Fajnie, że odświeżyłas wątek PRzy okazji przeczytałam go sobie od samego początku. i obejrzałam. Cuda! Gratuluję. Zwłaszcza widok okna Miałas sporo luzu jeszcze, ciekawe jak teraz ;)
No i mam kolejny nowy nabytek .Tak się zastanawiam kiedy przestanę kupować storczyki
To ja Ci odpowiem PEWNIE NIGDY
Cześć jestem tutaj pierwszy raz i uważam, że parapet storczykowy jest genialny. Gratuluję nowych pędzików, które storczykowo zakręconych cieszą jak nic innego. Sama wiem po sobie
a propos's, fajna ściana "ceglana"-mam identyczną w łazience
Witaj Saro
Cieszę się, że podobają Ci się moje storczyki Podlewam je wodą destylowaną a jak jej nie mam, to przegotowaną. Robię to wtedy, gdy korzonki są srebrne. Te na parapetach podlewam średnio raz w tygodniu a te , które nie stoją nad grzejnikami rzadziej. Moje podlewanie polega na moczeniu storczyków w misce z wodą. Zajmuje to trochę czasu szczególnie gdy ma się dużo storczyków, ale ja lubię to robić. Mam nadzieję , że chociaż troszeczkę Ci pomogłam
Witaj , pieknosci u Ciebie
Widzę , że używasz mgiełki do storczyków , też ją mam ale czy ona coś daje według ciebie ?
Zużyłam już jedną buteleczkę i zastanawiam się nad kupnem następnej czy po prostu wlać wodę destylowaną + troszkę nawozu florowit do storczyków .
Agnieszko, stosuję mgiełkę bardzo długo i szczerze mówiąc nie wiem czy to im pomaga. Widzę ,że im nie szkodzi więc używam.
W składzie mgiełki też są jakieś nawozy, więc może Twój pomysł ,żeby zmieszać wodę destylowaną i nawóz jest dobry