W moim ogródeczku ... Halina,cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko ta bylinka to nie jakaś , tylko zawciąg nadmorski
czy u Ciebie też było dzisiejszej nocy tak zimno jak podawała Hanka :?: :?: :?:
Siewki ciemierników mogę Tobie wysłać. :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halina Kwak pisze:Agnieszko, ślicznie dziękuję, jutro sprawdzę nasionka sasanek :D

A oto moje sasanki :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Halinko sasaneczki masz inne niż moje, więc wyślę Ci nasionka wszystkich moich kolorków. Zaraz wstawię u siebie w wątku kolorki swoich sasanek, żebyś mogła zorientować się w moich kolorkach.Czy ta granatowa to ma naprawdę taki kolor, czy aparat troszkę przekłamał :shock: :?: bo jest niesamowita, takiej jeszcze nie widziałam. Halinko ja poproszę na podmiankę nasionka Twoich sasanek :lol: A jeszcze mam pytanie, piszesz, że wyślesz mi nasionka żarnowców, to je się wysiewa :shock: :?:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Halinko, trochę się boję takich ekspansywnych roslin, ale ... on jest taki piękny! :D
Wyjątkowy tez jest czerwony żarnowiec :D No i sasanki sliczne.
Ja też wreszcie dochowałam się swojej sasanki z nasion, bo sadzonka którą kupiłam 3 rok karłowacieje :roll: To urocze kwiaty zarówno kiedy kwitną, jak i po kwitnieniu :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Agnieszko, ta sasanka na drugim zdjęciu jest bardziej fioletowa, aparat troszkę przekłamał. Nasionka zbiorę dla Ciebie z wszystkich sasanek.
Żarnowce wysiewa się z nasionek, a w zasadzie (ponoć) one same się wysiewają. U mnie żarnowce, jak większość roślin, rosną w trawie i ja tych małych siewek jakoś nie widzę :oops:

A teraz dla Ciebie sasanki z dzisiejszego dnia :D

Obrazek

Obrazek

Olu, dziękuję ślicznie, już się cieszę na te nasionka ciemierników ;:54 Wiesz, że jak wiosną kupowałam nasiona, to szukałam nasionek ciemiernika, ale jakoś nie udało mi się ich spotkać.
Olu, u nas w nocy nie było zimno.

Monisiu, dziękuję za miłe słowa :D
Białe piwonię są bardzo piękne. Trzymam kciuki, żeby jeszcze ślicznie pachniała :lol:

Maryniu, szkoda, że tak krótko mogłaś się cieszyć swoimi żarnowcami :? Moje rosną w osłoniętym miejscu, ale nornice też koło nich krążą :?

Ado, żarnowce ponoć trzeba przycinać, zaraz po przekwitnięciu, ale ja jakoś, do tej pory nie miałam sumienia ich podcinać, ponieważ w ogóle nie lubię podcinania, no i gałązki żarnowców bardzo efektownie wyglądają po przekwitnięciu. Dla mnie rewelacja :D W tym roku muszę się przełamać i troszkę je podciąć :lol:

Ewuniu, jak zbiorę nasionka, to chętnie Ci wyślę :lol:

Aluniu, dziękuję, pokażę :-D

Kochani, dodam jeszcze kilka zdjęć z mojego ogrodu, z dnia dzisiejszego i zmykam. Juto odwiedzę wasze ogrody :D

Obrazek
żywopłot z róży cukrowej, a jak pachnie :shock:

Obrazek
Jedna z róż cukrowych w zbliżeniu :D

Obrazek
żywopłot z jodełek w sadzie :lol:

Obrazek
Złotokap wieczorkiem :lol:

Dobranoc ;:100
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Ładnie tutaj, tak patrze na sasanki, u mnie niestety tylko jedna mała saodzonka na ogródku, mam nadzije że sie rozrosnie troszkę.
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 18:29

Post »

