Ogród Moni cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

i mój następny storczyk:

Obrazek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monia zakupiłam sobie dwa krzewy Chopina i posadziłam w zeszłym roku :shock: nawet nie wiedziałam że będa takie piękne (mam nadzieję że przynajmniej w połowie jak Twoje) :D Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu, Chopin jest piękny, ma bardzo duże kwiaty, ładnie pachnące, o pięknej barwie, ale niestety lubią złapać mączniaka :( Mój kwitnie dość obficie, więc sądzę, że to już taka cecha odmianowa :wink: Nie wiem co w sobie mają, ale sarny go uwielbiają zjadać na etapię pąków i muszę bardzo osłaniać :roll:
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Też posadziłam jesienią Chopina-jeden z niewielu białych.Okazuje się,że wybór dobry :P :P
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ona jest taka bardziej kremowo - śmietankowa, nie biała, ale naprawdę piękna :D
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

O rany, miałam prasować, a spędziłam cudowne popołudnie w twoim ogrodzie. Włożyłaś baardzo dużo pracy i efekt jest już naprawdę widoczny, a z roku na rok będzie lepiej. Zwykle nie pociągają mnie takie przesłodzone romantyczne ogrody, ale twój jest (i pewnie dalej taki będzie) wyjątkowy. Uśmiałam się z Twoich zmagań z gliną, ja mam identyczne problemy. U nas we wsi w pewnym momencie konie przestały sobie radzić z pracami w ziemi. A swoją drogą pisałaś, że mieszkasz w okolicy Chrzanowa, myślałam, że tam same piaski są. Co do listy twoich chciejstw nie myślałaś o migdałku (myślę, że pasuje do twojej wizji ogrodu) się i żurawinie (obok brusznicy pod rh)?
Chylę czoła nad ogromem włożonej pracy, z przyjemnością będę śledzić dalsze postępy.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Monia goście poszli a ja od azu do Ciebie ..
z Twoje listy chciejstw w Auchan jest serduszka okazała i biała i różowa... mogę Ci kupici wysłać ... chcesz? Krzewy to dziewczyny czasem tną, można o patyki poprosić... i tak je wyrzucają.

Jeju oczyma wybraźni już widzę mój różany kącik :)

Aszka ... moja pnąca rok urosła ponad 2 metry...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maakita pisze:O rany, miałam prasować, a spędziłam cudowne popołudnie w twoim ogrodzie. Włożyłaś baardzo dużo pracy i efekt jest już naprawdę widoczny, a z roku na rok będzie lepiej. Zwykle nie pociągają mnie takie przesłodzone romantyczne ogrody, ale twój jest (i pewnie dalej taki będzie) wyjątkowy. Uśmiałam się z Twoich zmagań z gliną, ja mam identyczne problemy. U nas we wsi w pewnym momencie konie przestały sobie radzić z pracami w ziemi. A swoją drogą pisałaś, że mieszkasz w okolicy Chrzanowa, myślałam, że tam same piaski są. Co do listy twoich chciejstw nie myślałaś o migdałku (myślę, że pasuje do twojej wizji ogrodu) się i żurawinie (obok brusznicy pod rh)?
Chylę czoła nad ogromem włożonej pracy, z przyjemnością będę śledzić dalsze postępy.
Madziu, witam Cię serdecznie :D To prawda, że wiele terenów w Chrzanowie jest piaszczystych, ale ja mam działkę na samym szczycie takiego wzniesienia terenu, że w związku z wypiętrzeniem terenu jest sam kamień wapienny i glina :roll: Ja tworzę ogród romantyczny, bo taki pasuje mi do domu, który wybudowaliśmy (dworek). Działka jest spora, więc mogę trochę poszaleć z pomysłami :wink: O żurawinie i migdałku myślałam, ale nie piszę na pistę, bo migdałka mam w obcnym ogrodzie i wystarczy, że sobie go ukorzenię. Żurawinę z kolei chętnie bym wsadziła ze względu na owoce :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska pisze:Monia goście poszli a ja od azu do Ciebie ..
z Twoje listy chciejstw w Auchan jest serduszka okazała i biała i różowa... mogę Ci kupici wysłać ... chcesz? Krzewy to dziewczyny czasem tną, można o patyki poprosić... i tak je wyrzucają.

Jeju oczyma wybraźni już widzę mój różany kącik :)

Aszka ... moja pnąca rok urosła ponad 2 metry...
:lol: :lol: Izuś, właśnie wczoraj bolewałam do męża, ze nie mamy blisko Auchana, ale jedziemy wczesnym rankiem do Zakopanego i może gdzieś po drodze będzie :roll: W jakiej cenie jest ta serduszka?
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jezuuuuuuu drugi raz mi sie wysłało...

chyba po 6,5 ... zajrzyj do mnie... tam podałam co jest w Auchan i ile kosztuje..

W małopolsce Auchan jest tylko w Krakowie.
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

A kto te patyczki ma?
bo ja bym przyjęła najróżniejsze, czy to forsycja, czy perułkowiec, budleja, krzewuszka, hortensja, żylistek, jaśminowiec, kalina, ognik... żadnym kijeczkiem nie pogardze ;:8
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

lisko-jest nadzieja dla nas .Szybko rosną,to dobrze ;:214
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Piękny będzie twój ogród, już jest pięknie. A zapomniałam Ci napisać, że też mam problem ze zwierzętami, zarówno sarny i zające robią mi szkody mimo, że mam ogrodzone. Sarny wchodzą jak tyl;ko nie zamknę bramy, a zające przechodzą pod bramą :cry: .
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aszka pisze:lisko-jest nadzieja dla nas .Szybko rosną,to dobrze ;:214
Aszka jest... ... zrobimy razem ten kącik prawda? Ja jeszcze nie mam gdzie... ale planowac już bedę i kosztorys zrobię... najpóźniej na jesień obsadzę :)
mam problem z działką za płotem, która jest moja a jakby nie była... ale wkurzyłąm się i na wiosnę zaczynam ją zagospodarowywać...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny - z tego co pamiętam koszt kotwy to ok.12zł/szt. + koszt kantówki też ok.12zł = 24zł za 1 komplet. Trzeba 9szt, czyli za całość belek wychodzi 216zł. do tego kwiaty, bo górną część można robić w kolejnym roku :wink: .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”