Dawno nie odwiedzałam twojego ślicznego ogrodu , pięknie kwitnie piwonia krzewiasta ,jeszcze nie mam żadnej ale są na liście ,u mnie kwitnie piwonia majowa . Natomiast twoje azalie są już piękne i duże ,widoczne z daleka , moje tez ładnie kwitną oprócz japońskich ,które trochę na wiosnę przemarzły i musiałam ich sporo przyciąć też mam taki żylistek i dokupiłam sobie różowy ale o obieli jeszcze nie słyszałam też ładnie wygląda .. ale najładniejsze jest oczko wodne , kiedy ja swoje zrobię ??? mam już folię ,kamienie i miejsce tylko jak zaczęłam kopać to wnuczek zaczął w nie włazić i muszę czekać aż dokończą ogradzać ogródek przydomowy ...Może wreszcie wyrośnie z włażenia do każdej kałuży i będę mogła poprawić oczko wodne przy szklarni z którego musiałam na razie zrezygnować ...
Zeniu no niestety o piciu kawki na balkonie na razie mogę zapomnieć, jest zimno i pada ciągle deszcz więc ptaszkom nie przeszkadzam.Kosy przez trzy lata nie budowały gniazdka w tym miejscu bo sąsiedzi mieszkający nademna kupili sobie kota perskiego i ptaszki się bały,Już nie mieszkają i ptaki powróciły. Tak się cieszę z powrotu ptaków.
Tosiu to prawda że pięknie śpiewają.U mnie są kosy a u ciebie sikorki.U mnie przez cała zimę wisiała słoninka ze słonecznikiem i lnem dla sikorek i żadna się nie zjawiła.
Janeczko jak sie ma małe dzieci to niestety o oczku trzeba zapomnieć . U nas w tym roku utopiło się dziecko w bardzo malutkim oczku wodnym i było podobno pilnowane.
Gosiu żeby tylko przestało w końcu padać,w sobotę musiałam wykopać jeszcz niedojrzałe tulipany bo zaczeły gnić w ziemi, liście im zpleśniały i zgniły wcześniej to i cebulki zaczeły gnić, cebulki są takie małe to chyba w przyszłym roku z nich nie będzie kwiatów.Szkoda bo tak ładnie kwiatły
Halinko , rodzinka kosów - słodziaki .
Kwiaty bardzo dzielne , mimo okropnej pogody , mimo , że deszcz je niszczy , a one dzielnie kwiną , bardzo delikatne powojniki i bożykwiat - są piękne
HALINKO pięknie kolorowo u Ciebie . Niestety nie pojechałam gdyż musiałam zmienić plany na dzien dzisiejszy . Bożykwiat piękny tak się namyślałam na wystawie czy go kupić a teraz żałuję . Wydawał mi się taki malutki
moje powojniki ładnie rosną ale jeszcze żaden nie kwitnie ,chyba są późniejsze .. też ładnie kwitną ci irysy i łubiny , tez mam je w swej kolekcji a boży kwiat też sobie dokupiłam wygląda ślicznie ...
Halinko specjalnie dla Ciebie poszperałam po starych numerach Mojego ogrodu... i znalazłam informację o piwoni, która zmienia barwy. Cytuję:
"Shima Nishiki. Delikatna odmiana z grupy suffruticosa, osiąga 150 cm, wolno rosnąca. Wyróżnia się ładnymi biało-czerwonymi kwiatami wielkości 15 cm. W dwóch kolorach kwitnie po 2 latach, wcześniej na czerwono."
Halinko, jak na taką pogodę, to masz naprawdę kolorowo i bardzo pięknie! Powojniki cudne!
Melduję, ze Dr Rupel i Multoblue rosną i wyglądają na razie bardzo dobrze Ten trzeci niestety nie dał znaku życia
Gratuluję kosiej rodzinki
Buziaki!