Mój azyl na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój azyl na ziemi

Post »

a to pomysł na schody w tej skarpie...
Mam nadzieję, że się uda ale zobaczymy co da się zrobic...

Obrazek

Obrazek
muszu852
1000p
1000p

Post »

na razie to są luźno ułożone belki, albe jak bedą wyrównane i wypełnione to powinny dac efekt, bynajmniej tak mi sie wydaje .... :?
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michał na pewno da ,zresztą teraz też Twój ogród jest piękny i zadbany miło się ogląda zdjęcia .
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Pięknie nawet jak uważasz że nie dokończone.Daj cynk Czekam :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę Michał, że wena twórcza Cię nie opuszcza :D Skarpę fajnie zagospodarowałeś, sporo roślinek..
Schody będą prowadziły po zielonej części , czy też zamierzasz wolne przestrzenie co nieco obsadzić??
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładne belki. Schody będą malowniczo wyglądać. Szybko Ci idzie praca przy tej skarpie :)
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Michał, schody będą rewelacyjne. To nie są chyba te podkłady, o których pisałeś wcześniej? Skarpa też fajna. Ekstra wyglądają te jałowce płożące przy kamieniach. I trochę kwitnących bylinek wmieszałeś dla koloru. Jedno tylko mi tu zgrzyta- ten bidny iglak od sąsiada przyklejony do ściany :( Toż to męczenie stworzenia!
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Fajny pomysł ze schodami..
jak posadzisz przy nich iglaki płożące, czy floksy szylaste.. będą się wylewać..
będzie super..
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Wpadłam zobaczyć co nowego. A tutaj proszę jakie zmiany ;:138
Skarpa ukończona i obsadzona. Belki dodają fajnego klimatu już się nie mogę doczekać jak to skończysz.
muszu852
1000p
1000p

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny ... :)
Geniu z pewnością da radę, ale ile czasu to zajmię nie mam pojęcia...
Stasiu dziękuję za miłe słowa, a z pewnością się do Ciebie, niebawem odezwę i powiem co i jak ...
maribat Wena hym... coś w tej głowie się dzieje ale na efekty trzeba będzie jeszcze poczekać ...
ale jak ukończe na pewno się podzielę to inf. z wami :)
Aniu Belki znalazłem w piwnicy po budowie garażu zostały, więc pomyślałem, że je sobie wykorzystam ... i też tak uczyniłem, gdyż pierwsze założenie było inne...
Cebullo tak w pierwszej koncepcji były podkłady kolejowe, ale z pewnych względuw zostały chwilowo wycofane z koncepcji... chociaż powiem, że trochę mi szkoda ale cóż bywa czasem, że nie można mieć wszystkiego co się chce... a roślinki to moja Ż zaczeła sobie kombinować z tą skarpą.. i dlatego się pojawiły... A co do thuji to specjalnie posadzona więc nie ma się co o nią obawiać poradzimy sobie razem ...
lisko z pewnością roślinki płożące pojawią sie w tej koncepcji.. nie pominę tego :)
Kasiu i Tomku dziękuję za wizytę, trochę się dzieje gdyż już późna pora a tu lało i leje równo, że mało co można porobić ...:)
muszu852
1000p
1000p

Post »

Igorze aksamitkji to przeciw ślimakom sadze, a że dość ładnie kwitną to czemu nie ...
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej :)

pozdrawiam Michał..
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

Michał - ja jak zwykle będę szczery, ale na pewno się na mnie nie obrazisz :wink:. Jeśli zrobisz schody z tych nieimpregnowanych belek to Ci zmurszeją w 3-4 lata i trzeba będzie od nowa robić. Moją opinię o tui przylepionej do ściany już znasz - nie popieram pomysłu. Fajny pomysł skarpy w formie tarasów, ale... te drewniane płotki oporowe rozpadną się w parę lat i przestaną pełnić swoją funkcję. Kolejna sprawa to te płożące jałowce. Zarosną Ci całą skarpę, i nie będzie widać innych roślin, chyba że to jakieś miniatury, albo będziesz je trzymał w ryzach i ciął.

Nie bierz sobie moich "uwag" za bardzo do serca, najwyżej z czasem zobaczysz jak to wszystko będzie się zachowywać i wtedy dokonasz poprawek ;:108.

Pozdrawiam :wit
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
muszu852
1000p
1000p

Post »

arkandorze... dzięki za uwagi...
ale:
1. Belki to teraz tylko prowizorycznie leżą, bedą miały impregnat i lakierobejcą pociągne z uwagą szczegulną na prominie UV.
2. Jałowce hym ten srebrzysty to normalna forma Rockery Gem i z nim się liczę na przesadkę za 2 lata gdyż in ma tylko chwilowe miejsce tutej, bo nie byłi innej możliwości...a ten żółtawy to Golden Carpet typowy skalniakowaty więc z nim nie bedzie kłopotu...
3. Thuja rośnie specjalnie więc nie wiem czemu każdy się tak dziwi, ona bedzie formowana od ściany w stronę skarpy, dlatego jest tak blisko posadzona.
4. rolboordery są tylko aby stwożyć zarys skalniaka co 2 lata wywalam je na ognisko, gdyż wiem , że przegniwają i to nawet impregnowane... w ich miejsce wstawie kamienie, które pierw muszę znaleźdz i wtedy bedzie wszystko w pożądku...

Dzięki, że poświęciłeś chwilę na to aby obejrzeć moje dzieło które jest dopiero w procesie twórczym i na pewno nadejdą zmiany :)

pozdrawiam Michał i zapraszam częściej ...
Awatar użytkownika
swirogrodowy
100p
100p
Od: 16 wrz 2009, o 23:12

Post »

Super, świetna robota ;:138
Mam nadzieje ,że wyjdą te schody bo zapowiadają się bosko.Co do jałowca to pewnie będziesz musiał faktycznie go przesadzić ,bo się rozrośnie, ale przez dwa latka będzie się świetnie sprawdzał w tym miejscu .Dosadź tylko te floksiki i będzie pięknie :D
Wystarczy mi słonko ,zero śniegu i mój ogród . Marzena :)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Michale fajną sobie rabato- skarpę wymyśliłeś.
Masz taki teren pochyły, czy ziemi nawiozłeś? :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”