Ogród Joli
Re: Ogród Joli
Jolu a co sądzisz o posadzeniu żarnowca...zimozielony i w sezonie jak kwitnie piękny widok 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
JOLKA
A może kupili sobie nową lornetkę.
Puść im "Lornetkę" Golców
A może kupili sobie nową lornetkę.
Puść im "Lornetkę" Golców
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu! Najlepiej podsadzić zimozielonymi,bo liściaste wiadomo....zgubią liście i ....między gałązkami piękne widoki dla sąsiada
Ja mam też podobny problem,bo mam z trzech stron sąsiadów -jak to na działkach...niestety.Tam gdzie były największe "prześwity" po prostu wsadziłam zwykłe tuje,szybko urosły i mam zieloną ścianę jako tło do innych nasadzeń.

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu,u mnie żarnowce powymarzałay,a miałam takie piękne 

Nie, Jolu, absolutnie nie podsunęłaś mi żadnego pomysłu tą lornetką. Po prostu na lubelskim osiedlu, na którym kiedyś mieszkałem, był Pan używający lornetki (sąsiedni blok, naprzeciw). Skojarzyłem ten "niewinny" przedmiot właśnie z nim.
Śniegu dosypało? Niedziela ma być śnieżna, ale bez kataklizmów.
Śniegu dosypało? Niedziela ma być śnieżna, ale bez kataklizmów.
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Kochani bardzo dziękuje za odzew w temacie moich nasadzeń.
Aga żarnowiec stanowczo odpada chociaż nie ukrywam ze jest cudny ale miałam w ogrodzie pięć i wszystkie przemarzły, pewnie jeszcze nie raz się skuszę żeby kupić i posadzić ale w tym niby żywopłocie to wolała bym coś trwalszego.
Malina thuje były brane pod uwagę i są rozważane ty bardziej że będziemy zakupować większą ilość szmaragdów bo mamy kawałek ogrodzenia do obsadzenia, ale podobno jest nowa odmiana podobna do Szmaragów tylko wolniej rośnie, mój M ostatnio przeprowadził wywiad w Końskowoli.
Leszcyna nie jestem pewna czy by pojął aluzję jest za "cienki" , całe szczęście że sypialnia jest z drugiej strony.
Marcin dostawa śniegu trwa ale nie wygląda to tragicznie też mam nadzieję że nie będzie kataklizmu ,ale słyszałam że już niektóre rejony sparaliżowane i znowu zima zaskoczyła niektóre służby.
Aga żarnowiec stanowczo odpada chociaż nie ukrywam ze jest cudny ale miałam w ogrodzie pięć i wszystkie przemarzły, pewnie jeszcze nie raz się skuszę żeby kupić i posadzić ale w tym niby żywopłocie to wolała bym coś trwalszego.
Malina thuje były brane pod uwagę i są rozważane ty bardziej że będziemy zakupować większą ilość szmaragdów bo mamy kawałek ogrodzenia do obsadzenia, ale podobno jest nowa odmiana podobna do Szmaragów tylko wolniej rośnie, mój M ostatnio przeprowadził wywiad w Końskowoli.
Leszcyna nie jestem pewna czy by pojął aluzję jest za "cienki" , całe szczęście że sypialnia jest z drugiej strony.
Marcin dostawa śniegu trwa ale nie wygląda to tragicznie też mam nadzieję że nie będzie kataklizmu ,ale słyszałam że już niektóre rejony sparaliżowane i znowu zima zaskoczyła niektóre służby.
-
- ZBANOWANY
- Od: 4 lip 2010, o 10:40
Jolu Datury naprawde robią wrażenie ... moja daturka również w tamtym roku kwitła w piwnicy heh i miała nawet coś z6 kwiatów...mmm jaki zapach był piękny.... Powiedz m tylko czy ty przycinasz na wysokośc swoje datury na zimę czy całe wykopujesz i wnosisz? 

- jola1
Adrian datury przycina bo nie zmieściły by mi się w garażu a po za tym w tym roku w gruncie tak się rozrosły ze nie dali byśmy rady z synem ich wykopać a jeszcze trzeba je wsadzić do donicy.Już teraz wszystkie wypuściły zielone pędy chociaż biała pełna rozwija się najwolniej. Ja od lutego zacznę je nawozić.
-
- ZBANOWANY
Wiesz mi się udało tak około 1,5m wykopać i wnieśc do pokoju mysalłem że bd sobie dalej kwitła bo miała masę pąków ale niestety.... omdlała i musiałem ją przyciąć i wnieść do piwnicy
Masz..białą pełną?;> Hejjj Jak coś to ja się pisze jakbyś znalazła jakiegoś badylka jej
a jakie masz jeszcze aj mam jeszcze pomarańczową....zółtą i białą ;p

- jola1
Też mam pomarańczową/żółtą/ to ta co kwitnie i jeszcze różową. Adrian ja kiedyś wnosiłam z donicami do mieszkania z tarasu bo pięknie kwitły ale w mieszkaniu szybko zrzucały liście i większość pąków a i zapach w mieszkaniu był bardzo duszący i mniej przyjemny niż na świeżym powietrzu.
-
- ZBANOWANY
Teraz już wiem to z własnego doświadczenia heh

Ja z rewizytą! Ależ tu przestronnie, pięknie! a naj, naj najpiękniejsze... moje najulubieńsze płaczące
Lubię pendule - i nie wiem dlaczego, ale mam je ochotę objąć 

- jola1
Wendy cieszę się że podoba Ci się u mnie .
U nas dzisiaj powrót zimy i to dosyć intensywny, sypie od rana raz mniejsze płatki a raz jak by ktoś pierze sypał.Byłam trochę na dworze żeby pomęczyć sukę i jest taka cisza, nawet szum samochodów z ulicy mocno przytłumiony.
U nas dzisiaj powrót zimy i to dosyć intensywny, sypie od rana raz mniejsze płatki a raz jak by ktoś pierze sypał.Byłam trochę na dworze żeby pomęczyć sukę i jest taka cisza, nawet szum samochodów z ulicy mocno przytłumiony.
- jola1
Iga witaj
Ten śnieg to od Zyty, jak rozmawiałam z nią w piątek to wróciła właśnie od odśnieżania.

Ten śnieg to od Zyty, jak rozmawiałam z nią w piątek to wróciła właśnie od odśnieżania.