Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak to już z nami jest - z jednej strony chcemy jeszcze i jeszcze, z drugiej robi się ciasno i mało estetycznie ;:29
Kiedyś postanowiłam oddać wszystkie storczyki, które z jakiegoś powodu przestały mi się podobać :roll:
Hmmm ... skończyło się na jednym i nawet nie chcę myśleć ile pojawiło się już na jego miejsce ;:14

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ja zawsze miałam przepełnione okna, jak nie storczykami, to zwykłymi roślinami pokojowymi. a teraz jest tak ciasno że storczyki ledwo się mieszczą.

...a wiesz co..,ze nawet nie wiem...on raczej jest(ten wymarzony) bordowy w białe kropy.Widzialam takiego u nas miał tak idealnie rozłozone te ciapki ,ze szok,ale za drogi był jak na moją kieszeń.....ponad 50 zł wiec go zostawiłam.

bordowy w białe kropy? to takie istnieją? nigdy nie widziałam takiego, widziałam białe w bordowe kropki i mam ich ze 4.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Wiesz...zajrzyj na allegro w dom i ogród\rośliny pokojowe\storczyki..tam na pewno znajdziesz takiego i sobie obejrzysz dokladnie. Widziałam tam bordowego w zolte ciapy..to dopiero jest piękniś! Ty masz 4 w ciapy a ja mam dwa białe w rozowe mazy :wink: Może kiedyś zrobimy sobie,,MACHNIOM,, hihihi :wink:
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p
Od: 23 paź 2008, o 18:29

Post »

Cześć ;)
Dziewczyny, macie na mnie zbawienny wpływ :) Ja już zaczęłam myśleć, że ze mną jest coś nie tak, a widzę, że to zwykłe symptomy choroby storczykowej :P
Nawiązuję do Waszej rozmowy o kupowaniu storczyków. Wiadomo, że posiadanie i opiekowanie się storczykami to wspaniała sprawa ale chyba najprzyjemniejsze jest zdobywanie kolejnych egzemplarzy :) To jak ruszanie na polowanie :P Dlatego w storczykach piękne jest to, że nie tylko są ale ciągle się zmieniają. Myślę, że gdyby nasze kwiatki nie podlegały przemianom to już dawno znudziłyby się nam i wylądowały na śmieniku. Dlatego mają taką przewagę nad sztucznymi. Nas ekscytuje przemiana i zdobywanie - ciągłych ruch w przyrodzie :)
Co do wystroju okien? Również przyznaję Wam rację. Przesyt jest niewskazany. Z jednej strony nie mogłam zaprzestać dostawiania kolejnych doniczek, z drugiej zazdrośnie patrzę w okna, które przystraja jeden nobliwy egzemplarz w eleganckiej doniczce. Żeby pójść na kompromis postarałam się żeby mój okienny ogródek miał wszystkie doniczki jednakowe żeby uniknąć totalnej pstrokacizny. Taki ład w artystycznym nieladzie:) Gdyby chciała żeby moje storczyki nawiązywały do pop-artu ustawiłabym kilka tego samego rodzaju obok siebie :P:P Ja jednak lubię trochę urozmaicenia i zawsze kupowałam egzemplarz, którego jeszcze nie miałam.
Teraz moja przestrzeń jest całkowicie pozastawiana i chyba czas powiedzieć sobie dość :)
Ciekawe na jak długo :P:P
Pozdrawiam!
życie pełne jest pasji...:) i urody:)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PESTKA@ pisze:Wiesz...zajrzyj na allegro w dom i ogród\rośliny pokojowe\storczyki..tam na pewno znajdziesz takiego i sobie obejrzysz dokladnie. Widziałam tam bordowego w zolte ciapy..to dopiero jest piękniś! Ty masz 4 w ciapy a ja mam dwa białe w rozowe mazy :wink: Może kiedyś zrobimy sobie,,MACHNIOM,, hihihi :wink:
mi się marzy taki z mazami... ale tych w ciapy nie mam 4 identycznych, tylko każdy inny. 2 teraz mają pędy a 2 niedawno przekwitły. ale z mazami to bym chciała mieć. fajnie masz, że masz ich 2, ja nie umiem spotkać ani jednego.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz chyba zacznę kupowac piękne doniczki zamiast storczyków...Marzą mi sie takie w kolorze starego zlota ,kanciatetzn w formie trójkata obroconego w drugą strone....Kilka storczyków w takich donicach rośnie i wyglada to bajecznie.Storczyków przybyło,a doniczek brak....
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja niestety na osłonki nie mam miejsca. gdybym miała np. po 3 storczyki na oknie, w dużym odstępie to mogłabym dać osłonki, jakieś takie ładne i dość duże, by nie przylegały ciasno do doniczek. ale obecnie nie mam żadnej. wszystkie rosną w normalnych, plastkkowych doniczkach.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aldonko, też bardzo podobają mi się takie doniczki, ale niestety nie jest proste znalezienie ich :? Szczególnie chciałabym 3 różne wielkości, ąby wyeksponować storczyki obok siebie na różnej wysokości. Szukam już dosyć długo i na razie nic z tego :cry:
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

