Cudna będzie ta rojnikowa rabatka. Zazdroszczę Ci miejsca i możliwości. Co do zimy... to do pocieszeania powiem, że mnie też padły hebe i kilka wrzosów, niestety...
Pozdrawiam
Iwona
Miiriam-Czy liczyłaś ile masz tych rojników?Nie wiedziałam,że są aż tak zróżnicowane.Grzęda rojnikowa zapowiada się bardzo ciekawie.U nas burza była jedynie w śródmieściu i to krótka,szczęśliwie z mała ilością wyładowań atmosferycznych.Języczki mi się rozrosną z pewnością i jesienią będę mogła się podzielić.W Podwórkowym mają podręcznikowe warunki,wiesz?Zobaczę jak plan zajęć na studiach i Studium Podyplomowym i na pw dam znać kiedy wybiorę się do Myślenic na zakupy.
Ewuś
OOO to mogłybyśmy się spotkać
Albo w Myślenicach - albo u mnie - jakieś 14 km za Myślenicami
I wtedy podrzuciłabym Ci roślinki ... od razu przejrzyj mój ogród - gdybyś coś jeszcze wypatrzyła - to ja chętnie się dzielę
A języczki chętnie przygarnę - jak już będą tak duże , że będzie można je podzielić
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Iwcia&Patyrek - Rabatka owszem , ładna.. tyle , że nie moja
Zaraziłam kogoś miłością do rojników Zostałam poproszona o zakupienie ich i posadzenie .. na targach na Klimeckiego kupiłam 36 doniczek .. w sobotę posadziłam
A teraz będę się przyglądać jak się rozrastają
A swoją drogą - w moim ogrodzie też mam dość duży zbiór - tylko nie tak ładnie wyeksponowany .. ale już myślę nad tym - i mam plan zmian Tylko, czy starczy czasu ???
kurczę Krzysiu - Ty mnie nawet nie strasz - bo ja tu całą dyskusję próbowałam rozpętać przed sadzeniem .... wszak to NIE W MOIM OGRODZIE... i nikt nie mówił, że mam całkowicie usunąć folię ...
Nacięłam ją na krzyż, podwinęłam brzegi - wykopałam dołek, wymieszałam z piaskiem - wsadziłam rojnika .... i mam nadzieję, że się ukorzenią ... bo mi szef głowę urwie
ale dowiedziałam się przynajmniej o hebe..
że odbije..
hmm a miałam wykopać.. tylko pada..
No rabata rojnikowa będzie zjawiskowa.. niech się to wszystko porozrasta...
super pomysł..
i pewno sporo pracy Cię kosztowało.. jeszcze nie u siebie ..
Bernadetko taki grad miałas?
Masakra..
Masz jakieś straty w ogrodzie?
Ale rojniki to mnie bardziej zachwyciły. Oj jaki będzie miły dla mojego oka widoczek. Pokazuj proszę jak będzie ta rabatka wyglądała w miarę ich rozrostu.
Ja czekam z niecierpliwością na kiermasz pod igiełką tam w tamtym roku widziałam ich sporo ;) Może i mnie się uda podobierać.
witaj beniu -jak poszło sadzenie. opuncja dla ciebie zadołowana .rojniczki są piękne tyle gatunków mam od ciebie że nawet nie wyobrażasz sobie jak się cieszę.
Bernadetko - aż mną dreszcz wstrząsnął na widok tego gradu Brrrr
Rojniki super! Rabata zapowiada się interesująco. Mam nadzieję, że będziesz mogła robić im zdjęcia w ciągu lata? Chętnie pooglądam
Grad o tej porze to koszmar dla roślin i dla ogrodników. Współczuję!.
Za rojnikami na pewno rozejrzę się na targach, bo narobiłaś mi apetytu na nie.
Narcyza z fotki nr 2926 kupiłam dwa lata temu na all.