Ali uśmiechnięty ogród cz.1
wiem Geniu ale ja go już 3 lata przechowywałam i ładnie odbijał i się rozrósł... tak jak pelargonie i inne kwiaty go trzymałam.. one przecież też jednorocznee-genia pisze:Witaj Alu szkoda że nie mogę Wam pomóc nigdy nie siałam kobei .
Alu heliotrop jest rośliną jednoroczną ja co roku kupuję sadzonki

- Grzesik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie mam pojęcia, ja kobeę posiałem tylko raz w życiu, było to może z dwadzieścia lat temu. Wtedy to była nowość, nasiona nie były krajowe, (kupiłem z jakiegoś kolorowego katalogu). Posiałem wcześnie, chuchałem i dmuchałem, urosło piękne pnącze, ale co z tego zakwitło dopiero we wrześniu, wykształciło nasiona, które nie zdążyły dojrzeć w naszym klimacie. A co robią krajowi producenci? Pchają w paczki wszystko to co się zawiąże. I takie moje zdanie.
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja dopiero planuję wysiać kobeę w połowie marca. Może za wcześnie siana. Na moim opakowaniu pisze,wysiew w marcu i że wymaga wysokiej temperatury w momencie kiełkowania. Może jej za zimno po prostu. Nigdy nie siałam tej roślinki, w tym roku spróbuję. Niektórzy mieli kłopoty z kiełkowaniem tunbergii - ja swoją wysiałam 26 lutego i dziś ma spore kiełki. Może się uchowa.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
witaj
mam pytanie do ciebie
na drugim zdjeciu przy brzegu
jest u ciebie taka krzewinka
kwitla na rózowolatem
czy mogla bys podac jej nazwe bo
mam z 7 sztuk ale nie wiem jak sie nazywa fachowo ja na nia
mowie kapusta aco chodzi o kobee to ja zasialam 3 luty kielkowala mi 17 nascie dni
wysialam 2 dwie torebki bylo 12 -nascie nasionek
a wzeszlo mi 7 sztuk i rosna w skrzyneczce w domu w maju wezme je
na balkon i beda mi sie piely jak co roku tym razem moze wczesniej
zakwitna bo tak to jeszcze w pazdzierniku mi kwitly
tym razem zasialam ich wczes niej bo dowiedzialam sie ze wysiew powinien sie odbyc na poczatku lutego w uniwersalna ziemie
pozdrawiam zycze powodzenia

mam pytanie do ciebie
na drugim zdjeciu przy brzegu
jest u ciebie taka krzewinka
kwitla na rózowolatem
czy mogla bys podac jej nazwe bo
mam z 7 sztuk ale nie wiem jak sie nazywa fachowo ja na nia
mowie kapusta aco chodzi o kobee to ja zasialam 3 luty kielkowala mi 17 nascie dni
wysialam 2 dwie torebki bylo 12 -nascie nasionek
a wzeszlo mi 7 sztuk i rosna w skrzyneczce w domu w maju wezme je
na balkon i beda mi sie piely jak co roku tym razem moze wczesniej
zakwitna bo tak to jeszcze w pazdzierniku mi kwitly
tym razem zasialam ich wczes niej bo dowiedzialam sie ze wysiew powinien sie odbyc na poczatku lutego w uniwersalna ziemie
pozdrawiam zycze powodzenia

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
Witaj Alu, najpierw chciałabym zaznaczyć że bardzo miło było czytać Twój wątek, przeczytałam cały i bardzo podoba mi się sposób w jaki piszesz, interesująco i zabawnie. Ogród też śliczny i widać że to Twoja największa pasja. Bardzo ciekawi mnie sprawa z praktyką, dostałaś się czy jeszcze nie wiesz? Życzę aby wszystko poszło dobrze. Uśmiałam się z tego że zakupy chowasz do piwnicy, ja chyba też tak zacznę (tylko ja nie mam piwnicy)bo jednak mąż czasem krytycznie patrzy na moje poczynania. Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów w ogrodzie jak i na studiach.
Pozdrawiam Gosia
Ech ale zabiegana jestem, brakuje mi dnia ostatnio... dzisiaj troszkę porządki na podwórku udało mi się zrobić ale jeszcze wiele rzeczy w kolejce...
Zobaczymy czy moja kobea urośnie... na razie mam tylko 4 żółte tunbergie bo reszta chyba zastrajkowała... a kleoma wyszła jedna
ech... za to klonik zasuwa, goździki i lobelia zasuwają 
Pestka nie bardzo wiem o które zdjęcie Ci chodzi... na której stronie? ale myślę że masz na myśli rozchodnik okazały... takie małe kapustki co gęsto z ziemi wychodzą?
Witaj Małgosiu, miło mi że mnie odwiedziłaś
i dziękuje za dobre słowa
A co do praktyk czekam cały czas na odpowiedź... bo dzwoniłam ale szefowa 2 tygodnie na urlopie...
Zobaczymy czy moja kobea urośnie... na razie mam tylko 4 żółte tunbergie bo reszta chyba zastrajkowała... a kleoma wyszła jedna

Pestka nie bardzo wiem o które zdjęcie Ci chodzi... na której stronie? ale myślę że masz na myśli rozchodnik okazały... takie małe kapustki co gęsto z ziemi wychodzą?
Witaj Małgosiu, miło mi że mnie odwiedziłaś

A co do praktyk czekam cały czas na odpowiedź... bo dzwoniłam ale szefowa 2 tygodnie na urlopie...
Lenko jakbyś tam się kręciła i zaglądała to spojrzałabyś czy są u nich np. lobelia lśniąca ( jakie kolory), dąbrówka rozłogowa ta purpurowa, szałwia omszona, rudbekia błyskotliwa czy miodunka pstra bo na nich mi najbardziej zależy ;)LeNka pisze:Często tam się kręce, wiec dam znać jak tylko zobacze jakieś oznakli życia.snowflake pisze:każdego z Was codziennie odwiedzamtylko nie zawsze piszę, bo czasem nie wiem co
ale czytam czytam
![]()
Lenka dziękuję za namiary na szkółkimam nadzieję, że uda mi się do nich wybrać
- Ania Kropelka
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.