Lonicera serotina ,Ma kwiaty w kształcie pająków różowo bordowo kremowe.Ja w tym roku doczekałam się kilku sztuk bo to dopiero 2 - letnia roślinka, ale mam też drugi wiciokrzew gdzie kwiaty wyglądaja tak samo, tylko mają inny kolor To zdjecie[które wysyłam] to działka sąsiadów moich dzieci , tam jest ten drugi wiciokrzew .Lonicera Tellmanniana. Jak zobaczyłam ten wiciokrzew z tymi cudnymi kwiatami, musiałam w tym roku go dokupić Obrazek
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

no faktycznie imponujący... ja mam wiciokrzew ale dopiero pierwszy rok i zapowiada się na razie 1 kwiatek tylko :)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Prześlicznie masz Grażynko! Pięknie kwitnące krzewy i wcale niemało kwiatów! Balkon tak kolorowy, ze aż się chce usmiechać :D Naprawdę widać Twoją pracę, a roslinki odpłacają Ci się jak mogą.

Grażynko, mam pytanie: na 16 stronie pokazałaś taką blado-liliową różę, do jakiej wysokości ona dorasta? Poszukuję róży w tym kolorze, której wysokość wynosi ok. 40 cm, niestety nie znam jej nazwy :(
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izuniu ja też nie znam jej nazwy, ale wiekszość forumowiczów ją ma .Ja kupiłam ją w tym roku miała tylko 3 kwiatki i jak na razie ma wysokość ok.50 cm. :cry:
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ech, to znaczy, ze pewnie będzie wyższa :( A czy ona pachnie? Moze ja niedokładnie pamietam wysokość tej róży, ale na pewno pamietam, ze miała piękny zapach, niepodobny do zapachu innych róż.
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mnie wydaje sie że ne pachnie a jeżeli to mało intensywnie .Może gdyby ich było więcej to coś bym poczuła .Zapytaj Dorki lub KaRo ,one na pewno bedą wiedziały.Przykro mi,. że nie ptrafię Ci pomóc -ja po prostu nie przywiązuje wagi do nazw :cry: :cry: :cry:
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jeżeli nie pachnie, to to nie ta, której szukam. Tamta miała mocny zapach.
Dziękuję Grażynko, za odpowiedzi ;:168
Będę szukać dalej, choć powoli tracę wiarę, że odszukam moja różę :(
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Oj Izo ty jak ;Mały Książe; :D :D :D
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Chyba tak, Grażynko :D Tę różę pamiętam z dzieciństwa, kiedy mój ojciec miał taką małą hodowlę. Ona urzekła mnie już jako dziecko i do dziś tęsknię za nią ...
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Przyszłam niezaproszona ...więc gospodyni nie zastałam...ale pospacerowałam sobie ..przypomniałam co nie co .
:D
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak to możliwe, że nie odwiedzałaś działki przez dwa tygodnie i ona tak pięknie wygląda...?? :shock: Chyba masz tam jakieś dobre duszki, które Ci ją pilnują i doglądają :D
Zawsze chętnie zaglądam do Ciebie bo ślicznie i przytulnie na Twojej działeczce
:D
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

KaRo zawsze jesteś mile widziana u mnie :D :D :D
Aanulko działka chyba wie że ją kocham: :cry:
ostatnio zafundowała mi pełno funki które nie wiem skąd nagle pojawiły sie w kilku miejscach choć ich wcale tam nie sadziłam :shock: :shock: :shock: ,Zalazłam tez 2 sztuki mahoni :shock: nie wiem skąd i jeszcze chyba skąś mi sie zasiały astry -więc jest to miłość odwzajemniona :D :D :D
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Och Grażynko jak ja bym chciała żeby mi się funkie zasiały. Mahonię to ja w jesieni siałam z nasionek u siebie. U mnie nie wzeszła - pewnie przeniosła się do Ciebie ;:215
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”