Też tak myślę Aniu, trzeba poczekać.AniaDS pisze:Krysiu, to na Charlsa nie wygląda, ani z układu płatków, ani z ich ilości.
Ale poczekaj na następne kwiaty, może będą pełniejsze, bardziej zbliżone?
Tak, czy siak piękna i tak jest i to bardzo

A róża może okazać się jakimś nowym różanym dzieckiem polskich hodowców

Spróbuję Wiesiu poszperać w internecie, może przejdę na fotosik.abeille pisze:Coraz fajniejsze fotki robiszKrysiu, a ja jestem na tinypic i nie ma żadnych ograniczeń,
mam już około 2000 zdjęć wklejonych i
ciągnę dalej za darmo, po co płacić i się denerwować bo albo są ograniczenia, albo za wolno się wklejają, albo nie ma się prawa...
A jeśli chodzi o jakość zdjęć, to pomogła mi w tym koleżanka Marysia Amba z forum.

To ona rozeznała się na moim aparacie.

Iza na początku miałam kilka sztuk rododendronów na jednej rabacie.liska pisze:Ignis ale dałaś azaliowo rododendronowy popis![]()
Powiedz ile tego masz... około?
Czy masz je na jednej rabacie? Czy też w całym ogrodzie?
Ale okazało się, że one są bardzo wymagające i wrażliwe.
Wszystkie cudowne rady o ich ochronie zimą można było wyrzucić .
Po każdej zimie w zależności od tego, czy była lekka, prawie bezśnieżna, czy też mroźna,
czy z dużymi opadami śniegu zawsze coś się z nimi dzieje nie tak.
Tu Catawbience Grandiflorum już jest tylko na zdjęciu:

To była taka rabata z wrzosami, wrzośćsami, pierisami, jałowcami i rododendronem.
Teraz wygląda trochę inaczej.

A te w jednym ciągu wśród niezapominajek, też dwa z nich już musiałam wymienić i teraz ta rabata już nie jest tak fajna.

Dlatego ostatnio postawiłam raczej na azalie.
Te przynajmniej mają co roku nowiutkie i świeże listki, a nie wiecznie poprzemarzane czy pogryzione jak rododendrony.

No fotosik bardzo mi się podoba