Zielona Aniustrasznie się ciesze ze wpadłaś, będziemy się wymieniać wrażeniami co do kurek. U hodowcy u którego kupiliśmy kury powiedział ze jajka wysiadują tylko i wyłącznie kury jedwabiste czyli te które ty masz. Podobno super kwoki.Nasze dają od 180 do 200jajek rocznie do 3 lat. Kolor i wielkość jajek zależy od jedzenia, warunków życia itd. ale normalnie zawsze zostają w barwie czekoladowej.
Po dwóch dniach chowania się za kurnikiem, nareszcie wyszły z ukrycia. Podcięliśmy trochę skrzydła w razie gdyby co.
Musze tez trochę podkosić trawę mam nadzieje ze nie spanikują.
oh proszę z jaka gracja się porusza

. Mam nadzieje ze z taka sama gracja da szybko jajka.
Gosiu07 bardzo dziękuje za komplementy
Mirko, jestem zadowolona z hortensji, nawet posadziłam druga ale tamta chyba z innego gatunku nazywa się 'vanille fraise'. Dała pierwszy kwiat tego roku ale muszę poczekać kilka lat by dały efekt. U nas w Bretanii jak już wspominałam przed każdym domem jest hortensja nikt nie zwraca uwagi, nawet ja. Tak wiec milo się robi jak przypominacie ze najprostsze rzeczy są piękne. A tak na marginesie tez masz hortensje ktora jest bardzo ładna
Fela szczerze mówiąc podsypałam raz granulkami

chyba za mało

Fakt ze hortensja jest cały czas na słońcu, muszę zajrzeć pod liście hihi kto wie ...Faktycznie u nas jest bardziej wilgotno wiec kwiaty się trzymają dłużej, tak sobie myślę ze trzeba by podlać bo znowu jest słonce i wiatr to szybko ziemia schnie.
Myślisz o sąsiadach którzy maja niebieskie hortensje? Zrobię fotkę wiesz, oni maja tez lawendę ze można paść !
W ubiegłym roku poprosiłam o kwiatki lawendy, są sympatyczni wiec ścięłam ile chciałam, porobiłam sobie takie torebeczki które włożyłam w pościel. Uszyłam chyba ze 20 hihi a pachną do tej pory.
Dalia chyba 'Aramis' zakwitła nie do końca, ale jest.
Jak widzę ze kiwi i orzechy są na drzewach to mi się przypomina jesień. A ja jesieni nie lubię i tak jakoś nostalgicznie się robi ...