Ankowo cz.2
- marzanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ankowo cz.2
No to dotarłam i co tu słyszę kurek jedzie a to się panny kurkowe uciesza 

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Martuś, jestem łakomczuchem, robię zapasy na zimę. Syropek ma boski aromat, herbata znim mi niezmiernie smakuje.
Marka posieję teraz, bo nasiona zeszłoroczne, dość suche. Mam nadzieję że coś z tego będzie, będę chuchać i dmuchać.
Marzanko, kiedy to jeszcze dzieciak, parę miesięcy minie zanim zacznie rządy w kurniku
Marka posieję teraz, bo nasiona zeszłoroczne, dość suche. Mam nadzieję że coś z tego będzie, będę chuchać i dmuchać.
Marzanko, kiedy to jeszcze dzieciak, parę miesięcy minie zanim zacznie rządy w kurniku

Aniu owoce mojej morwy już dojrzewają i są bardzo smaczne. Czy jest jakaś różnica między owocami białej i czarnej morwy??
- Zielona_Ania
Agnieś, nie jadłam nigdy czarnej, więc nie wiem jaka jest różnica. Na pewno oba gatunki są jadalne i oba mogą wytwarzać owoce podobnej wielkości i koloru. Moja biała jest bardzo słodka, przy czym owoce ciemne są smaczniejsze niż białe.
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Czarne są chyba bardziej słodkie, ale obydwa są smaczne
dawno ich nie jadłam 

- Zielona_Ania
Kolorki letnie i samodzielne tworzenie się wyglądu ogrodu:
Przyjemne i pożyteczne nagietki, same się wysiały i teraz zaczynają pokazywać kwiaty, będzie kilka kolorów, na pewno.

Ten dzwonek to intruz zawleczony z nachyłkiem okółkowym, ale mile widziany

Niespodzianka. W ciemnym kącie przy schodach wyrosła ostróżka. trudno o gorsze miejsce, ale sama chciała.

Przyjemne i pożyteczne nagietki, same się wysiały i teraz zaczynają pokazywać kwiaty, będzie kilka kolorów, na pewno.

Ten dzwonek to intruz zawleczony z nachyłkiem okółkowym, ale mile widziany

Niespodzianka. W ciemnym kącie przy schodach wyrosła ostróżka. trudno o gorsze miejsce, ale sama chciała.

- Zielona_Ania
Arletko, u mnie na morwę jest kolejka chętnych, z przewagą skrzydlatych stworów. Gołębie grzywacze zalatują codziennie, założę się że pierwsze skosztują owoców, których w tym roku jest niestety bardzo mało.
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Pamiętam ich smak z dzieciństwa, dość długo sąsiad je miał ale potem coś mu strzeliło do głowy i ściął drzewka
i od tamtej pory nie jadłam, ale smaku nie zapomnę
Gdyby ktoś mi zawiązał oczy i dał do posmakowania to poznałabym od razu

A ja nigdy nie jadłam morwy i nawet do niedawna nie wiedziałam, że jest coś takiego 

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Czyli masz nadzieję dochować się piskląt?Zielona_Ania pisze:Na wiosnę będę robić akcję pisklaczek
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aneczko, to zdjęcie z nagietkeim jest jak zaczarowane... 

- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aneczko, mnie też bardzo się podoba zdjęcie z nagietkiem. Dzwonek super, ale ja wszystkie dzwonki lubię, choć o takim, co to nasionka dostałaś (rapankuła) jeszcze nie słyszałam, lecę się doszkolić, czekamy na kolejne zdjęcia drobiu

- Zielona_Ania
Arletko, ja mam kilka drzew morwowych, miały być na hodowlę jedwabników w latach 80-tych
Owoce smak faktycznie mają swój, morwowy
Renatko, w czasie owocowania morwy bardzo się rzucają w oczy, bo ziemia pod nimi jest usłana owocami- w mieście to utrapienie, bo na chodniku może być lepko od soku. Za to w większych ogrodach drzewo to warto mieć.
Dominiko, będę próbować, jeśli jakaś kura przejawi instynkt i zacznie kwoczyć. Konieczne będą zabezpieczenia przed kotami, ale da się zrobić
Dzięki Aniu DS
Aniu , dzięki
Ja dopiero zaczynam dzwonki doceniać, mam bodaj 5 gatunków.
W ramach przerwy śniadaniowej zrobiłam szybki wypad na przegląd giełdy kwiatowej. Zawrót głowy
Kupiłam niewiele, bo brak funduszy: dwie tawułki (kwiat biały i bordowy) i ketmię bylinową (sprzedana jako Hibiscus moscheutos, a co będzie to się okaże ).

Renatko, w czasie owocowania morwy bardzo się rzucają w oczy, bo ziemia pod nimi jest usłana owocami- w mieście to utrapienie, bo na chodniku może być lepko od soku. Za to w większych ogrodach drzewo to warto mieć.
Dominiko, będę próbować, jeśli jakaś kura przejawi instynkt i zacznie kwoczyć. Konieczne będą zabezpieczenia przed kotami, ale da się zrobić

Dzięki Aniu DS

Aniu , dzięki

W ramach przerwy śniadaniowej zrobiłam szybki wypad na przegląd giełdy kwiatowej. Zawrót głowy

- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Ania Ty kobieto jesteś niesamowita
Co ja tu czytam ,jakieś kury ozdobne hodujesz i wykorzystujesz w kuchni
prawie wszystko co zielone ,niczym zielarka
O dzwonku rapunkuł ,to ja też nie słyszałam ,a dzwonki uwielbiam
i mam ich trochę

Co ja tu czytam ,jakieś kury ozdobne hodujesz i wykorzystujesz w kuchni
prawie wszystko co zielone ,niczym zielarka

O dzwonku rapunkuł ,to ja też nie słyszałam ,a dzwonki uwielbiam
i mam ich trochę

- Zielona_Ania
Bożenko, na razie mam 10 towarowych mieszańców i trzy małe Leghorny, więc o ozdobnym drobiu jeszcze nie ma mowy. Chcę w przyszłości mieć stadko rasowe, ale zaczynam dopiero realizować ten cel. Ten dzwonek to dostałam dzięki uprzejmości botanika, p. Wojtka z UJ. Liczę na udany zasiew, bo roślina rzadka, a korzenie ma jadalne