Złotokap bardzo ładny :)
Mój złotokap jeszcze nie kwitnie i nie wiem czy w ogóle to nastąpi, mam go od roku, ma około 2 metry wysokości i nic nie wskazuje na to żeby zakwitł. ... a może on kwitnie dopiero po kilku latach ?
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko przepięknie u Ciebie ;:109 żarnowiec i sasanki cudne...zresztą wszystko takie piękne ;:92

Do usłyszenia Halinko ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Zupełnie zapomniałam o tym kalendarzu i wczoraj przesadzałam rośliny. Zobaczymy czy im to nie zaszkodzi.
Halinko, masz ładne orliki. Szkoda że się tak bardzo rozsiewają.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

HALINKO ,piękne te twoje żywopłoty z jodełek i różyczek .
Szkoda tylko ,że nie mogę poczuć zapachu . :wink:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Halinko, ten żywopłot z róż przepiękny :shock: :D Złotokap mieliśmy w poprzednim ogrodzie, w tym nie ma szans...
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Halinko! U każdego podziwiam piękne orliki. Twoje też inne i piękne :!: Azalie i żarnowce również. Czy ten czerwony żarnowiec to nie jest odm. 'Lena'? Nie mogę teraz porównać, ale podobnego sadziłem w ub. roku w starym ogrodzie.
Przyjrzałem się wilczomleczowi złocistemu. Podobny trochę do wilczomlecza sosnki ale chyba większy? Czy to nasz rodzimy, łąkowy gatunek?
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Izuniu, wilczomlecz złocisty, aż tak bardzo się nie rozrasta :lol: spokojnie można go opanować. Ja nie mam z nim problemu. Zdecydowanie gorsza do opanowanie jest dąbrówka rozłogowa czy gajowiec.
Jeżeli tylko zechcesz, z przyjemnością wyślę Ci go :D

Zeberko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :D

Gulku, mój złotokap zakwitł chyba po trzecim roku bytności u mnie. Też się zastanawiałam, czy on w ogóle zakwitnie :lol:

Jollluś, dziękuję ;:168

Maju, trzymam kciuki za Twoje przesadzone roślinki :lol:
Ojjj, rozsiewają się te orliki i wszędzie ich pełno :? Byłoby lepiej, żeby się tylko rozrastały :lol: ale one chyba nie lubią podziału kępki. W tamtym roku rozdzieliłam kępkę niebiesko- białego, pełnego orlika i w tym roku ... nie ma po nim śladu :?

Jolu, żywopłotem z jodełek jestem zachwycona. Na razie urósł na wysokość ok 1,50 m, i jest cudny. Nie wiem, jak to będzie wyglądało później :?: Ja chcę, żeby był na 2 metry.
Żywopłot z róż też mi się podoba, bo cudnie pachnie, tylko, że kuje :?

Monisiu, dziękuję ;:196

Jacku, ale zadajesz trudne pytania :lol:
Żarnowce kupowałam cztery lata temu i wtedy nie myślałam o przechowywaniu etykietek :oops: Nie mam zielonego pojęcia jaka to odmiana.
Nooo, i niestety, nie wiem, czy wilczomlecz złocisty, to nasz rodzimy, łąkowy gatunek :oops: ... ja, go kupiłam na rynku :lol: ale byłabym szczęśliwa, gdyby tak było :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Witaj Halinko - jak zwykle pięknie u Ciebie, róża śliczna, piwonia, może wiesz jaka to odmiana - u mnie jeden krzak teraz kwitnie, mówią na nią "majówka".
Czekam na czerwony żarnowiec.
Ogródek EdytyB

zapraszam
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

HALINKO :!: :!: :!: Dzisiaj listonosz przyniósł ogromna pakę roślin :!: :D :!: :D Czy ty ,aby nie przesadziłaś TYLE niespodzianek :!: :!: :!: Dziękuję ;:97 :wit Przecież ja chciałam tylko orlika... :!: Teraz musisz pochodzić po moim ogrodzie i poszukać coś dla siebie koniecznie :!: :!: :!: DZIĘKUJĘ. :!:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Halina Kwak pisze: Jeżeli tylko zechcesz, z przyjemnością wyślę Ci go :D
Oj, zechcę! ;:49 ;:26 ;:50
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”