Leśny ogród Eli -2009
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- zanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elu, ale żeby mieć transfer za 1,22 to trzeba kupić pakiet za 670 złEllaa pisze:Edytko, może nie będzie tak źleEdytaB pisze:A ja z wiosną miałam się rozkręcić, zwłaszcza, ze potrzebowałam rad co do zakładania ogroduTak jak napisała Ania, fotosik daje za damo 1 GB, za każdy następny 1 GB liczą sobie 1,5zł, a jeśli wykupisz w pakiet transferu 1, 22zł. Jeśli będziesz wstawiała na forum miniaturki lub małe zdjęcia transfer będzie mnieszy. Możesz też bardziej kompresowac zdjęcia, aby miały 'lżejszą wagę'. Możesz też wykupic abonament.
Ja mam zmartwienie, bo zależy mi na wstawianiu dużych zdjęc dobrej jakości

A poza tym transfer rośnie, niezależnie czy dodajesz zdjęcia, bo ludzie oglądają cały czas...
- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Skoro ta metoda Ci się sprawdza i rośliny ładnie rosną, to okiga23 pisze: Ja już w zeszłym roku też je pędziłam od końca stycznia. Trzymam je najpierw w 20 stopniach , a dopiero jak urosną wystawiam na strych tam jest około 15.

Ja wolę je posadzic w marcu kiedy dzień jest już dłuższy i begonie są bardziej doświetlone

Tak wyglądały w maju ubiegłego roku

Ktoś mnie kiedyś pytał gdzie można kupic liliowca 'Longfield Twins', więc spełniam tylko czyjeś życzenie.....a Ty Iguś szybciutko przewijaj stronkę....co by Cię nie kusiło.....iga23 pisze:I bardzo proszę nie kusić liliowcami....

- Ellaa
- Kontakt:
Gabi, w 'moich' lasach co roku ' szaleje' mączniak, z którym nikt, poza ogrodnikami w swoich ogrodach, nie walczyGabriela pisze:Elu, czy Twoich begonii dopada też choroba grzybowa ?
Ja mam ten problem na balkonie i chyba zrezygnuję z nich.

Niestety Captan został wycofany ze sprzedaży i będę musiała jakiś inny środek zastosowac

Trudno powiedziec czy będzie równie skuteczny...

Odnoszę też wrażenie, że namoczone bulwy szybciej zaczynają wypuszczac nowe pędy

- Ellaa
- Kontakt:
Elu życzę Ci powodzenia w uprawie tej wdzięcznej roślinki...Elizabetka pisze:Elu dzięki za podpowiedzi co do macierzanki.....ładnie się u Ciebie rozrasta, na co i ja liczę. Bedę siała nasionka te co mam i zobaczymy czy coś wyrośnie. Na opakowaniu pisze, że jak zasieję w czerwcu to i tak dopiero w następnym roku zakwitnie tak więc może skuszę się na parę gotowych sadzonek.

- Ellaa
- Kontakt:
Qurza twarz....ale mnie zmartwiłaś....nie myślałam, że to takie pazerne 'sępy'....zanna pisze: Elu, ale żeby mieć transfer za 1,22 to trzeba kupić pakiet za 670 zł![]()
A poza tym transfer rośnie, niezależnie czy dodajesz zdjęcia, bo ludzie oglądają cały czas...

Napisałm do nich w sprawie trasferu, ale mi jeszcze nie odpowiedzieli....w e-mailu, który przysłali proponowali wykupienie pakietu, ale nie wspomnieli o jego cenie....

Czyżby szefem Fotosika był jakiś 'Wania', ....płaccie, bo jak nie, to Wam kurek przykręcimy.....

Trzeba będzie poszukac jakieś alternatywy i pożegnac pazerniaków.... ;:44

- Ellaa
- Kontakt:
Grzesiu może spróbuj tej samej metoty, którą ja zastosowałam. Instrukcja wysiewania liliowców jest na poprzedniej stronie. Pisze tam co i jak należy zrobic.grigori24 pisze:Elu w zeszłym roku też o tym myślałem ale niestety zabrakło mi czasu myślę że w tym roku mi się uda .
Otrzymałem w zeszłym roku nasiona liliowców i kiedy je wysiać i czy najpierw do skrzynek?![]()
![]()
Nie wiem czy jest skuteczna, bo pierwszy raz coś takiego robię, ale jak nie spróbuję, to się przecież nie dowiem

W ubiegłym roku wysiałam nasiona liliowca 'Stelli d'Oro', wprost do gruntu, zaraz po zbiorze i nic mi wiosną nie wyrosło