Cynthia pisze:Agnieszko zaczęłaś u mnie temat tawuł ,dziewczyny wychwalają tawułki a ja znowu mam chciejstwo
Narobiłam sobie apetytu na tawułę japońską i małe tawułki.
A już myślałam , że po migdałku na jakiś czas będę miała spokój z zakupami

Cynthio ja też bardzo lubię tawuły i tawułki-są różne gatunki:
*
Tawuła wczesna-duży krzew o długich przewieszających się pędach, obsypany mnóstwem drobniutkich białych kwiatuszków, przepiękny, mam jeden dorodny krzew, będę chciała posadzić w jeszcze jednym miejscu, bo jak kwitnie wygląda naprawdę rewelacyjnie
*
Tawułka japońska-rośnie 40-90 cm w zależności od odmiany, kwiatostany ma płaskie,różne odcienie różu.Kwitnie od czerwca do sierpnia, też bardzo wdzięczna roślinka.
*
Tawuła brzozolistna-krzew dorasta do 1 m, kwiaty białe zebrane w grona
*
Tawułka Arendsa-od 40 do 1m
*
Tawułka chińska- to raczej bylina niż krzew, dorasta 50-60 cm , kwitnie od bieli poprzez róż , fiolet do czerwieni. Ma kwiatostany zebrane w takie jakby pióropusze

Jest prześliczna mam 3 kolory a teraz czekam jeszcze na przesyłkę z ,,cebul,, zamówiłam jeszcze 3lub4 (nie pamiętam

) kolorki.Bardzo fajnie wygląda w ogrodzie
Kochanie to nam tylko się wydaje, że jak zaspokoimy jedno nasze chciejstwo, to będziemy miały spokój na jakiś czas

a tu nic z tego, ponieważ na forum zaraz zauważymy jakąś kolejną piękność, którą musimy koniecznie mieć