Ogród Pelagii
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Keria jest fantastyczna
Nigdy nie widziałem na niej tyle kwiatów
I Twoje łany tulipanów też tobią wrażenie. Piękne zdjęcia wstawiłaś
Paciorecznik kwitnący w tym czasie? To dość osobliwe zjawisko (nawet jeśli podpędzany w domu). U mnie dopiero jeden wylazł z ziemi. Ale nie bawię się w podpędzanie, więc są później.

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Cześć Jacku !
Dzięki za pochwały, cieszę się, że Ci się podoba !
Kanna już rugi raz zakwitła w domu, bez pędzenia kwitną dopiero wrzesień - październik.
Wiesiu i Basiu !
Ta skrzynka jest na parapecie w kuchni, intensywnie niebieska roślina to cyneraria - popielnik, trzeba będzie ją w czerwcu wymienić.
Olu !
Cieszę się z tego pierwszego kwiatka, canny muszą poczekać, aż przesadzę tulipany.W moim mieście sadzą na kwietnikach taką odmianę z brązowo - bordowymi liśćmi ,jest piękna.
Pozdrawiam Was serdecznie.
:P
Dzięki za pochwały, cieszę się, że Ci się podoba !
Kanna już rugi raz zakwitła w domu, bez pędzenia kwitną dopiero wrzesień - październik.
Wiesiu i Basiu !
Ta skrzynka jest na parapecie w kuchni, intensywnie niebieska roślina to cyneraria - popielnik, trzeba będzie ją w czerwcu wymienić.
Olu !
Cieszę się z tego pierwszego kwiatka, canny muszą poczekać, aż przesadzę tulipany.W moim mieście sadzą na kwietnikach taką odmianę z brązowo - bordowymi liśćmi ,jest piękna.
Pozdrawiam Was serdecznie.
:P

- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
kanna już kwitnie ???? wow ...
złotlin pięknie wygląda taki cały w kwieciu - mój na wsi przemarzł i odbija od dołu ale Twój to piękna kępa
złotlin pięknie wygląda taki cały w kwieciu - mój na wsi przemarzł i odbija od dołu ale Twój to piękna kępa

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09

Karolu !
Jesteś bardzo miły, ale tym razem cyknęłam fotkę w innym ogrodzie !
Wrzuciłam zdjątka majowego ogrodu; widok zewnętrznego plotu ( w koszu była fuksja )
Irysy i wielosiły oraz dąbrówki, dzwonek dwuletni i na końcu moja papierówka ( będą owocki hurrra !)
Pozdrawiam Was Wszystkich.

Edit. Dziś zero ogrodu, pędzę zaraz na spotkanie z dawno nie widzianą koleżanką ,( będzie mała libacja w pracowni )