Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2
Jadziu moje ogórki początkowo były pod szybami, myślę, że to trochę przyspieszyło rośnięcie, na razie wyglądają zdrowo i zawiązki jeszcze nie zółkną. Casablanca to bardzo piękna lilia, na pewno chętnie ją obejrzę u ciebie. Co do liliowców to mam ich mało bo nie mam miejsca, to są wielkie krzaczory. U mnie ślimaków też pełno.
Sylweste jesteś miły ale ja wiem, że twój ogród jest niezwykły i piękny.
Sylweste jesteś miły ale ja wiem, że twój ogród jest niezwykły i piękny.
Zenku następuje okres, gdzie letnie kwiaty ukazują swoje piękno, na pewno róże i lilie królują wśród nich ale mnie się podoba wszystko co kwitnie. Co do agrestu to naprawdę jest słodki i dobry.
Sylweste jakoś nie wierzę w to, że brak ci szczęścia, co do Rh i azalii to wystarczy trochę torfu, nawozu i półcienia a będą rosły.
Joluś to liliowiec, nazwy nie znam. Mam go od dawna a dostałam od sąsiadki. To duży krzak, córka policzyła łodygi kwiatowe, jest ich 42, na niektórych jest 10 pąków a na innych 19, czy wyobrażasz sobie ile tego jest.
Sylweste jakoś nie wierzę w to, że brak ci szczęścia, co do Rh i azalii to wystarczy trochę torfu, nawozu i półcienia a będą rosły.
Joluś to liliowiec, nazwy nie znam. Mam go od dawna a dostałam od sąsiadki. To duży krzak, córka policzyła łodygi kwiatowe, jest ich 42, na niektórych jest 10 pąków a na innych 19, czy wyobrażasz sobie ile tego jest.
Haniu mam w sumie pięć liliowców, trzy to wielkie krzaki, muszę pomyśleć co z tym zrobić. Masz rację osobna rabata rozwiązałaby problem.
Alu nie znam nazwy żadnej lilii, ponieważ opakowanie z etykietką wyzrzuciłam a w ogóle z nazwami kwiatów mam kłopot, szybko ulatują z pamięci.
Isiu moje liliowce mam od kilku lat, nie są rewelacją. Obecnie jest tyle pięknych odmian, że można dostać zawrotu głowy.
Agusiu oj rozrośnięty i lat też ma dużo, gdy teraz widzę jakie są piękne to głowa boli a ja nie mam gdzie sadzić. Ten pierwszy pomidor będzie na pewno bardzo smaczny.
Miłym gościom serdecznie dziękuję za ciepłe i pochlebne słowa.
Kilka dzisiejszych fotek. Kwiatów coraz więcej. Na ostatnich ogórki, które jutro będą w słoju.

Alu nie znam nazwy żadnej lilii, ponieważ opakowanie z etykietką wyzrzuciłam a w ogóle z nazwami kwiatów mam kłopot, szybko ulatują z pamięci.
Isiu moje liliowce mam od kilku lat, nie są rewelacją. Obecnie jest tyle pięknych odmian, że można dostać zawrotu głowy.
Agusiu oj rozrośnięty i lat też ma dużo, gdy teraz widzę jakie są piękne to głowa boli a ja nie mam gdzie sadzić. Ten pierwszy pomidor będzie na pewno bardzo smaczny.
Miłym gościom serdecznie dziękuję za ciepłe i pochlebne słowa.
Kilka dzisiejszych fotek. Kwiatów coraz więcej. Na ostatnich ogórki, które jutro będą w słoju.

Jadziu języczka rośnie prawie w cieniu to dlatego jest taka duża. Ogórki przez te upały tak szybko urosły. Kiciuś to Filipek stały mieszkaniec na działce. Dzięki za ciepłe słowa.
Asiulko miło, że odwiedziłaś mnie, dziękuję za pochlebne słowa. Rzeczywiście w ogrodzie spędzamy dużo czasu, trochę odpoczywamy lecz częściej pracujemy.
Asiulko miło, że odwiedziłaś mnie, dziękuję za pochlebne słowa. Rzeczywiście w ogrodzie spędzamy dużo czasu, trochę odpoczywamy lecz częściej pracujemy.