Żaby, jaszczurki i inne żyjątka na działce cz.1
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Józef
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
szczupak..miałem takiego najpierw w akwarium potem w oczku aż pewnego razu wyskoczył i mimo że szybko do niego wrócił ..padł.Miał wtedy ponad 50 cm.Śmiałem się że był to najdroższy szczupak ..kupowałem mu w sklepie wędkarskim karasie..takie na żywca.Cena 1 zł za sztukę.Zjadł ich pewnie ze sto co daje stówę za szczupaka.Ile za tę cenę miałbym szczupaka?
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
- krzysiek86
- Kontakt:
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wczoraj wieczorem latało takie coś:

Zdjęcie niewyraźne, ale bardzo trudno to było uchwycić. Szybko się przemieszczało od jednej pelargonii do drugiej, dosyć nieskordynowanym lotem, przed kwiatem na moment zawisało i leciało dalej. A wszyscy prawie zgodnie krzyknęli: Ooo, koliber!!!
Czy ktoś wie, co to może być?

Zdjęcie niewyraźne, ale bardzo trudno to było uchwycić. Szybko się przemieszczało od jednej pelargonii do drugiej, dosyć nieskordynowanym lotem, przed kwiatem na moment zawisało i leciało dalej. A wszyscy prawie zgodnie krzyknęli: Ooo, koliber!!!

- karpek
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
To rzeczywiście motyl - ćma - z rodziny zawisaków, fajnie, że jest ich coraz więcej (to także wynika z moich obserwacji) tylko, że nie furczak a fruczak gołąbek.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
ale jak mi siępodoba nazwa tego zdjęcia, jak się pojawia na fotosikubishop71 pisze:Wczoraj wieczorem latało takie coś:
Zdjęcie niewyraźne, ale bardzo trudno to było uchwycić. Szybko się przemieszczało od jednej pelargonii do drugiej, dosyć nieskordynowanym lotem, przed kwiatem na moment zawisało i leciało dalej. A wszyscy prawie zgodnie krzyknęli: Ooo, koliber!!!![]()

- krzysiek86
- Kontakt:
Co do kolibra to się dużo nie pomylili bo jest ta ćma nazywana Polskim Kolibrem, fajnie że odwiedziła Twoją działkę, bo jest dość ciekawabishop71 pisze:Wczoraj wieczorem latało takie coś:
Zdjęcie niewyraźne, ale bardzo trudno to było uchwycić. Szybko się przemieszczało od jednej pelargonii do drugiej, dosyć nieskordynowanym lotem, przed kwiatem na moment zawisało i leciało dalej. A wszyscy prawie zgodnie krzyknęli: Ooo, koliber!!!![]()