Ja do storczyków na oknie mam doniczki plastykowe do storczyków, z rantem, transparentne ale również kolorowe. W sypialni mam pomarańczowe, a w aneksie waniliowe. Do tego mam sporo większe podstawki w tym samym kolorze, a w nich wsypany keramzyt zalany wodą. To wszystko ładnie wygląda i daje kwiatkom trochę luzu. Osłonki dość ciasno przylegają do właściwych doniczek i martwiłam się o cyrkulację powietrza ale ponacinałam trochę ranty we właściwych doniczkach i zrobiłam tym samym trochę wentylacji.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja chce doniczki do salonu..tam rośnie mój gigant i jest tak rozlozysty ,ze to on dyktuje ile storczyków moze koło niego stać na oknie.Strasznie sie rozpycha :wink:Storczyki w kuchni stoją w doniczkach plecionych,a w sypialni dzieci stoją sobie na tackach z keramzytem zbite strasznie,wiec tam nie ma mowy na oslonki.Zresztą w tym pokoju panuje bardzo fajny mikroklimat.Jest to na pewno zasluga parujacego keramzytu,ktory jest w dużej ilosci rozsypany na tackach.Jak wroci do mnie aparat zrobie fotke.
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

:) ja też miałam ostatnio problem z aparatem :) Baterie mi wyszły :):)
Co do zdjęć też porobię zdjęcia swoich i umieszczę u siebie na wątku.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widziałam piekne doniczki w castoramie politurowane w kolorach ;czerwonym i pomarańczowym.Wygladały jak plastikowe oslonki do storczyków i cena była taka sama jak pliastikowych 5,90 czyli bardzo tanio,ale kolor absolutnie mi nie odpowiadał;no..moż eten pomarańcz ,ale były tylko dwie wiec ,ani tak ani tak....
Awatar użytkownika
Blondysia
200p
200p

Post »

To faktycznie nie drogie. U nas w Castoramie doniczki ceramiczne są drogie. Dlatego postawiłam na plastikowe.
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Popieram zakupy osłonek :D przecież to właśnie one podkreślają urodę i charakter kwiatów, choć trafić na dobrą jakość i przy okazji rozsądną cenę to prawdziwy rarytas :x
wuzetka odkryła niedawno pewną hurtownię w W-wie ...
Oglądałam ofertę i przyznam, że wpadło mi kilka w oko :D oto stronka: http://www.polnix.com.pl/ :)

Pozdrawiam,
Ewelina
wuzetka
50p
50p
Od: 4 lis 2008, o 00:53

Post »

potwierdzam ;:32
na dodatek mają dość dobre ceny i dość szeroki wybór, czego nie mają w samej hurtowni to zamówią :D

Pozdrawiam,
Wuzetka ;:10
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”