Markusie, święta racja
Jeszcze 2 lata temu kupowałabym wszystko co mi się podoba, jak leci....byleby to mieć u siebie
Teraz już trochę ochłonęłam z tych zakupowych szaleństw i najpierw 3 razy pomyślę zanim coś posadzę.
A już na pewno jeżeli chodzi o drzewko czy duży krzew.
Muszę tak robić bo zauważyłam ,że jestem straszny oszołom i przesadzam wszystko po kilka razy , nawet jeżeli wcześniej
wydawało mi się ,że to będzie odpowiednie miejsce dla danej roślinki.
Jakoś nie umiem wszystkiego całościowo ogarnąć i wyobrazić sobie jak to wszystko będzie wyglądało po posadzeniu
Zawsze coś mi potem nie pasuje, niby miało wyglądać inaczej a wychodzi jak zwykle...
Nie mam talentu do tworzenia pięknych rabat, niestety...
Ale na szczęście mam Forum i zawsze jakieś Dobre Duszki naprowadzą mnie (zbłąkaną ogrodniczą owcę...hihihhi) na dobrą drogę
Ewuniu , dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
Jeżeli chodzi o cenę, to wtym przypadku chyba nie powinno być problemu bo to dosyć popularna roślinka i nie sądzę ,żeby ktoś spróbował ją ukraść. Boję się kupować drogie rośliny, które do tego są rarytaskami bo to jednak działka a nie mój własny ogród. Amatorów cudzej własności nie brakuje a jakoś nie uśmiecha mi się kupować roślin dla innych

Na wiosnę muszę zacząć się rozglądać po ogrodniczych ale zanm podejmę ostateczną dezyzję, chcę kilka razy pojechać na działkę , postać tam i jeszcze trochę pomyśleć :P ....może wizja co tam posadzić sama na mne spłynie...hihihhi.....
Dalu, czytałam o tej śliwie...faktycznie bardzo fajne drzewko
Myślałam też trochę o ozdobnych jabłonkach (chyba Ty mi je podpowiedziałaś) ale koniec końców stwierdziłam,że zamiast ozdobnych owocowych, wolałabym chyba czereśnię. Jak już mają być te owocki, to chociaż żeby był z nich pożytek...hihihih...
No i jak wcześnej pisałam , czereśnie bardzo mi się podobają ze względu na pokrój drzewa.
Romciu, głóg będziesz zamawiać w necie czy kupować normalnie?
Ja chyba jednak wolałabym zobaczyć go na żywo przed zakupem (chodzi mi głównie o wysokość).
Gdybyś zobaczyła ten głóg gdzieś u nas w ogrodniczych, to pisz do mnie o każdej porze dnia i nocy!!!!!
Jak ja za tym tęsknię