Ogród Joli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Joli

Post »

Jolu a co sądzisz o posadzeniu żarnowca...zimozielony i w sezonie jak kwitnie piękny widok :wink:
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

JOLKA
A może kupili sobie nową lornetkę.
Puść im "Lornetkę" Golców
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu! Najlepiej podsadzić zimozielonymi,bo liściaste wiadomo....zgubią liście i ....między gałązkami piękne widoki dla sąsiada :;230 Ja mam też podobny problem,bo mam z trzech stron sąsiadów -jak to na działkach...niestety.Tam gdzie były największe "prześwity" po prostu wsadziłam zwykłe tuje,szybko urosły i mam zieloną ścianę jako tło do innych nasadzeń.
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu,u mnie żarnowce powymarzałay,a miałam takie piękne :oops:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
merle
200p
200p
Od: 29 lis 2010, o 10:00

Post »

Nie, Jolu, absolutnie nie podsunęłaś mi żadnego pomysłu tą lornetką. Po prostu na lubelskim osiedlu, na którym kiedyś mieszkałem, był Pan używający lornetki (sąsiedni blok, naprzeciw). Skojarzyłem ten "niewinny" przedmiot właśnie z nim.

Śniegu dosypało? Niedziela ma być śnieżna, ale bez kataklizmów.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Kochani bardzo dziękuje za odzew w temacie moich nasadzeń.
Aga żarnowiec stanowczo odpada chociaż nie ukrywam ze jest cudny ale miałam w ogrodzie pięć i wszystkie przemarzły, pewnie jeszcze nie raz się skuszę żeby kupić i posadzić ale w tym niby żywopłocie to wolała bym coś trwalszego.
Malina thuje były brane pod uwagę i są rozważane ty bardziej że będziemy zakupować większą ilość szmaragdów bo mamy kawałek ogrodzenia do obsadzenia, ale podobno jest nowa odmiana podobna do Szmaragów tylko wolniej rośnie, mój M ostatnio przeprowadził wywiad w Końskowoli.
Leszcyna nie jestem pewna czy by pojął aluzję jest za "cienki" , całe szczęście że sypialnia jest z drugiej strony.
Marcin dostawa śniegu trwa ale nie wygląda to tragicznie też mam nadzieję że nie będzie kataklizmu ,ale słyszałam że już niektóre rejony sparaliżowane i znowu zima zaskoczyła niektóre służby.
Adriano931
ZBANOWANY
Od: 4 lip 2010, o 10:40

Post »

Jolu Datury naprawde robią wrażenie ... moja daturka również w tamtym roku kwitła w piwnicy heh i miała nawet coś z6 kwiatów...mmm jaki zapach był piękny.... Powiedz m tylko czy ty przycinasz na wysokośc swoje datury na zimę czy całe wykopujesz i wnosisz? :)
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adrian datury przycina bo nie zmieściły by mi się w garażu a po za tym w tym roku w gruncie tak się rozrosły ze nie dali byśmy rady z synem ich wykopać a jeszcze trzeba je wsadzić do donicy.Już teraz wszystkie wypuściły zielone pędy chociaż biała pełna rozwija się najwolniej. Ja od lutego zacznę je nawozić.
Adriano931
ZBANOWANY

Post »

Wiesz mi się udało tak około 1,5m wykopać i wnieśc do pokoju mysalłem że bd sobie dalej kwitła bo miała masę pąków ale niestety.... omdlała i musiałem ją przyciąć i wnieść do piwnicy :) Masz..białą pełną?;> Hejjj Jak coś to ja się pisze jakbyś znalazła jakiegoś badylka jej :) a jakie masz jeszcze aj mam jeszcze pomarańczową....zółtą i białą ;p
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też mam pomarańczową/żółtą/ to ta co kwitnie i jeszcze różową. Adrian ja kiedyś wnosiłam z donicami do mieszkania z tarasu bo pięknie kwitły ale w mieszkaniu szybko zrzucały liście i większość pąków a i zapach w mieszkaniu był bardzo duszący i mniej przyjemny niż na świeżym powietrzu.
Adriano931
ZBANOWANY

Post »

Teraz już wiem to z własnego doświadczenia heh :) :;230
Awatar użytkownika
Wendy
200p
200p
Od: 26 gru 2010, o 19:10

Post »

Ja z rewizytą! Ależ tu przestronnie, pięknie! a naj, naj najpiękniejsze... moje najulubieńsze płaczące :D Lubię pendule - i nie wiem dlaczego, ale mam je ochotę objąć ;:196
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wendy cieszę się że podoba Ci się u mnie .
U nas dzisiaj powrót zimy i to dosyć intensywny, sypie od rana raz mniejsze płatki a raz jak by ktoś pierze sypał.Byłam trochę na dworze żeby pomęczyć sukę i jest taka cisza, nawet szum samochodów z ulicy mocno przytłumiony.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jolu, u nas czarno, wierzyć się nie chce..... :roll:
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iga witaj :wit
Ten śnieg to od Zyty, jak rozmawiałam z nią w piątek to wróciła właśnie od odśnieżania.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”