Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jarek, niczego Ci tak nie zazdroszczę na działce jak - ptaków.
U mnie nie ma, nie widziałam, wiszą kule ze 4, i karminik ściagniety z twojego ze smalczykiem ziarnami, i nic.
Powiedz w budce ala żołądź mieszka ktoś na wiosnę, bo też taką mam?
U mnie nie ma, nie widziałam, wiszą kule ze 4, i karminik ściagniety z twojego ze smalczykiem ziarnami, i nic.
Powiedz w budce ala żołądź mieszka ktoś na wiosnę, bo też taką mam?
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Grazynko mam dwie takie budki. Powiesiłem je zeszłej wiosny. W obu sikorki modre miały gniazdka i wychowywały młode.
Nie martw się. Jeśli tylko ptaki są gdzieś w Twojej okolicy na pewno ściągną i do ciebie. Nie chciałbym się chwalić, ale na 150 ogrodów w moim ROD tylko u mnie są takie widoki pięknych stadek ptaków. Coś im u mnie pasuje. Maja zawsze karmę, no i chyba odpowiada im miejsce.
Pozdrawiam - Jarek
Nie martw się. Jeśli tylko ptaki są gdzieś w Twojej okolicy na pewno ściągną i do ciebie. Nie chciałbym się chwalić, ale na 150 ogrodów w moim ROD tylko u mnie są takie widoki pięknych stadek ptaków. Coś im u mnie pasuje. Maja zawsze karmę, no i chyba odpowiada im miejsce.
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Latem jest dużo ptaków,
przylatują do oczka pić wodę, miały gniazdka w thujach,
widziałam na własne oczy.
A zimą, oprócz bażantów nie widziałam żadnego ptaka na mojej działce,
a lasy dookoła.
przylatują do oczka pić wodę, miały gniazdka w thujach,
widziałam na własne oczy.
A zimą, oprócz bażantów nie widziałam żadnego ptaka na mojej działce,
a lasy dookoła.

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Lilu to ja mam propozycje, nie do odrzucenia.
Może Jarek podzieli się z nami ... (i tu chciałam napisać swoimi ptaszkami ale mam watpliwości)
Może Jarek podzieli się z nami ... (i tu chciałam napisać swoimi ptaszkami ale mam watpliwości)

- Yaro32
- Przyjaciel Forum
No, no ptaszków się Wam zachciało.
No raczej żona by się nie podzieliła.
A tak odchodząc od tematu żartu, to mam nadzieje, ze i do Was zawitają ptaszki. Macie piękne ogrody. Co ważne dla ptactwa macie zbiorniki wodne, a to dla ptaków bardzo istotne. Sam wielokrotnie widzę, jak stadko, które posilało się u mnie leci do sąsiada i popija wodę z rynny z topniejącego śniegu. A tak na marginesie. Nie zauważyłyście mojego ujawnienia?

- Yaro32
- Przyjaciel Forum
E tam Grażynko
Po prostu zwykły prosty, skromny mazurski chłopak. Co to lubi przyrodę, pracę na działce i patrzy optymistycznie na życie. Ot taki Jarek z Mazur. 

No wreszcie już myślałem że się nie pokażesz.Yaro32 pisze:No, no ptaszków się Wam zachciało.No raczej żona by się nie podzieliła.
A tak odchodząc od tematu żartu, to mam nadzieje, ze i do Was zawitają ptaszki. Macie piękne ogrody. Co ważne dla ptactwa macie zbiorniki wodne, a to dla ptaków bardzo istotne. Sam wielokrotnie widzę, jak stadko, które posilało się u mnie leci do sąsiada i popija wodę z rynny z topniejącego śniegu. A tak na marginesie. Nie zauważyłyście mojego ujawnienia?

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Ptasich odwiedzin ciąg dalszy. Zima chyba ustępuję. Słońce świeci coraz cieplejszymi promieniami. Jak zawsze wybrałem się na działkę, aby uzupełnić karmę ptakom. Z uwagi, ze pogoda była przednia zabrałem aparat. Jak zawsze ptaki licznie odwiedziły działeczkę w poszukiwaniu karmy. Bogatki, modraszki, szarytki i dzwońce coraz większymi stadkami pojawiają się przy karmnikach. Również dzięcioł jak za każdym razem podczas mojej obecności daje o sobie znać. Co mnie cieszy sójki regularnie zaczynają odwiedzać ogródek. Widziałem tez stadko jemiołuszek lecące nad działką. Niestety odwiedziny jeszcze nie tym razem. Trudno poczekam. Były tez zięby oraz o dziwo pokazał się pierwszy w historii moich obserwacji mazurek. Okoliczność tą oczywiście odnotowałem na fotografii. Poniżej kolejne zdjęcia z moich ptasich obserwacji. Tym bardziej miło mi je zaprezentować po tak licznych komentarzach forumowiczów. Moi Drodzy myślę, ze te fotki w dalszym ciągu sprawiać Wam będą przyjemność.
Pierwsze odwiedziny Mazurka

Sikorki modre, ubogie i bogatki na działeczce.

Sójki i inne

Pozdrawiam - Jarek
Pierwsze odwiedziny Mazurka

Sikorki modre, ubogie i bogatki na działeczce.

Sójki i inne

Pozdrawiam - Jarek