Mój ogród od początku...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród od początku...

Post »

Marku to ty jesteś już przygotowany do Halloween z tymi tykwami.jak się ta jukka nie przyjmie to już nie kupuj bo u mnie ich w brud

ogród u stop klasztoru
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Alinko :wit już tak bliżej :;230 jukka się przyjmie , na pewno , pozostałe dodatki też ,,, dzięki za pamięć ;:3
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już odpowiadam na pytania :

eukomis malwy są u nas od zawsze , czasem nawet tam gdzie nie chcemy aby rosły .... teraz posiałem bardzo ciemne wręcz czarne , już puściły listki i rosną....

renim wszystko wskazuje że tak , ponoć te odmiany muszą się piąć ponieważ na ziemi gniją , źle wiążą owoce i są później zniekształcone , choć oglądałem program o ich uprawie w USA i tam rosną tylko na ziemi , pewnie inna odmiana ...
Po ostatnich nocach kiedy znacznie spadła temperatura odpadnie dużo maluchów , jest to znak że roślina sama wie co dla niej najlepsze , zostawiła tylko te największe -- skubana ;:224
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dzisiaj zwykły dzień roboczy : trawa , trawa i jeszcze raz trawa .......i kosiarka .... :;230
trzeba odrobić zaległości spowodowane pękniętym nożem oraz przecierpieć komary i bąki .....i swędzące bąble ...

posadziłem rownież podarki od Alinki : trawkę i jukkę --- niech rosną ;:138

wielka niespodzianka na sam koniec , siedziałem przy budlejach i obserwowałem dziesiątki motyli , które je odwiedzają , i nagle coś przeleciało nad głową i zaczęło latać wokół kwiatów :tan o mało się nie zabiłem jak biegłem po aparat i modliłem się żeby on jeszcze był na miejscu .... i był , co z tego skoro mój beznadziejny aparat nie potrafi zrobić normalnych , nie pomaga mu w tym sam owad który mach skrzydełkami około 80 razy na sekundę zdjęć ..... ;:223

to fruczak gołąbek w okresie maj - czerwiec motyle te przylatują do Polski z południa Europy, składają jaja a pod koniec sierpnia do października możemy podziwiać okazy, które wykluły się już u nas .
Strasznie mi się podobają , uwielbiam je oglądać jak latają i piją nektar z kwiatów zawisając na moment w powietrzu , kiedy mieliśmy surfinie i petunie często je widywałem , teraz niespodzianka - strasznie długo szalał na budlejach , aż motyle były zazdrosne i zaczęły go nie wiadomo czemu gonić ...

Obrazek..Obrazek
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzej dzięki , ale to zaledwie trzy z ponad 26 zdjęć , które zrobiłem , niestety ten gość jest za szybki dla mnie ;:224
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

markonix pisze:Andrzej dzięki , ale to zaledwie trzy z ponad 26 zdjęć , które zrobiłem , niestety ten gość jest za szybki dla mnie ;:224
Marku jak się okazuje Ty też wystarczajaco szybki :uszy Zgadzam sie z Andrzejem, też próbowałam łapać pioruny :roll:
Foteczki cudne ;:63
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bo do piorunów najlepsze są stare aparaty kiedy można było trzymać w nieskończoność wciśnięty spust migawki i czekać na strzał.... teraz są takie również cyfrowe , ale cena z kosmosu ;:224
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Farciarz :) nie tylko zobaczył, ale i sfocił ;:63
Fruczaka widziałam tylko dwa razy.... i to w czasach przedcyfrowych ;)
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ten znowu coś wymyślił jak nie cibory to fruczaki a może byś ofocił wreszcie jakiegoś wróbla i zaczął hodować marchewkę bo co chwile zaskakujesz mnie czymś nowym i nie nadążam z szukaniem informacji w necie na temat tych nowości

ogród u stop klasztoru
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dzisiaj przyleciał po 16 , a zazwyczaj latały wieczorem , nawet był czas kiedy po godzinie 19 siedziałem na balkonie z aparatem i czekałem ...., czekałem i nawet tam jadłem :;230
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinko fajnie że jesteś , marchewka u nas ma zazwyczaj 4-5 cm długości , więc nie poszaleję z fotkami ....wróbli u nas dostatek i chwała im za to , mam tylko jedno zdjęcie kiedy sójka jak go złapała i go oprawia na sośnie.... ;:137
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

markonix pisze:dzisiaj przyleciał po 16 , a zazwyczaj latały wieczorem , nawet był czas kiedy po godzinie 19 siedziałem na balkonie z aparatem i czekałem ...., czekałem i nawet tam jadłem :;230
Ehhhh.... gdybym miała szansę na to, że przyleci to by mnie wołami nie odciągnęli :;230
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jesteś szalony ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jako że nastała niedziela i można troszkę popstrykać kilka moich pstryków :
na początek datura żółta , strasznie późno kwitnie , generalnie dla niej rok raczej stracony ..ale pachnie cudnie
Obrazek

Obrazek

tutaj moje budleje , może tak tego nie widać , ale mają prawie 2 metry wysokości ...

Obrazek

zakwitła malutka fuksja , przezimowała i rośnie

Obrazek

reszta później bo ktoś się zbliża......
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

mam nadzieje, że przyjaciel, a nie wróg odciągnął Cię od monitora :D Marku dorodne masz budleje, szczególnie biała jest urokliwa, bo rzadziej spotykana w ogrodach. Powiedz mi, czy fuksja zimowała w gruncie :?: wpadnę jeszcze później, aby zobaczyć resztę zdjęć :wit
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”